Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

ΟΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΡΩΣΙΑΣ ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΗΝ "ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ"


Οι δυνάμεις της Νέας Ρωσίας κατέρριψαν Su-25 - Ρωσικά Mi-28 "εγκλώβισαν" ουκρανικά BMP-2 στα σύνορα 


ΒΙΝΤΕΟ


Οι δυνάμεις της Νέας Ρωσίας κατέρριψαν ένα Ουκρανικό μαχητικό αεροσκάφος Su-25 λίγο πριν εξαπολύσει αεροπορικές επιδρομές στο Ντόνετσκ κατά στόχων των ρωσόφωνων. Η κατάσταση παραμένει έκρυθμη στην περιοχή με σφοδρές μάχες να βρίσκονται σε εξέλιξη σε ολόκληρη τη νοτιοανατολική Ουκρανία και τη Ρωσία να στέλνει επιθετικά ελικόπτερα Mi-28 και Mi-35 να πραγματοποιούν εναέριες περιπολίες στα σύνορα.


«Καταρρίψαμε ένα ακόμη ουκρανικό αεροσκάφος, ένα Su-25», είπε ο εκπρόσωπος της πολιτοφυλακής της περιοχής του Ντόνετσκ, αναφέροντας πώς «είχαν προηγηθεί αναγνωριστικές πτήσεις από το μαχητικό».

Όταν κατέβηκε σε χαμηλό ύψος πιθανόν για να «χτυπήσει» στόχους των δυνάμεων αυτοάμυνας, τότε δέχθηκε αντιαεροπορικά πυρά και καταρρίφθηκε.

«Ο Ουκρανικός στρατός χρησιμοποιεί αυτοκινούμενα οβιδοβόλα, όλμους, άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα και μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα σκοτώνοντας αμάχους και τραυματίζοντας πολλούς», υποστήριξε ο εκπρόσωπος της πολιτοφυλακής σημειώνοντας πώς αυτή την ώρα στο χωριό Jampol γίνονται σφοδρές μάχες.

Η Ρωσία βλέποντας την κυβέρνηση του Κιέβου να αποθρασύνεται μετά τη στήριξη που της παρέχουν ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ε.Ε. και να μιλάει για μονομερή οριοθέτηση των συνόρων έστειλε επιθετικά ελικόπτερα Mi-28 να περιπολούν στη συνοριακή γραμμή.

Σε πολλές περιπτώσεις τα Mi-28 συνοδεύονται και από Mi-35 τα οποία πετούν σε σχηματισμό σε χαμηλό ύψος, "εγκλωβίζοντας" στο σκόπευτρο τους ουκρανικά τεθωρακισμένα που κινούνται στη συνοριακή γραμμή. 

Οι εναέριες περιπολίες από ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα, όπως και από μαχητικά αεροσκάφη, έγιναν συστηματικές μετά το επεισόδιο της παραβίασης των ρωσικών συνόρων στο Millerovo από δύο ουκρανικά BMP-2.

Η Μόσχα προειδοποιεί το Κίεβο πώς αν υπάρξει παραβίαση των συνόρων της Ρωσίας η αντίδραση θα είναι άμεση σε αέρα και έδαφος. Έδωσε μάλιστα εντολή για νέες ασκήσεις στην περιοχή του Ροστόφ.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου