Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Η ΨΕΥΤΟΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΘΕΤΑΙ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ


«ΚΑΘΑΡΑ» ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΩΝ 2 ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΑΛΛΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ ΣΕ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗ




«Καθαρά» βγήκαν από τον εξονυχιστικό έλεγχο τα κινητά τηλέφωνα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που εξετάστηκαν στην Άγκυρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχουν φωτογραφίες ή αρχεία που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως «κατασκοπευτικού χαρακτήρα».


Οι έρευνες φέρονται να έχουν επεκταθεί και στις επαφές τους, χωρίς ωστόσο να έχει βρεθεί οτιδήποτε ενοχοποιητικό.

Θύματα του καθεστώτος Ερντογάν
Ο υπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης και ο λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης κρατούνται παρανόμως στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης χωρίς να υπάρχει κανένα απολύτως κατηγορητήριο.

Οι Τούρκοι προσπάθησαν να στήσουν με προπαγάνδα κατηγορητήριο αλλά μέχρι στιγμής δεν τους έχει βγει… Προφανέστατα λοιπόν αποτελούν θύματα της απαράδεκτης και απάνθρωπης πολιτικής Ερντογάν που χρησιμοποιεί τις ανθρώπινες ζωές ως μέτρο πίεσης.

Η ελληνική κυβέρνηση με κάθε τρόπο επιδιώκει την ταχύτερη επιστροφή τους, ενώ και η ΕΕ ασκεί πιέσεις στην Άγκυρα που μέχρι στιγμής δεν δείχνει να… ιδρώνει το αυτί της.

Πόσο θα κάτσουν στη φυλακή;

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιριμ, μιλώντας με τον Αλέξη Τσίπρα φέρεται να παραδέχτηκε πως τα δύο από τα τρία κινητά που είχαν στην κατοχή τους οι Έλληνες στρατιωτικοί είναι “καθαρά” και δεν εντοπίστηκε κανένα επιβαρυντικό στοιχείο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Εστία” στην πρόσφατη επικοινωνία του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο ομόλογό του ο δεύτερος ήταν μεν καθησυχαστικός, ωστόσο είπε ότι απομένει να γίνει η έρευνα στο τρίτο κινητό.

Παράλληλα όμως ο Γιλντιρίμ ανέφερε ότι δεν έχει περιθώρια παρέμβασης στη δικαιοσύνη και λίγες μέρες μετά ήρθε η συνέντευξη Ερντογάν για να αποκαλύψει τις προθέσεις της Τουρκίας.

Όπως ανέφερε ο «σουλτάνος», ακόμη και χωρίς καμία άλλη κατηγορία (όπως αυτή της κατασκοπίας) ο νόμος, είπε, στην Τουρκία προβλέπει ποινή φυλάκισης έξι μηνών για παράνομη διάβαση των συνόρων. 

Ουσιαστικά ο Ερντογάν αποκάλυψε ότι στοχεύει, ακόμη και χωρίς καμία ουσιαστική κατηγορία να κρατήσει τους δυο στρατιωτικούς ακόμη και για διάστημα έξι μηνών στις φυλακές της Αδριανούπολης.


Για να ικανοποιήσει λοιπόν ο Ερντογάν τον εγωισμό του, να παίξει το παιχνίδι της προπαγάνδας και να ασκήσει πίεση, παίζει με τις ζωές των δύο παιδιών που κινδυνεύουν να μείνουν στη τουρκικές φυλακές ακόμα και έξι μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου