Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Η ΑΠΛΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ



Oι καθαρίστριες, σύμβολο αγώνα

ΒΙΝΤΕΟ


10386827_4328379462916_2681230793419028095_n

Γράφει η Σοφία Νασοπούλου

Αγαπητοί συναγωνιστές και συναγωνίστριες,
πήγα χθες το βράδυ να γνωρίσω από κοντά τις καθαρίστριες μετά από όσα είδα σε τούτα εδώ τα βίντεο που περνούν και την φαντασία του πιο αρρωστημένου μυαλού.

Θα σας φανούν ίσως περίεργα όσα θα σας γράψω σήμερα όμως είναι ανάγκη μου να τα γράψω. Τουλάχιστον θα έχω ήσυχη την συνείδησή μου ότι  τα είπα σε κάποιους, έστω λίγους.

Η συγκυβέρνηση έχει τελειώσει. Είναι τόσο άδικη με τους φτωχούς, κατατρεγμένους ανθρώπους που δεν μπορεί πια να σταθεί. Θα τιμωρηθεί. Η δικαιοσύνη θα επικρατήσει.

Μόνος τρόπος να συνεχίσει να κυβερνά είναι η βία. Κι αυτό κάνει. Οι προθέσεις τηςείναι πεντακάθαρες και σιγά-σιγά κανείς δεν αμφιβάλλει πια γι΄αυτές.

Κανονικά όλος ο κόσμος θα έπρεπε να βρίσκεται στο δρόμο και να αντιστέκεται, να ζητά την ανατροπή τους. Κι όμως αυτό δεν συμβαίνει. Τι έγινε ξαφνικά; Ο κόσμος έγινε ανάλγητος,
ατομιστής; Ή μήπως είναι τελικά πιο σοφός απ΄ότι νομίζουμε;

Ας  εξετάσουμε τον ρόλο της Αριστεράς και πόσο υπεύθυν είναι. Τι κάνει ο Σύριζα;

Αναλύει τα πρόσφατα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και; Προετοιμάζεται για τις εθνικές εκλογές.

Και καλά ως εδώ. Αλλά θέλει να βγει αυτοδύναμη κυβέρνηση ή το μόνο που θέλει είναι να βοηθήσει το καθεστώς να πέσει στα μαλακά και να συγκυβερνήσει με κάποιο σχήμα που θα βγει από την διάλυση των παραδοσιακών σχημάτων της δεξιάς;

Αν ήθελε κάτι άλλο θα είχε κατεβάσει όσο κόσμο έχει στον δρόμο. Έτσι θα έδινε υποστήριξη στις καθαρίστριες, στους απολυμένους της ΕΡΤ, στους χαλυβουργούς. Έτσι θα πίεζε το ΚΚΕ και θα κέρδιζε από τα μέλη του υποστήριξη. 

Γιατί το ΚΚΕ είναι χειρότερο ακόμα. Στηρίζει τους εργατικούς αγώνες μέσα από τα γραφεία του στον Περισσό και περιμένει... 
Περιμένει πότεθα "ωριμάσουν οι συνθήκες". Και μέχρι τότε ας σπάζουν κεφάλια από σιδηρογροθιές.





Και ας έλθω στο λόγο που τα γράφω όλα αυτά. Πήγα λοιπόν στις καθαρίστριες και τις είδα μόνες.
Παρ΄όλο που αυτή τη στιγμή 
 είναι

ΕΝΑ ΣΥΜΒΟΛΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ.

Παρ΄όλο που αρκετοί άνθρωποι ήταν γύρω τους. Άνθρωποι όμως που τις "ηρωποιούσαν", όχι ο απλός λαός. 
Αυτός απέχει από το να δώσει την υποστήριξή του. Γιατί; Κοιμάται, είναι καναπεδάτος όπως έγινε της μόδας να λέμε; Όχι απλά καταλαβαίνει ότι κάτι άλλο πρέπει να γίνει. 

Χρειάζεται να κατεβούμε ΟΛΟΙ στους δρόμους. Και όταν λέμε ΟΛΟΙ εννοούμε ΟΛΟΙ.

Πιστεύω ότι μια ομάδα ανθρώπων που θα κατανοήσει όλα αυτά και θα συνδεθεί με κάποιον τρόπο, μπορεί  να εμποδίσει να ξεκινήσει ένας νέος κύκλος συμφορών για τον ελληνικό Λαό.

Δεν ξέρω πως, δεν ξέρω τι πρέπει να γίνει. Το μόνο που ξέρω είναι ότι ΠΡΕΠΕΙ να γίνει γιατί τα σπίτια μας είναι πια φυλακές. Πρέπει να γίνει γιατί θα είναι η μόνη πίεση στις παραδοσιακές πολιτικές και συνδικαλιστικές ηγεσίες της Αριστεράς. Μπορεί τίποτα να μην καταφέρουμε να αλλάξει όμως ΠΡΕΠΕΙ για να είμαστε υπερήφανοι που γεννηθήκαμε και ζήσαμε σ΄αυτή την μικρή χώρα και κάναμε το καθήκον μας.

Συντροφικά
Σοφία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου