Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

ΠΩΣ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΞΕΓΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ...


Η διαχρονική κοροϊδία του Έλληνα ψηφοφόρου




Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός


Πολλές φορές στις διάφορες πολιτικές συζητήσεις οι οποίες περιστρέφονται γύρω από τα αίτια που μας έφεραν στην δεινή θέση που βρισκόμαστε σαν λαός και σαν χώρα ακούμε την φράση κλισέ “εσείς τους ψηφίζατε οπότε έχετε την ευθύνη για τις συνέπειες των επιλογών σας”. 


Πραγματικά αυτό έχει βάση ως γεγονός αλλά υπάρχει κάτι πολύ σημαντικό που κανείς από τους “σπουδαίους τηλεπαραθυράτους” αναλυτές (για ευνόητους λόγους) δεν το αναφέρει δηλ. τι επιλογές είχαμε και έχουμε μπροστά στην κάλπη; 

Για μένα λοιπόν οι περισσότεροι κομματικοί σχηματισμοί που ζητούν κάθε φορά την ψήφο μας είναι δημιουργήματα “κάποιων” οι οποίοι κινούνται εδώ και χρόνια στο παρασκήνιο και στην πραγματικότητα είναι αυτοί που διαφεντεύουν την χώρα και τις ζωές μας. 

Στην ουσία το εκλογικό “μενού” που μας προσφέρουν κάθε φορά για να διαλέξουμε είναι προκαθορισμένο και “μαγαρισμένο” από αυτούς οπότε ότι και να επιλέξουμε το αποτέλεσμα είναι ίδιο δηλ. αυτοί είναι πάντα οι κερδισμένοι! 

Για να ενισχύσω την άποψη μου δεν θα ανατρέξω σε παλιότερες καταστάσεις αλλά θα σας αναφέρω κάποια πρόσφατα γεγονότα. 

Όλοι είδαμε με τι ευκολία δημιούργησαν και μας πλάσαραν από το πουθενά και με τον κ. “Τίποτα” ένα κόμμα το οποίο άρχισε μάλιστα να “ρέει” κουβαλώντας κάποιες χιλιάδες ψηφοφόρους από τους οποίους πιθανόν κάποιοι θα πήγαιναν κάπου που σε αυτή την φάση δεν τους συνέφερε! 

Ένα κόμμα το οποίο να είστε βέβαιοι ότι θα το χρησιμοποιήσουν και ως κομμάτι των παζλ των μελλοντικών κυβερνητικών σχημάτων που θα φτιάξουνε. Είδαμε επίσης την “νεκρανάσταση” αυτού τον οποίο οι ίδιοι είχαν εξαφανίσει ως πρόσωπο αλλά και ως κόμμα αφού του το διέλυσαν εν μία νυκτί στέλνοντας μάλιστα δύο κορυφαίους βουλευτές του να υπηρετούν ως υπουργοί αυτόν που έβριζαν με τα χειρότερα λόγια. 

Αυτός λοιπόν ο κύριος θα συνεχίσει πανελλαδικά (από ότι διάβασα του έδωσαν και την σχετική άδεια εκπομπής) να κάνει πλύση εγκεφάλου στους συνταξιούχους και στις νοικοκυρές ενώ ήδη αυτοανακηρύχτηκε ως επίσημος Τσιπρο-κυνηγός! 

Βλέπουμε επίσης την διάλυση άλλων κομμάτων στα οποία είχαν φροντίσει εγκαίρως να χώσουν μέσα κάποιους “λαγούς” τους οποίους αποσύρουν τώρα εσπευσμένα για να ενισχύσουν μελλοντικά τις “Μερκέλειες” δυνάμεις του δικομματισμού! 

Εδώ βέβαια είναι ολοφάνερη και η αθλιότητα των συγκεκριμένων προσώπων οι οποίοι (άραγε με τι ανταλλάγματα) χρησιμοποιούν (αντί να παραιτηθούν) τις ψήφους των οπαδών του κόμματος που εκλέχτηκαν για να μεταπηδήσουν σε ένα άλλο ή να κάνουν τους ανεξάρτητους. 

Δυστυχώς φίλες/οι αυτή είναι η πολιτική πραγματικότητα στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια. Μια πραγματικότητα που στην ουσία είναι εικονική μια και οι επιλογές μας είναι από τα “προϊόντα” ενός και μοναδικού πάγκου που μας πλασάρουν “Αυτοί” και από τον οποίο ότι επιλέγουμε στο τέλος μας βγαίνει … Μάπα!!! 

Υποσημείωση 

Όταν πάψουμε να έχουμε “κοντή” μνήμη και “θολή” κρίση τότε σίγουρα θα μπορέσουμε να κάνουμε τις σωστές επιλογές για μας και όχι για αυτούς!



1 σχόλιο:

  1. Εγώ πάντως, αυτό που παρατήρησα στις εκλογές Δημου Αθηνών, ήταν αποχή 51%. Αυτή τη στιγμή, παραπάνω από την μισή Αθήνα δεν εμπιστεύεται τον δημαρχό της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή