Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

ΠΑΙΡΝΕΙ ΦΩΤΙΑ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ, ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΡΡΑΞΗ


ΕΚΤΑΚΤΟ – ΑΠΟΓΕΙΩΘΗΚΑΝ Su-34 ΜΕ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΠΟΥ ΧΤΥΠΑΝΕ ΠΛΟΙΑ – ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ




Του Βασίλη Καπούλα

Εικόνα ολοκληρωτικού πολέμου κάνει το γύρο του κόσμου: Εντατικές πολεμικές προετοιμασίες τόσο από ΗΠΑ όσο και από Ρωσία, Γαλλία, Βρετανία, Ισραήλ, Ιράν. Τις επόμενες ώρες θα έχουμε σίγουρα επίθεση κατά της Συρίας αλλά το ερώτημα είναι αν θα περιοριστεί μόνο εκεί η έκταση του χτυπήματος. Ολα δείχνουν πως όχι.

Ηδη ρωσικά μαχητικά Su-34 πετούν συνεχώς και είναι φορτωμένα με αντιπλοικούς πυραύλους Kh-35 όπως μπορείτε να δείτε και στην φωτογραφία παρακάτω ενώ όλα τα ρωσικά μαχητικά φέρουν πλέον πυραύλους κατά πλοίων.

Ο Kh-35 είναι ο πιο προηγμένος αντιπλοικός πύραυλος στον κόσμο!

Ο Ν.Τραμπ ακύρωσε το ταξίδι του στη Νότια Αμερική σε Μπογκοτά και Λίμα. Αμέσως μετά ακύρωσε και ο Υπουργός Άμυνας, Τ.Μάτις, τα ταξίδια του σε Νεβάδα και Σαν Φραντσίσκο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε τελικά να μην παραστεί στη Σύνοδο Λατινικής Αμερικής, προκειμένου να επικεντρωθεί στην κρίση στη Συρία, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επρόκειτο να φτάσει στο Περού την Παρασκευή, προκειμένου να μετάσχει στη Σύνοδο, ενώ στη συνέχεια θα επισκεπτόταν την Κολομβία.

«Επειτα από αίτημα του προέδρου, θα ταξιδέψει ο αντιπρόεδρος στη θέση του. Ο πρόεδρος θα παραμείνει στις ΗΠΑ, για να επιβλέψει την απάντηση της Αμερικής στη Συρία και να παρακολουθήσει τις εξελίξεις σε όλο τον κόσμο», ανέφερε σε δήλωσή της η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Χάκαμπι Σάντερς.

Το γεγονός αυτό δείχνει πως δεν ετοιμάζονται για μια απλή επίθεση εναντίον συριακών στόχων αλλά είτε φοβούνται αντεπίθεση από την Ρωσία είτε σοβαρή υποτροπή και γενικευμένη σύρραξη στην περιοχή.

Η Σαουδική Αραβία έχει διαβουλεύσεις με ΗΠΑ-Γαλλία-Βρετανία, Ο Τραμπ βλέπει τον Εμίρη του Κατάρ ενώ η Ρωσία κάλεσε τον πρέσβη των ΗΠΑ για εξηγήσεις σχετικά με την επίθεση στην συριακή αεροπορική βάση Τ-4.

Επίσης ρωσική αντιπροσωπεία επισκέπτεται την Τουρκία.

Πριν λίγο έγινε γνωστό πως οι ΗΠΑ στέλνουν την Τετάρτη το αεροπλανοφόρο «USS Harry S. Truman» με την ομάδα μάχης του μαζί με άλλα επτά πολεμικά πλοία που θα ενωθούν με το αντιτορπιλικό «USS Donald Cook».

Τα αντιτορπιλικά «USS Arleigh Burke», «USS Bulkeley», «USS Forrest Sherman» και «USS Farragut» θα συνοδεύουν το αντιτορπιλικό, όπως και το καταδρομικό «USS Normandy».

Αργότερα, σε αυτό τον στόλο θα προστεθούν τα αντιτορπιλικά «USS The Sullivans» και «USS Jason Dunham».

Συνολικά, σε αυτά τα πολεμικά σκάφη επιβαίνουν 6.000 ναύτες, ενώ μαζί με τα αμερικανικά θα είναι και η γερμανική φρεγάτα «FGS Hessen», στο πρώτο μισό της αποστολής τους.

Ο Μ.Ασαντ μετακινεί αεροσκάφη στην ρωσική βάση στην Λαττάκεια και στο πολιτικό αεροδρόμιο στην Δαμασκό.

Αντιαεροπορικά συστήματα έχουν αναπτυχθεί γύρω από το προεδρικό Παλάκι και το Υπουργείο Άμυνας στην Δαμασκό ενώ συριακά μαχητικά έχουν μεταφερθεί στην ρωσική αεροπορική βάση Khmeimim.

Υπάρχουν πληροφορίες πως εκκενώνεται η βάση Τ4 στην Χομς.

Η ναυτική «συγκοινωνία» μεταξύ Κύπρου-Συρίας είναι «νεκρή».

P-8 σαρώνει την συριακή ακτή και συλλέγει ηλεκτρονικά στοιχεία. Εφτασε σε απόσταση 40 χλμ από την Ταρτούς.

Ρωσικά AWACS A-50 περιπολούν συνεχώς πάνω από τις συριακές ακτές και την Λαττάκεια. Η ανάπτυξη των Α-50 δείχνει ότι η Ρωσία περιμένει πυραυλικό χτύπημα.

Το Ισραήλ ανέπτυξε το «Iron Dome» στο Γκολάν.

Τέλος, έντονη κινητικότητα εντοπίζεται και εντός ΗΠΑ. Ασκήσεις με ιπτάμενα τάνκερ..

















1 σχόλιο:

  1. Εαν πιαστει ο πολεμος απο κατω δηλαδη απ'την συρια ...τοτε λιγα θα παθουμε...ειδικα εμεις σαν ΕΛΛΑΔΑ...
    Πιστευω οτι ετσι θα γινει τελικα.
    Μετα την συρια ομως εχουμε "σειρα"
    ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΡΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΘΑ ΜΑΣ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΔΥΟ ΝΗΣΙΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΟ ΑΝ.ΑΙΓΑΙΟ
    ΜΕΤΑ ΟΜΩΣ ΘΑ...ΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ....ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή