Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΟΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΓΛΟΥ: Ο ΟΣΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΣΑ


2 ΒΙΝΤΕΟ



 Ο π. Χριστόδουλος ήταν καλεσμένος από τον π. Ιγνάτιο τον Γρηγοριάτη στο Μετόχι του Αγ. Ιγνατίου του Θεοφόρου στο χωριό Ζόγκα, λίγα χιλιόμετρα έξω από το Άργος, με την ευλογία του Μητροπολίτου Αργολίδος και μίλησε για τον όσιο Παΐσιο. 

Το συνεδριακό κέντρο ήταν κατάμεστο, και ο κόσμος έφυγε κατενθουσιασμένος. Ο π. Ιγνάτιος είχε μία άψογη οργάνωση που θα τη ζήλευαν και τα μεγαλύτερα οργανωμένα μοναστήρια.

Στην αρχή συμμετείχαμε στην κατανυκτική Ακολουθία του Εσπερινού, όπου αισθανόσουν μέσα στον Ναό με τις αγγελικές ψαλμωδίες να χάνεται από τον νου σου ο κόσμος και δεν ήθελες να τελειώσει. Μετά ακολούθησε η ομιλία στο συνεδριακό κέντρο, στη συνέχεια κέρασμα για όλο τον κόσμο και κατόπιν ακολούθησε πλούσια τράπεζα για δεκάδες προσκυνητές.

Όλα στο Μετόχι άγγιζαν την τελειότητα, με επιστέγασμα τη γεμάτη αρχοντιά και πατρική απλότητα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος, κ. Νεκταρίου, που περιέβαλε τους πάντες με αγάπη. Οι εθελοντές διακονητές με πρωτοχριστιανική φιλοτιμία και αγάπη, με το χαμόγελο πάντα στα χείλη, διακονούσαν τους πάντες με χαρά. Οι αδελφοί προσκυνητές που βρέθηκαν εκεί, βίωσαν για λίγο σαν σε μία πρωτοχριστιανική κοινότητα, όπου η αγάπη, η ταπείνωση, η απλότητα, η χαρά του Αγιορείτου πατέρα Ιγνατίου και των περί αυτού, έδινε στις ψυχές την χαρά της Αναστάσεως. Μέσα στην έρημο την πνευματική, το Μετόχι του π. Ιγνατίου αποτελεί πραγματική πνευματική όαση.

Δίνουμε στην αγάπη σας λίγα στιγμιότυπα από αυτή την εκδήλωση, με το μικρό ανωτέρω βίντεο από την ομιλία του π. Χριστοδούλου, για να δείτε το κλίμα που επικράτησε.


Στο τέλος παραθέτουμε όλη την ομιλία του π. Χριστοδούλου, με την εισήγηση του π. Ιγνατίου και τον επίλογο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος, κ. Νεκταρίου, για όσους θέλουν να την ακούσουν ολόκληρη.







Υ.Γ.: Η λήψη του βίντεο έγινε από τον κ. Χρήστο Αγγελόγλου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου