Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «SUN» ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ ΓΙΟΥΝΓΚΕΡ


Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΙ Ο ΠΕΘΕΡΟΣ ΤΟΥ ΓΙΟΥΝΚΓΕΡ ΗΤΑΝ ΝΑΖΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ!



Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, David Cameron δεν έχει κρύψει - και ούτε προσπαθήσει να κρύψει- την αντίθεσή του στην υποψηφιότητα του Γιούνκερ για το αξίωμα του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον επαναδιατύπωσε ακόμη και την απειλή του δημοψηφίσματος για την παραμονή της χώρας του στην ΕΕ, σε περίπτωση που η Γερμανίδα καγκελάριος στηρίξει την υποψηφιότητα του Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ για την προεδρία της Κομισιόν.


Σύσσωμος ο βρετανικός τύπος στηρίζει τη θέση του Ντέιβιντ Κάμερον και έχει εξαπολύσει εκστρατεία κατά του Γιούνκερ, ωστόσο, φαίνεται πως η εφημερίδα «Sun» πήγε την «κόντρα» με τον πρώην πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου σε άλλο επίπεδο με νέο δημοσίευμά της για την οικογένεια του υποψήφιου προέδρου της Κομισιόν.

Η εφημερίδα γράφει πως η οικογένεια του κ. Γιούνκερ συνδέεται με τους Ναζί, αναφέροντας πως ο πατέρας του 59χρονου πολιτικού πολέμησε για τον Χίτλερ στον β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η «Sun» αναφέρει επίσης πως ο πεθερός του Γιούνκερ ήταν υποστηρικτής του Χίτλερ που καταδίωκε τους Εβραίους!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Γιούνκερ είναι ο πιο επικίνδυνος άνθρωπος στην Ευρώπη και οι βλέψεις και τα αιτήματά του για μια πιο ενωμένη Ευρώπη προέρχονται από την «ντροπή» που νιώθει για τον πατέρα του και τις πράξεις του.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η «Sun», ο πατέρας του Γιούνκερ, εργαζόμενος στη χαλυβουργία, αναγκάστηκε να ενταχθεί στο γερμανικό στρατό και να πολεμήσει στη Ρωσία από το 1941.

«Η εμπειρία του πατέρα του είχε μεγάλη επίδραση στον Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ. Δεν θέλει να επαναληφθεί η ιστορία», γράφει η εφημερίδα.

Εν τω μεταξύ, η «Sun» αναφέρει ότι ο πεθερός του Γιούνκερ και πατέρας της συζύγου του, Κριστιάν, Louis Mathias Frising, ήταν καθηγητής στο Λουξεμβούργο, όταν οι Γερμανοί εισέβαλαν στην χώρα το 1940.

Ο πεθερός του κ. Γιούνκερ προσφέρθηκε -σύμφωνα με το δημοσίευμα- να γίνει ο επικεφαλής της γερμανικής προπαγάνδας, ενώ ήταν επίσης υπεύθυνος για την επιβολή ενός νόμου ο οποίος περιόριζε κατά πολύ τα δικαιώματα των Εβραίων. Έπειτα από το Ολοκαύτωμα, ο Frising, ο οποίος πέθανε το 2004, έχασε την άδεια διδασκαλίας του.

Η «Sun» καταλήγει αναφέροντας ότι το ζεύγος Γιούνκερ ζει σε μία έπαυλη αξίας δύο εκατ. λιρών κοντά στο Λουξεμβούργο αλλά και πως ο εκπρόσωπος της προεκλογικής εκστρατείας του πρώην πρωθυπουργού, αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Σημειώνεται ότι χθες η βρετανική εφημερίδα «The Telegraph», ανέφερε ότι ο Γιούνκερ «αναμένεται να αποσύρει την υποψηφιότητά του», τονίζοντας πως θεωρείται «ανεπαρκής» να προωθήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις από τους επικριτές του.

Η εφημερίδα επικαλέστηκε διπλωματική πηγή σύμφωνα με την οποία έπειτα από τη Σύνοδο των G7, όταν και έγινε ξεκάθαρο πως η Ιταλία αναζητά έναν διαφορετικό υποψήφιο για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν, «ο κ. Γιούνκερ συνειδητοποίησε ότι το παιχνίδι έχει τελειώσει».

Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια πηγή, τελικά, «η Μέρκελ είναι εκείνη που τον μαχαίρωσε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου