Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΕΚΛΟΓΩΝ


ΜΙΑ...ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ



Γράφει ο Νίκος Καρπούζης 

Αγαπητοί φίλοι.

Η πατρίδα μας μπήκε στον 6ο μνημονιακό χρόνο και δυστυχώς, απ' ό,τι βλέπω οι συμπατριώτες μας (βλ. ψηφοφόροι) δεν έχουν καταλάβει ακόμα τι γίνεται. 

Οι παλιές... συνήθειες έρχονται στην επιφάνεια και ο λαός, "γραμματισμένοι"και "αγράμματοι" εξακολουθούν να ψωνίζουν... βιτρίνα, δηλαδή με λίγα λόγια αέρα κοπανιστό.  


Από χρόνια τώρα, οι... "γραμματισμένοι" κατηγορούν τον λαό ότι αυτός είναι η αιτία που οδηγήθηκε η χώρα μας στην κρίση.  Το βασικό τους επιχείρημα ήταν και είναι ότι: «με τέτοιουςάρχοντες που ψηφίζεις είσαι άξιος τής τύχης σου». 

Ωστόσο, παραβλέπουν το γεγονός ότι και αυτοί, όλα αυτά τα χρόνια ψήφιζαν σύμφωνα με την οικογενειακή τους παρά-
δοση μην μπορώντας να δούν ένα μέτρο πέρα από την μύτη τους, όπως επίσης πολλοί απ' αυτούς ήταν και αυτοί μέρος τού... συστήματος συνδεόμενοι μ' αυτό με νόμιμες...κουμπαριές.  
Τα έδρανα τής Βουλής ήταν πάντα γεμάτα, έστω κι' αν ο Λαός δεν είχε ψηφίσει κανένα απ' αυτούς τους... σφουγγοκωλάριους. 

Το ότι τόσα χρόνια η λευκοί ψήφοι εκπροσωπούσαν το 14% περίπου των ψηφοφόρων αυτό δεν μετρούσε, αλλά μήτε και κανένας από τους... "γραμματισμένους" σήκωσε την  φωνή του για να καταγγείλει την εξώφθαλμη αυτή παρανομία.

Με τους νόμους που έφτιαξαν οι... "εκπρόσωποι" τού λαού, σιγά - σιγά κάθε τίμια  φωνή σίγησε αφήνοντας τον λαό έρμαιο στα νύχια τών... τρωκτικών που και οι... "γραμματισμένοι", αλλά και οι... "αγράμματοι" ψήφιζαν.


VICTOR HUGO 2  (Oval) .jpg


Picture 2.jpg

 Μικρή εισαγωγή στούς "ΑΘΛΙΟΥΣ"


Σήμερα, όλοι παραπονιούνται μεταθέτοντας τα λάθη από τους ώμους των στους ώμους  των άλλων.  Και ερωτώ  ποιοι δημιούργησαν την... γραφειοκρατία και τις... πελατειακές 
σχέσεις;  Ποιοι ήταν αυτοί που νομοθετούσαν και πέρναγαν στο ντούκου, κοντά στα... ξημερώματα σ' ένα κοινοβούλιο άδειο, νόμους που επί χρόνια αλυσόδεναν την πατρίδα μας.
Ποιοί ήταν εκείνοι που ξερχαβάλωσαν την Παιδεία τα ήθη και τα έθιμα τού Λαού μας;

Πάντοτε, όταν κάποιος μιλούσε και έγραφε  για καταμερισμό ευθυνών οι τριγύρω του τον θεωρούσαν αφελή και... αλαφροϊσκιωτο. 
'
Ετσι, φτάσαμε στο σημείο, εδώ και πολλά χρόνια, τής αοριστολογίας και τής αερολογίας. Σήμερα, για μια ακόμη φορά η ιστορία επαναλαμβάνεται και είμαστε μάρτυρες κομματων-
συνθημάτων χωρίς δεσμεύσεις όσον αφορά το τι μέλλει γενέσθαι.

Τα επισυναπτόμενα έχουν γραφτεί εδώ και πολλά χρόνια.  Δείχνουν ξεκάθαρα τί έλειπε και τι λείπει.  Ποιός, όμως, έδωσε ή δίνει πεντάρα γι' αυτά;


Νίκος Καρπούζης 
(Αθήνα).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου