Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΕΚΔΙΩΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ.

 ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ ΤΩΝ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ



Σε επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Νετανιάχου, οι επικεφαλείς των Πατριαρχείων Ελληνορθόδοξου, Λατίνων και Αρμενίων στους Αγίους Τόπους εξέφρασαν την οργή τους σχετικά με τις επιστολές που υποβλήθηκαν από 4 δήμους του Ισραήλ προειδοποιώντας για τις αντίστοιχες ονομασίες νομικές ενέργειες εάν αρνηθούν να πληρώσουν φόρους.

«Πιστεύουμε ότι αυτές οι προσπάθειες αντιπροσωπεύουν μια συντονισμένη επίθεση στη χριστιανική παρουσία στους Αγίους Τόπους…Σε αυτή τη στιγμή που όλος ο κόσμος, και ιδιαίτερα ο χριστιανικός κόσμος, παρακολουθεί συνεχώς τα γεγονότα στο Ισραήλ, βρισκόμαστε για άλλη μια φορά , που αντιμετωπίζει μια προσπάθεια των αρχών να εκδιώξουν τη χριστιανική παρουσία από τους Αγίους Τόπους».

Τα χριστιανικά Πατριαρχεία των Ιεροσολύμων συμπεριλαμβανομένου του Ελληνορθόδοξου διαμαρτύρονται για την απαίτηση του Ισραήλ να πληρώνουν φόρο ακίνητης περιουσίας, λένε ότι αναιρεί το status quo..

Αν και είναι μεγάλοι γαιοκτήμονες, οι Εκκλησίες παραδοσιακά απαλλάσσονταν από φόρους ιδιοκτησίας. Οι Πατριάρχες αποκαλούν τις προειδοποιητικές επιστολές «συντονισμένη επίθεση» στη χριστιανική παρουσία στους Αγίους Τόπους...

Οι Πατριάρχες κατηγόρησαν τις ισραηλινές αρχές ότι εξαπέλυσαν «συντονισμένη επίθεση» στη χριστιανική παρουσία στους Αγίους Τόπους, κινώντας φορολογικές διαδικασίες εναντίον τους.

Ενώ Ισραηλινοί αξιωματούχοι προσπάθησαν να απορρίψουν τη διαφωνία ως μια συνηθισμένη οικονομική υπόθεση, οι Εκκλησίες λένε ότι η κίνηση ανατρέπει ένα αιωνόβιο status quo και αντανακλά αυτό που αποκαλούσαν αυξανόμενη μισαλλοδοξία για τη χριστιανική παρουσία στο Ισραήλ και τη Δυτική Όχθη.

Σε επιστολή προς τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου αυτή την εβδομάδα, οι αρχηγοί των μεγάλων χριστιανικών δογμάτων ισχυρίστηκαν ότι τέσσερις δήμοι σε όλο το Ισραήλ υπέβαλαν πρόσφατα προειδοποιητικές επιστολές σε εκκλησιαστικούς αξιωματούχους, προειδοποιώντας τους να κινηθούν νομικά εάν δεν πληρώσουν φόρους.

«Πιστεύουμε ότι αυτές οι προσπάθειες αντιπροσωπεύουν μια συντονισμένη επίθεση στη χριστιανική παρουσία στους Αγίους Τόπους», έγραψαν οι επικεφαλής της Καθολικής, της Ελληνορθόδοξης και της Αρμενικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. 

«Σε αυτή την εποχή, που όλος ο κόσμος, και ιδιαίτερα ο χριστιανικός κόσμος, παρακολουθεί συνεχώς τα γεγονότα στο Ισραήλ, βρισκόμαστε για άλλη μια φορά να αντιμετωπίζουμε μια προσπάθεια των αρχών να εκδιώξουν τη χριστιανική παρουσία από τους Αγίους Τόπους».

Οι Χριστιανοί είναι μια μικροσκοπική μειονότητα,(σσ αυτά γράφουν οι Ισραηλινοί για να δικαιολογήσουν τον εκτοπισμό και των τελευταίων.. όποιος αντιστέκεται πεθαίνει σαν τον Άγιο Φιλούμενο με πλέον από 70 τσεκουριές ή σαν τον Πατριάρχη Ειρηναίο που καταδικάστηκε σε ισόβιο εγκλεισμό μετά από καθαίρεση γιατί δεν τους έκανε τα γούστα. 

Παραβλέπουν ότι η Ιερουσαλήμ έχει διεθνές στάτους σύμφωνα με ΟΗΕ ως έδρα 3 μονοθεισμών. Αν είχαν την παραμικρή τσίπα δεν θα διεκδικούσαν ποτέ τον τόπο που σταύρωσαν το Θεάνθρωπο. ΑΜΕΤΑΝΟΗΣΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΚΤΟΝΙΑΣ …. η πιο τρομερή επιστροφή στο τόπο του εγκλήματος ..ΓΟΛΓΟΘΑΣ) που αποτελούν λιγότερο από το 2% του πληθυσμού του Ισραήλ και των παλαιστινιακών εδαφών.

Υπάρχουν 182.000 χριστιανοί στο Ισραήλ, 50.000 στη Δυτική Όχθη και στην Ιερουσαλήμ και 1.300 στη Γάζα, σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ. Η συντριπτική πλειοψηφία είναι Άραβες Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι.

Οι Εκκλησίες, που είναι σημαντικοί ιδιοκτήτες γης στους Αγίους Τόπους, λένε ότι δεν πληρώνουν φόρους ιδιοκτησίας βάσει μακροχρόνιας παράδοσης. Λένε ότι τα κεφάλαιά τους πηγαίνουν σε υπηρεσίες που ωφελούν το κράτος, όπως σχολεία, νοσοκομεία και σπίτια για ηλικιωμένους.

Η επιστολή ανέφερε ότι οι δήμοι του Τελ Αβίβ, του Ράμλε, της Ναζαρέτ και της Ιερουσαλήμ τους τελευταίους μήνες είτε έχουν εκδώσει προειδοποιητικές επιστολές είτε έχουν κινήσει νομικές ενέργειες για εικαζόμενες φορολογικές οφειλές.

Ο δήμος της Ιερουσαλήμ είπε στο Associated Press ότι η Εκκλησία δεν είχε υποβάλει τα απαραίτητα αιτήματα για φορολογικές απαλλαγές τα τελευταία χρόνια. Ανέφερε ότι «γίνεται διάλογος με τις Εκκλησίες για την είσπραξη των χρεών για τα εμπορικά ακίνητα που κατέχουν».

Οι άλλοι δήμοι δεν σχολίασαν αμέσως. Δεν ήταν σαφές εάν οι δήμοι ενήργησαν σε συντονισμένη προσπάθεια ή αν οι φορολογικές κινήσεις είναι συμπτωματικές.

Το 2018, οι Χριστιανοί έκλεισαν την Εκκλησία του Παναγίου Τάφου – την οποία σέβονται οι Χριστιανοί ως τόπος σταύρωσης και ανάστασης του Ιησού – για να διαμαρτυρηθούν για την κίνηση Ισραηλινών αξιωματούχων να επιβάλλουν φόρους σε εμπορικά ακίνητα στην ιερή πόλη.

Οι χριστιανοί ηγέτες υποστήριξαν ότι οι τοποθεσίες – όπως οι ξενώνες προσκυνητών και τα κέντρα πληροφοριών – εξυπηρετούσαν σημαντικούς θρησκευτικούς και πολιτιστικούς σκοπούς και ότι η φορολόγηση τους θα παραβίαζε τη χριστιανική θρησκευτική τήρηση στους Αγίους Τόπους. Μετά τη δημόσια αντίδραση, ο Νετανιάχου ανέστειλε τότε γρήγορα το σχέδιο. timesofisrael 24/6/24

Με το Ισραήλ…. το σωστό στρατόπεδο της ιστορίας… !!!!!!

Τι λέει ο ελληνικό κράτος για αυτές τις καταγγελίες το ΥΠΕΞ μήπως;



2 σχόλια:

  1. Για να προωθηθεί αποτελεσματικά ο ψευτο-μεσσίας Αντίχριστος με το σύμβολο 666, πρέπει να μειωθεί όσο γίνεται περισσότερο η παρουσία των Χριστιανών. Αυτά που γίνονται είναι "φυσιολογικά".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έσκασε Μύτη στο Ισραήλ Ψευτο-Μεσσίας. Είναι Ραβίνος, κάνει θαύματα, γεννήθηκε 1988, ξέρει από έξω το Τορά, είναι μουλωχτός, και χαμηλοβλέπων, κάνει το υπέρταπεινό και τον φιλάνθρωπο, είναι χαρισματικός πιανίστας, και χιλιάδες πρεσβύτεροι ραβίνοι τον γλύφουν και τον προσκυνούν. Το βλέμμα του, που είναι η εικόνα του εσωτερικού κόσμου απόκοσμο λες και είναι αυτιστικός. Φοράει ραβινικά μαύρα ρούχα και καπέλο μαύρο.

    Αν και και όλοι τον λένε για μεσσία εμένα η γνώμη μου είναι ότι είναι πρόδρομος. Αν κάνω λάθος ο Εξολοθρευτής της Ανθρωπότητας είναι EΔΩ


    Προτεστάντες καθολικοί, μουσουλμένοι τον καταγγέλουν σαν ψευδοπροφήτη. Χιλιάδες Ιουδαίοι Τραγουδούν τον Ύμνο του Μεσσία "Άνι Μααμίν. Πιστεύω στο Μεσσία" του Ισραήλ. Ανάμεσα σε αυτούς και Πρωθυπουργός. Ρομανέ πες την γνώμη σου να βγει η είδηση φωτό - βίντεο


    Εσύ Ελλάδα Κοιμήσου βαυκαλιζόμενη ότι είσαι ακόμη Ορθόδοξη, ενώ προσκυνάς ο θηρίο του Βατικανού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή