Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

ΜΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ


Η "ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ", ΤΟ ΚΟΡΜΑΚΙ ΤΟΥ ΔΙΧΡΟΝΟΥ ΚΟΡΙΤΣΙΟΥ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕ ΤΟ 1920 ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ! 

3 ΒΙΝΤΕΟ





Στις κατακόμβες της Σικελίας υπάρχει ένα γυάλινο φέρετρο.
Μέσα κείτεται το άψυχο σώμα ενός 2χρονου κοριτσιού, ονόματι Ροζαλία Λομπάρντο.
Πέθανε σχεδόν έναν αιώνα πριν, το 1920, αλλά η αγγελική ομορφιά της δεν έχει αλλοιωθεί απ’ το χρόνο.

Η ιστορία της είναι πολύ απλή.

Το κοριτσάκι πέθανε από πνευμονία σε ηλικία 2 ετών και ο δυστυχής πατέρας της ζήτησε από τον ταριχευτή, Αλφρέντο Σαλάφια, να διατηρήσει το σώμα του.
Ο Σαλάφια το έκανε και με μεγάλη επιτυχία.


Η μούμια της μικρής Ροζαλίας θεωρείται η πιο καλά διατηρημένη στον κόσμο, καθώς και η εξωτερική εμφάνισή αλλά και τα εσωτερικά όργανα έχουν μείνει σχεδόν άθικτα.


Η μέθοδος που χρησιμοποίησε ο Σαλάφια παρέμενε μυστική έως και το 2009, όταν ο ανθρωπολόγος Ντάριο Πιομπίνο-Μασκάλι έμαθε τη διαδικασία απ’ τους απογόνους του ταριχευτή.

Όμως η ιστορία της «Ωραίας Κοιμωμένης», όπως αποκαλείται η μούμια του κοριτσιού με την κορδέλα στα ξανθά της μαλλιά, δεν τελειώνει εδώ.

Στην προσπάθειά τους να ανακαλύψουν τη μέθοδο ταρίχευσης, οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι τα μάτια της μούμιας ανοίγουν μερικά εκατοστά, κατά περιόδους.

Υποστηρίζουν ότι η κίνηση των βλεφάρων οφείλεται στην αλλαγή θερμοκρασίας μέσα στις κατακόμβες ή είναι απλώς μια οπτική ψευδαίσθηση που προκλήθηκε από την αντανάκλαση του φωτός.
Δεν είναι λίγοι όμως αυτοί που πίστεψαν ότι η ψυχή της Ροζαλία επέστρεψε στο ταριχευμένο σώμα της, σχεδόν ένα αιώνα μετά το θάνατό της.

Το βίντεο που δείχνει τη μούμια να ανοιγοκλείνει τα μάτια της έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον του κόσμου στο διαδίκτυο, αλλά και στον αναλογικό κόσμο.

Εκατοντάδες άνθρωποι επισκέπτονται τις κατακόμβες της Σικελίας για να θαυμάσουν τη μορφή του νεκρού κοριτσιού.
Ίσως αυτό να ήλπιζε και ο πατέρας της, όταν αποφάσισε να διατηρήσει το σώμα του παιδιού του αναλλοίωτο μέσα στο χρόνο.









ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ



Ο Άγιος Πορφύριος έλεγε συχνά πως  "υπάρχουν πολλά   μυστηριώδη πράγματα". Εμείς την περίπτωση της μικρής Ροζαλίας την εντάσσουμε σ΄αυτά τα μυστηριώδη.
Και αυτό για τρείς λόγους.

1) Στο τέλος του επομένου βίντεο θα δείτε ότι οι μοναχοί λένε ότι οι γαμπίτσες της μικρής ροζαλίας αναδίδουν ένα άρωμα λουλουδιών. Η φόρμουλα με την οποία συντηρήθηκε μόνο άρωμα δεν αναδίδει...

2) Πού είναι τα άλλα σώματα που συντήρησε ο Αλφρέντο Σαλάφια και γιατί κανένα δεν είναι στην ίδια κατάσταση; Ιδίως μετά την συντήρηση του σώματος της μικρής Ροζαλίας όπου θα μπορούσε να πει κανείς ότι τότε τελειοποίησε την φόρμουλά του θα έπρεπε να έχει κι άλλες τέτοιες "επιτυχίες"...

3) Η κορδέλα και τα ρουχαλάκια του πώς συντηρούνται;
100 χρόνια μετά η κορδέλα της είναι σαν να της την φόρεσαν χθές!


Απλά εμείς ισχυριζόμαστε ότι δεν πρέπει να φοβόμαστε να πούμε πως αυτό είναι ένα μυστηριώδες γεγονός που ο Θεός ξέρει και εμείς δεν ξέρουμε...




ΠΗΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου