Κυριακή 21 Μαΐου 2017

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΘΕΙ

ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ : ΕΙΜΑΙ ΛΑΖΟΣ; ΕΙΜΑΙ ΤΟΥΡΚΟΣ; ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΕΙΝΑΙ;;;

2 ΒΙΝΤΕΟ




Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Για άλλη μια φορά το θέμα της μη τουρκικής καταγωγής του σημερινού ηγέτη της Τουρκίας αναδείχτηκε απροσδόκητα από τον ίδιο, (κρίση συνείδησης;), σε μια δημόσια ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη δείχνοντας πως συχνά τον διακατέχει μια μεγάλη ανασφάλεια για το ζήτημα αυτό.


Συγκεκριμένα μιλώντας το Σαββάτο 16/4 σε δημόσια συγκέντρωση μετά από πρόσκληση του θρησκευτικού ηγέτη της Τουρκίας, ανέφερε ότι συχνά τίθενται διάφορα ερωτήματα αν είναι Λαζός αν είναι… πραγματικός Τούρκος και τελικά τι είναι;


Το ζήτημα της μη τουρκικής καταγωγής του Ερντογάν εμφανίστηκε με εντυπωσιακό τρόπο για πρώτη φορά όταν τον Ιούνιο του 2009 ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταΐπ Ερντογάν, επισκέφτηκε την γενέτειρα του το χωριό Ποταμιά στην περιοχή της Ριζούντας του Πόντου, ένα αρχαίο ελληνικό χωριό και κατηγορήθηκε από την τουρκική αντιπολίτευση ότι έχει έλληνες ρίζες.


Τότε δημοσιεύτηκαν και τα ιστορικά αρχεία της κοινότητας, όπου αποδεικνύονταν ότι η οικογένεια του Ερντογάν κατάγονταν από οικογένεια χριστιανών γενίτσαρων που είχε εξισλαμιστεί. 

Μάλιστα η εφημερίδα Radikal είχε γράψει τότε χαρακτηριστικά : «Tayyip Erdoğan kendisi de Rum kökenlidir», δηλαδή, «Ο ίδιος ο Ταγίπ Ερντογάν είναι ρωμαίικης καταγωγής», ομολογόντας ουσιαστικά πως ο Ερντογάν εχει ρωμαίικη καταγωγη.

Τούρκοι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ο Ερντογάν έχει ελληνική καταγωγή, από το χωριό Ποταμιά της Ριζούντας του Πόντου. Ο ερευνητής Cezmi Yurtsever αναφέρει ότι με τον εξισλαμισμό των Ποντίων ταυτόχρονα έγινε αλλαγή του δημογραφικού χαρακτήρα του Πόντου, αλλάζοντας τις ελληνικές ονομασίες χωριών και πόλεων με τουρκικές. 

Όπως αναφέρεται, παρόλο ότι έχουν περάσει τόσα χρόνια που ο Fatih Sultan Mehmet που κυρίευσε τον Πόντο, εξισλαμίζοντας τον ελληνικό πληθυσμό και με φιρμάνι (διάταγμα) άλλαξε τις ονομασίες, μέχρι σήμερα οι κάτοικοι του Πόντου χρησιμοποιούν την ελληνική ονομασία των χωριών τους.

Οι γονείς του Ερντογάν εγκατέλειψαν το χωριό τους την Ποταμιά και εγκαταστάθηκαν σε φτωχή συνοικία της Κωνσταντινούπολης στο Kasim Pasa, που σήμερα είναι κακόφημη.

 Ο Ερντογάν γεννήθηκε στο Kasim στις 29 Φεβ. 1954. Σε παλαιότερη συνέντευξή του στο NTV, ο Τούρκος Πρωθυπουργός ανέφερε ότι είναι και αισθάνεται Τούρκος, και θα κινηθεί δικαστικά σε συγγραφείς που τον αναφέρουν ως Έλληνα!

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι όπως όλους τους σημερινούς κατοίκους του Πόντου που, ενώ γνωρίζουν ότι έχουν ελληνική καταγωγή, διακατέχονται από το σύνδρομο του γενιτσαρισμού και θέλουν να αποδείξουν στη πράξη ότι είναι πιο Τούρκοι από τους υπολοίπους. 

Να σημειώσουμε ότι το «σύνδρομο του γενιτσαρισμού» έχει όλα τα χαρακτηριστικά παιδιού αγνώστου πατρός που είναι φοβία, ανασφάλεια, παράλογες εκρήξεις θυμού, εντυπωσιασμού, εκδικητικότητας και κομπλεξισμού. –

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος


ΠΗΓΗ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΟΙΜΟΥ-ΑΘΗΝΑΣ

ΛΕΜΕ ΟΤΙ  ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΔΙΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΧΕΙ ΠΡΟΡΡΗΘΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου