Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Η ΜΟΣΧΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟ ΝΑΤΟ...

 ΒΟΜΒΕΣ PUTIN: Η ΔΥΣΗ ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟΝ ZELENSKY ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ 2025 – Η ΡΩΣΙΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΔΟΓΜΑ ΛΟΓΩ ΗΠΑ, ΝΑΤΟ 

 

Ο Putin προέβλεψε ότι η Δύση θα ανατρέψει τον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky το πρώτο εξάμηνο του 2025, προσθέτοντας πως ΗΠΑ, ΝΑΤΟ δεν θα εγκαταλείψουν τον στόχο τους για στρατηγική ήττα της Ρωσίας

 Βόμβες εκτόξευσε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το απόγευμα της Πέμπτης (20/6/2024) μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στο Βιετνάμ.

Ο Putin προέβλεψε ότι η Δύση θα ανατρέψει τον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky το πρώτο εξάμηνο του 2025, προσθέτοντας πως ΗΠΑ, ΝΑΤΟ δεν θα εγκαταλείψουν τον στόχο τους για στρατηγική ήττα της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό αναγκάζει τη Ρωσία να αγωνιστεί μέχρι τέλους για την ασφάλεια του κράτους.

Ο Ρώσος ηγέτης υπό το πρίσμα αυτό έκανε λόγο για αλλαγή του πυρηνικού δόγματος της Μόσχας ενώ επί του παρόντος απέκλεισε το προληπτικό χτύπημα.

Ο Putin εκτίμησε πως η Δύση θα ανατρέψει τον Zelensky το πρώτο εξάμηνο του 2025, αφού πρώτα υλοποιήσει όλες τις αντιδημοφιλείς αποφάσεις που του έχει φορτώσει.

Η Δύση θα ανατρέψει τον Zelensky το πρώτο εξάμηνο του 2025


Σύμφωνα με τον Ρώσο ηγέτη, οι ουκρανικές αρχές δεν ενδιαφέρονται για τη διεξαγωγή εκλογών, επομένως θα καθυστερήσουν αιτήματα όπως η κατάπαυση του πυρός και η απόσυρση των στρατευμάτων.

«Υπάρχει απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ουκρανίας: η θητεία είναι πενταετής», υπενθύμισε ο Putin.

O Ρώσος πρόεδρος τόνισε

πως η Δύση θα φορτώσει όλες τις αντιδημοφιλείς αποφάσεις στον Zelensky και για τον λόγο αυτό δεν βιάζεται να τον αντικαταστήσει.

Εκτίμησε πως θα τον ανατρέψει τελικά το πρώτο εξάμηνο του 2025.

Ο Ρώσος πρόεδρος βασίζεται στην εκτίμησή του αυτή στην Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών (SVR) της Ρωσικής Ομοσπονδίας, σύμφωνα με την οποία οι ΗΠΑ θα κλείσουν σύντομα το «έργο Zelensky» καθώς έχει εξαντλήσει τη χρησιμότητά του, ενώ ο πλέον κατάλληλος – για τους Αμερικάνους - για να τον διαδεχθεί στο προεδρικό αξίωμα εκτιμάται πως είναι ο Valery Zaluzhny, ο πρώην επικεφαλής των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων που αντικαταστάθηκε πριν μερικούς μήνες από τον Alexander Syrsky.

Επισημαίνει ότι υπό αυτές τις συνθήκες «οι υστερικές δηλώσεις του Zelensky για την πρόθεση του να γονατίσει τη Ρωσία ακούγονται ιδιαίτερα κωμικές».

Αναμενόμενη η αντίδραση στο ειρηνευτικό σχέδιο της Ρωσίας

Ο Ρώσος ηγέτης χαρακτήρισε αναμενόμενη την αντίδραση της Δύση στο πρόσφατο ειρηνευτικό σχέδιο της Μόσχας.

Ωστόσο είπε με νόημα ότι οι πολιτικοί, που έχουν λογική, θα πρέπει να σκεφθούν σοβαρά τις πρωτοβουλίες του Κρεμλίνου εάν θέλουν να τερματιστεί τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Υπενθύμισε επίσης ότι το ουκρανικό καθεστώς ξεκίνησε τον πόλεμο με τις επιθέσεις κατά της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk και του Lugansk πριν ακόμη προσαρτηθούν στη Ρωσία.

Σύμφωνα με τον Putin οι διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία θα μπορούσαν να γίνουν «ακόμα και αύριο», αλλά η Ρωσία θα συνεχίσει απρόσκοπτα την ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία.
Επανέλαβε ότι η Μόσχα έχει καταθέσει τις προτάσεις της.

Η πρόταση Putin προβλέπει την πλήρη αποχώρηση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων από τις προσαρτημένες περιοχές της Ρωσίας (Donetsk, Lugansk, Zaporizhia, Kherson) και τη δέσμευση του Κιέβου για μη ένταξη στο ΝΑΤΟ.

«Οι όροι της Ρωσίας για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία θα αλλάξουν ανάλογα με την κατάσταση στο έδαφος.
Η Ρωσία είναι έτοιμη να απαντήσει στην πρόταση για διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία «ακόμα και αύριο», όπου κι αν πραγματοποιηθούν.

Οι προτάσεις της Μόσχας βρίσκονται στο τραπέζι.
Ωστόσο, εάν το Κίεβο συνδέσει τις διαπραγματεύσεις με την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων, τότε αυτό δεν θα συμβεί ποτέ», υπογράμμισε ο Ρώσος ηγέτης.

Το «ευρωατλαντικό σύστημα ασφαλείας» καταρρέει και «τα σχέδια για ασφάλεια και ευημερία στην Ευρώπη δεν λειτουργούν» εις βάρος των άλλων… υποστήριξε νωρίτερα ο Ρώσος πρόεδρος.
Ο πολυπολικός κόσμος αποτελεί μια ξεκάθαρα εφικτή εναλλακτική λύση απέναντι στο ΝΑΤΟ το οποίο κλυδωνίζεται, πρόσθεσε.

Η Δύση δεν εγκαταλείπει τα σχέδια για στρατηγική ήττα της Ρωσίας

Η Δύση, σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος, δεν εγκαταλείπει τα σχέδια να επιφέρει μια «στρατηγική ήττα» στη Ρωσία.
«Για τη Ρωσία μία τέτοια ήττα θα σημάνει το τέλος της ως κράτος.
Αυτό θα σημάνει το τέλος της χιλιόχρονης ιστορίας του ρωσικού κράτους.

Νομίζω ότι αυτό είναι ξεκάθαρο σε όλους.
Και τότε εγείρεται το ερώτημα: γιατί να φοβόμαστε.
Δεν είναι καλύτερα να πάμε μέχρι τέλους», είπε χαρακτηριστικά ο Putin δίνοντας το στίγμα της υπαρξιακής μάχης που δίνει η Ρωσία.

Η Ρωσία αλλάζει πυρηνικό δόγμα

Η Ρωσία πιθανότατα θα αλλάξει το πυρηνικό της δόγμα προειδοποίησε ο Putin.
Αυτό οφείλεται στη μείωση του ορίου για τη χρήση πυρηνικών όπλων στη Δύση.
Ωστόσο, η Μόσχα δεν βλέπει νόημα να εξαπολύσει ένα προληπτικό χτύπημα — τουλάχιστον όχι ακόμη.

Στο Kharkiv οι Ουκρανοί θα πληρώσουν βαρύ τίμημα

«Οι προσπάθειες του Κιέβου να αποσπάσει τον ρωσικό στρατό από το Kharkiv θα «κοστίσουν πολύ ακριβά στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις».

Η Δύση πιέζει την Ουκρανία «με κάθε κόστος» να ωθήσει τις ρωσικές δυνάμεις στα σύνορα, προκειμένου να το παρουσιάσει στη συνέχεια ως «μεγάλη επιτυχία του 2024».
Η Ρωσία δεν έχει στόχο να πλησιάσει το Kharkiv και προετοιμάζεται για όλες τις πιθανές εξελίξεις στη γραμμή εμπλοκής», σημείωσε ο Putin.

Το ΝΑΤΟ στην Ασία

«Το ΝΑΤΟ ήδη μετακομίζει στην Ασία σαν να ήταν μόνιμος τόπος διαμονής.
Αυτή είναι μια απειλή για την ασφάλεια και απαιτεί απάντηση από τη Ρωσία.

Η Ρωσία δεν ζήτησε τη βοήθεια της Βόρειας Κορέας στη σύγκρουση με την Ουκρανία, ούτε προσφέρθηκε από την Πιονγκγιάνγκ.
Οι διατάξεις της συνθήκης αμοιβαίας άμυνας με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας ισχύουν σε περίπτωση στρατιωτικής επίθεσης», παρατήρησε.

Οι κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας είναι απάνθρωπες και μοιάζουν με τον αποκλεισμό του Leningrad


«Το καθεστώς κυρώσεων κατά της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας είναι απάνθρωπο και μοιάζει με τον αποκλεισμό του Leningrad στη σκληρότητά του.
Οι κυρώσεις που επιβάλλονται πρέπει να αντιστοιχούν στο τρέχον επίπεδο ανθρώπινης ανάπτυξης.

Η αγένεια με την οποία οι αμερικανικές αρχές ασκούν πίεση δεν είναι πάντα προς όφελός τους, και από στρατηγική άποψη είναι μόνο εις βάρος τους, γιατί σε κανέναν δεν αρέσει αυτός ο σνομπισμός» επισήμανε ο Ρώσος ηγέτης.

Δεν θα αρέσει καθόλου στη Νότια Κορέα η απάντηση


Ο Ρώσος ηγέτης αναφερόμενος στη Νότια Κορέα, σημείωσε, ότι θα κάνει «μεγάλο λάθος» αν αποφασίσει να προμηθεύσει με όπλα την Ουκρανία.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «δεν θα της αρέσει καθόλου η απάντηση».
Τόνισε πάντως ότι τη Σεούλ δεν πρέπει να ανησυχεί καθόλου για το σύμφωνο αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Μόσχας και Βόρειας Κορέας.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Yonhap μετέδωσε νωρίτερα ότι η Νότια Κορέα θα επανεξετάσει τη δυνατότητα να προμηθεύσει την Ουκρανία με όπλα, μετά το σύμφωνο αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας σε περίπτωση που η κάθε χώρα δεχθεί επίθεση, το οποίο υπέγραψαν οι ηγέτες της Βόρειας Κορέας και της Ρωσίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου