Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ


ΝΕΚΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΟΜΗΡΟΙ ΑΠΟ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ



ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ SKY NEWS


ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ 2 ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟY MAKEΛEIOY ΣΤΟ CHARLIE HEBDO

ΣΥΝΟΛΙΚΑ 17 ΓΑΛΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΕΚΡΟΙ


Νεκρός είναι ο άνθρωπος που είχε ταμπουρωθεί σε εβραϊκό παντοπωλείο στην περιοχή Βενσέν στο ανατολικό Παρίσι, έπειτα από επιχείρηση της γαλλικής αστυνομίας. Αυτή την αρχική πληροφορία που έφερε ανακούφιση σε εκατομμύρια ανθρώπους διαδέχθηκε ένα νέο που προκάλεσε σοκ και παγωμάρα: Κατά τη διάρκεια της επιδρομής των γαλλικών αστυνομικών δυνάμεων τουλάχιστον τέσσερις από τους ομήρους έπεσαν νεκροί. Είναι ακόμη αδιευκρίνιστο πόσοι από τους ομήρους τραυματίστηκαν ενώ τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν αρκετούς τραυματίες από τις γαλλικές ειδικές δυνάμεις RAID. 




«Πέστε κάτω» φώναζαν οι Γάλλοι κομάντος προς τους ομήρους την ώρα που ξεκινούσαν την επιχείρηση για την απελευθέρωση των ανθρώπων που κρατούνταν από τον ένοπλο. «Τον έχουμε» ενημέρωσαν μετά την λήξη της επιχείρησης τα μέλη της γαλλικής ειδικής μονάδας Raid. Λίγα λεπτά αργότερα επιβεβαιώθηκε ότι ο 33χρονος Αμντί Κουλομπαλί, ο άνθρωπος που αναγνωρίστηκε ως ο δράστης της ομηρίας τουλάχιστον έξι ανθρώπων έπεσε νεκρός στη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης. 

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης των Γάλλων κομάντος τραυματίστηκαν κάποια από τα μέλη της αποκαλούμενης Raid, αναφέρουν πληροφορίες των γαλλικών μέσων ενημέρωσης. 
Σταδιακά απελευθερώνονται και οι όμηροι, τους οποίους ο δράστης είχε απειλήσει να σκοτώσει αν δεν γινόταν δεκτό το αίτημά του να απελευθερωθούν οι αδελφοί Κουασί, οι μακελάρηδες του Charlie Hebdo. Το χάος που επικρατεί αυτή την ώρα δεν διευκολύνει την ροή των πληροφοριών, αφού οι γαλλικές αρχές θέλουν να επιβεβαιώσουν ότι πράγματι οι όμηροι έχουν απελευθερωθεί, ο δράστης είναι νεκρός και δεν υπάρχει κάποιο άτομο που ενδεχομένως να βοηθούσε τον τρομοκράτη το οποίο να διαφεύγει της σύλληψης. 

Τις τελευταίες ώρες οι Γάλλοι πολίτες ήταν αντιμέτωποι με το χειρότερο εφιάλτη τους καθώς - ενώ ήταν σε εξέλιξη η υπόθεση ομηρίας σε πόλη της βόρειας Γαλλίας από τους δολοφόνους του Charlie Hebdo- ένας ένοπλος εισέβαλε σε εβραϊκό παντοπωλείο στην περιοχή Βενσέν, παίρνοντας ομήρους τουλάχιστον έξι πολίτες, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται μια γυναίκα και ένα παιδί!

Μετά τον τραγικό απολογισμό των τεσσάρων νεκρών ομήρων, γίνεται πλέον φανερό πως ο δράστης, που πιθανότατα είχε τη βοήθεια της συντρόφου του, κρατούσε στο παντοπωλείο περισσότερους από έξι ανθρώπους. Φωτογραφίες των ομήρων μετά την απελευθέρωση δείχνουν και έναν άντρα που κρατά στην αγκαλιά του ένα μικρό παιδί.

Πληροφορίες ανέφεραν αρχικά ότι ο δράστης σκότωσε δύο από τους ομήρους, ωστόσο,το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας διέψευσε τις πληροφορίες αυτές, τονίζοντας πως ένας άνθρωπος έχει τραυματιστεί σοβαρά από πυροβολισμούς.

Πριν από λίγη ώρα, ο δράστης γνωστοποίησε στους αστυνομικούς ότι αίτημά του είναι η απελευθέρωση των αδερφών Κουασί, που κρατούσαν ομήρους στην εκτυπωτική εταιρεία CTD στο Près Boucher, στην περιοχή Νταμαρτέν!

Όσον αφορά στην ταυτότητα του δράστη, η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία του καθώς σύμφωνα με πληροφορίες να είναι το ίδιο πρόσωπο που δολοφόνησε χθες την αστυνομικό στο προάστιο Μονρούζ, στο Παρίσι, ενώ ήταν γνωστό πως είχε στην κατοχή του δύο καλάσνικοφ. 

Πάντως, η γαλλική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα και την φωτογραφία μιας γυναίκας η οποία φέρεται να είναι συνεργός του δράστη στη χθεσινή δολοφονία και σύντροφός του, ενώ κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί να βρισκόταν μαζί του εντός του παντοπωλείου.

Οι φωτογραφίες του δράστη Αμεντί Κουλιμπαλί, 32 ετών, και της συντρόφου του Χαγιάτ Μπουμεντιέν, 26 ετών. 

Εξ άλλου νωρίτερα είχαμε επέμβαση των ειδικών δυνάμεων   στο Νταμαρτέν-αν-Γκελ όπου οι αδερφοί Κουασί είχαν ταμπουρωθεί  μέσα στην εκτυπωτική εταιρεία CTD.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο τα δύο αδέλφια Κουασί και δράστες της αιματηρής επίθεσης στο Charlie Hebdo είναι νεκροί.

Οι πυροβολισμοί και οι εκρήξεις κράτησαν για τουλάχιστον 10 δευτερόλεπτα και στην συνέχεια επαναλήφθηκαν για το ίδιο διάστημα περίπου. 

Στο βίντεο λέπετε την στιγμή της εφόδου στο παντοπωλείο ενώ υπάρχει και ζωντανή σύνδεση με το Sky News 










ΠΗΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου