Σάββατο 14 Απριλίου 2018

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο 3ος ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ!


ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΧΤΥΠΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ


ΠΡΩΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ




Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους εξαπέλυσαν στις 4 το πρωί του Σαββάτου το πρώτο κύμα επίθεσης με πυραύλους κατά στόχων της Συρίας, οι οποίοι έχουν σχέση με το καθεστώς του Άσαντ.

Ακούστηκαν πολλές εκρήξεις στη δυτική Δαμασκό την ώρα που ο Τραμπ ενημέρωνε τους Αμερικανούς για την απόφασή του να χτυπήσει τη Συρία.

Στην επίθεση η οποία εξελίσσεται με χτυπήματα ασφαλείας επί συγκεκριμένων στόχων, συμμετέχουν οι ΗΠΑ, η Μεγάλη Βρετανία και η Γαλλία.

Η γαλλική εφημερίδα Le Monde στις 4.30 έγραφε τα εξής: 

Μετά από αρκετές ημέρες συζητήσεων οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοι τους ανέλαβαν δράση. 

Με διάγγελμά του από τον Λευκό Οίκο ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ξημερώματα του Σαββάτου ( ώρα Ελλάδας) την απόφασή του να εξαπολυθούν χτυπήματα ακριβείας εναντίον στόχων της Συρίας. 

Δεσμεύτηκε επίσης πως η επιχείρηση θα κρατήσει «όσο χρόνο θα χρειαστεί». 

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τη Μόσχα την οποία κάλεσε να εγκαταλείψει το σκοτεινό μονοπάτι που ακολουθεί υποστηρίζοντας τον Άσαντ και πρόσθεσε πως η Ρωσία δεν κράτησε τις υποσχέσεις της περί καταστροφής των χημικών όπλων του συριακού καθεστώτος. 

Την ίδια στιγμή που ο Αμερικανός πρόεδρος απευθυνόταν με το διάγγελμά του στους Αμερικανούς ακούστηκαν οι πρώτες εκρήξεις στην πρωτεύουσα της Συρίας, Δαμασκό.




Η κρατική τηλεόραση της Συρίας κατήγγειλε ένα λεπτό αργότερα την αμερικανική επίθεση σε συνεργασία με τη Μεγάλη Βρετανία και τη Γαλλία. 

Στις 5.10 βρετανικές πηγές ανέφεραν πως χτυπήθηκαν τρεις στόχοι. Ο πρώτος αφορά Ινστιτούτο Ερευνών στην ευρύτερη περιοχή της Δαμασκούς. Ο δεύτερος στόχος είναι στρατιωτική αποθήκη στην πόλη Χομς όπου πιστεύετε ότι υπήρχαν αποθέματα του χημικού όπλου Σαρίν. Ο τρίτος στόχος είναι αποθήκη χημικών και πολύ σημαντικό αρχηγείο διοίκησης. 

Το Λονδίνο ανακοίνωσε πως τέσσερα αεροσκάφη της FAR τύπου «Tornados» συμμετείχαν στην επίθεση. Τα βρετανικά μαχητικά, που απογειώθηκαν από την Κύπρο, εξαπέλυσαν πυραύλους Storm Shadow κατά πρώην στρατιωτικής βάσης της Συρίας κοντά στην πόλη Χομς. 

Στις 5.17 η κρατική τηλεόραση της Συρίας ανέφερε πως η συριακή αεράμυνα κατέρριψε 13 πυραύλους στην περιοχή της νοτίου Δαμασκού. 

Οι πρώτες εικόνες από την επίθεση στη Συρία:







Η επίθεση είχε προαναγγελθεί και τα γενικά επιτελεία των χωρών μελών του ΝΑΤΟ ενημερώθηκαν αρκετή ώρα πριν πως επίκειται έναρξη της επίθεσης.

Το ελληνικό ΓΕΕΘΑ ήταν ενημερωμένο πολύ νωρίς, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, όταν και ο αρχηγός του ενημέρωνε για το επικείμενο χτύπημα τον υπουργό Άμυνας.


Μετά το διάγγελμα Τραμπ ακολούθησε και η επίσημη ανακοίνωση της Τερέζας Μέι η οποία δήλωσε πως εξουσιοδότησε τις βρετανικές δυνάμεις στη Συρία.

"Εξουσιοδότησα τις βρετανικές ένοπλες δυνάμεις να διεξάγουν συντονισμένες και στοχευμένες επιθέσεις για να υποβαθμίσουν τις δυνατότητες χημικών όπλων του συριακού καθεστώτος", δήλωσε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

Τουλάχιστον έξι ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στη Δαμασκό και σύννεφα καπνού φαίνονται πάνω από τη συριακή πρωτεύουσα, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες στο πρακτορείο Reuters.

Η συριακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι οι δυνάμεις αεράμυνας αντιμετωπίζουν επίθεση των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Βρετανίας.

Για πολλές δυνατές εκρήξεις έκανε λόγο ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

Συριακό Παρατηρητήριο

Στις 05:03 το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στο Λονδίνο ανακοίνωσε πως έχουν πληγεί στρατιωτικές βάσεις στην πρωτεύουσα της Συρίας.

Στρατιωτικό συγκρότημα κοντά στη Χομς έπληξαν βρετανικές δυνάμεις 

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι βρετανικές δυνάμεις έπληξαν ένα «στρατιωτικό συγκρότημα» κοντά στη Χομς στη δυτική Συρία ως αντίποινα στη φερόμενη χρήση χημικών όπλων από το συριακό καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Η βρετανική συνεισφορά στη συντονισμένη δράση πραγματοποιήθηκε από τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη Tornado GR4 της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας», ανέφερε το υπουργείο σε δήλωσή του.

«Εκτόξευσαν πυραύλους Storm Shadow ενάντια σε στρατιωτικό σύμπλεγμα, 24 χιλιόμετρα δυτικά της Χομς».




ΟΙΜΟΣ- ΑΘΗΝΑ:

Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ...







1 σχόλιο: