Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΕΜΒΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ...

Συνάντηση Πούτιν-Ποροσένκο στη Νορμανδία: «Σταμάτα να σκοτώνεις το λαό σου και θα τα βρούμε για το χρέος»




Μετά την συνάντηση που είχε νωρίτερα σήμερα με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, στη Νορμανδία στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι κρίνει «σωστή στο σύνολό της» την προσέγγιση του εκλεγμένου προέδρου της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο για τη διευθέτηση της κρίσης στην χώρα αυτή.


«Η προσέγγιση μου φάνηκε σωστή στο σύνολό της, με ικανοποίησε» δήλωσε ο πρόεδρος Πούτιν.
Ωστόσο, υποστήριξε ότι η Ουκρανία πρέπει να τερματίσει αυτό που χαρακτήρισε μια «τιμωρητική» στρατιωτική επιχείρηση στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας και προειδοποίησε ότι η Ρωσία θα απαντήσει υιοθετώντας μέτρα που θα προστατέψουν την οικονομία της εάν το Κίεβο υπογράψει μια εμπορική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Η Ουκρανία πρέπει να αποδείξει την καλή της πρόθεση. Η κατασταλτική επιχείρηση πρέπει να τερματιστεί» υπογράμμισε.

Ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους σημείωσε ότι η Ρωσία και η Ουκρανία βρίσκονται «κοντά σε μια συμφωνία» για τις παραδόσεις του φυσικού αερίου στην χώρα αυτή, εξηγώντας ωστόσο ότι το θέμα αυτό δε συζητήθηκε με τον Ποροσένκο σήμερα στη Νορμανδία. 

«Δεν αποκλείουμε να κάνουμε ένα βήμα προς τους Ουκρανούς, να τους στηρίξουμε στην περίπτωση, σίγουρα, που διευθετήσουν το χρέος τους».

Επιπλέον ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι διεξήγαγε «θετικές» συνομιλίες με τους συναδέλφους του από τις χώρες της Δύσης για το θέμα της Ουκρανίας, περιλαμβανομένου του Αμερικανού ομολόγου του Μπαράκ Ομπάμα. 

«Μου φαίνεται πως η ανταλλαγή απόψεων είναι πολύ θετική» επισήμανε ο Πούτιν σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από τη Γαλλία στη ρωσική τηλεόραση, αναφερόμενος στις συναντήσεις που είχε χθες και σήμερα με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ.

Με τον Μπαράκ Ομπάμα «συζητήσαμε δύο φορές, με τρόπο αρκετά ουσιαστικό κατά τη γνώμη μου» προσέθεσε ο Πούτιν.

ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου