Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Ο ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ "ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΚΤ ΜΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΚΡΑΤΕΙΡΑ ΠΟΙΗΤΡΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΟΡΑΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΑΟΡΑΤΟΥ"

Ο ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΟΜΟΛΟΓΕΙ
ΟΤΙ ΒΛΕΠΕΙ ΣΑΝ ΘΕΟ ΤΗΝ ΕΚΤ ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΛΑΤΡΕΥΕΙ ΤΟΝ ΜΑΜΩΝΑ!


«Ουδείς οικέτης δύναται δυσί κυρίοις δουλεύειν· ή γαρ τον ένα μισήσει και τον έτερον αγαπήσει, ή ενός ανθέξεται και του ετέρου καταφρονήσει. Ου δύνασθε Θεώ δουλεύειν και μαμωνά». 
(Λουκά 16.13)


Ο Τσακαλώτος μιλώντας σε ξένους ανταποκριτές, έφτασε την υπέρτατη ύβρη, και παρέβαλε την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με τον Θεό!!!
Συγκεκριμένα είπε ότι «Είναι απολύτως σαφές ότι το μεγάλο μας ζήτημα είναι να μπορέσουμε να έχουμε πρόσβαση στις αγορές»...

Δηλαδή το γνωστό παραμύθι όπου ευχόμαστε να μπορούμε και πάλι να δανειζόμαστε και μάλιστα με πολύ μεγαλύτερο επιτόκιο...


Για όποιον δεν κατάλαβε ακόμα τι γίνεται σε αυτή την άθλια κανιβαλική έκφανση του καπιταλισμού όπου το χρήμα παράγεται από το χρέος αν δεν δανείζεσαι από τις «αγορές» με πολύ ψηλά επιτόκια, τότε τιμωρείσαι και μπαίνεις σε μνημόνια, οπότε σου κανονίζουν τα πάντα οι «δανειστές», ακόμη και ποιό χαρτί υγείας θα χρησιμοποιείς!


Αλλά αυτό ήταν αναμενόμενο να το πει διότι και δωσίλογος, δηλαδή άνθρωπος των τραπεζιτών, είναι και αποδέχεται απολύτως τον κανιβαλικό καπιταλισμό.

Αυτό που δεν περιμέναμε από έναν άθεο, είναι να αναφερθεί στον Θεό. Αλλά βέβαια έκανε αυτήν την αναφορά, για να κάνει ομολογία πίστεως στο πιστωτικό ίδρυμα δηλαδή στον θεό του χρήματος, στον μαμωνά!!! 

Ακούστε τι είπε, είναι να φρίττει κανείς με το θράσσος που έχουν οι λάτρεις των «αγορών»...

«Το να μπει η Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι πάντως ένα δύσκολο ζήτημα, διότι η ΕΚΤ, όπως και ο Θεός, λειτουργεί με μυστηριώδη τρόπο».


Έχουν φτάσει στην δαιμονιώδη κατάσταση να παραβάλλουν το άθλιο χρήμα τους (το ευρώ) και την τράπεζα που το ελέγχει (ΕΚΤ) με τον Θεό!!!

Ομολογία πίστεως στον θεό του χρήματος! 

Θα μπορούσαμε μάλιστα να φανταστούμε ότι στο βλάσφημο «πιστεύω» του θα λέει περίπου ότι πιστεύει «σε μία ΕΚΤ, μητριά ευρωκράτειρα, ποιήτρια παντός χρήματος, ορατού αλλά κυρίως αοράτου...»!!!


Πάντως εσείς οι ποιμένες, οι διοικούντες την Εκκλησία του Χριστού, μην πτοείστε, συνεχίστε να κάνετε ότι δεν βλέπετε και δεν ακούτε, συνεχίστε να μνημονεύετε τους δωσίλογους και να εύχεστε «υπέρ πάσης αρχής και εξουσίας...» αφού τα έχετε βρει μαζί της, εμείς όμως θα λέμε μυστικά μέσα μας : «Χαίρε τύραννον απάνθρωπον εκβαλούσα της αρχής» όπως μας δίδαξε ο Πατροκοσμάς όταν εμφανίστηκε σε έναν απλό ιερέα.


Ο Κύριός μας μας είπε ότι «ο ποιμήν ο καλός την ψυχήν αυτού τίθησιν υπέρ των προβάτων» (Ιωαν.10.11.) αλλά φαίνεται ότι εσείς είστε μάλλον μισθωτοί και ουχί ποιμένες και όπως λέει και πάλι ο Κύριός μας «ο δε μισθωτός φεύγει, ότι μισθωτός εστί και ου μέλει αυτώ περί των προβάτων»...(Ιωαν.10.13.)

Δεν σας χρειαζόμαστε άλλωστε, διότι έχουμε ποιμένες τους απλούς παπάδες, τους πνευματικούς μας, που την δεδομένη ώρα σαν τον Παπαφλέσσα και τον Παλαιών Πατρών Γερμανό, σαν τον Γρηγόριο τον Ε΄και σαν τον Αρχιεπίσκοπο Χρύσανθο θα μπουν μπροστά στον αγώνα ενάντια στην τυραννία που έχουν επιβάλλει οι τραπεζίτες και οι δωσίλογοι οπαδοί τους!

Εσείς θα μείνετε στην ιστορία σαν συνοδοιπόροι ή στην καλύτερη περίπτωση απαθείς θεατές, των πιστών του μαμωνά! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου