Σάββατο 7 Απριλίου 2018

Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΧΑΡΜΟΛΥΠΗΣ, ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 



Με χαρά σας μεταφέρουμε το όμορφο αυτό μήνυμα της Γερόντισσας, της Αττικής για την Μεγάλη Εβδομάδα (έστω στο πέρας της) που μας δώσανε τα πνευματικά της τέκνα.

Η Μεγάλη Εβδομάδα είναι η εβδομάδα των Παθών του Κυρίου μας. Ο χριστιανός συμμετέχει κι αυτός στο Θείο Πάθος και τα συναισθήματά του είναι χαράς και λύπης συνάμα. 

Της χαρμολύπης κατά τους αγίους πατέρες. Λύπης γιατί ακούμε στις ακολουθίες των ημερών, πόσα έπαθε ο Ιησούς και Λυτρωτής μας απο την σύλληψή Του στον κήπο της Γεσθημανή και μέχρι την σταυρωσή Του την Μεγάλη Παρασκευή. 

Χαράς γιατί μετά την τριήμερο καθοδό Του στον Άδη αναστήθηκε και νίκησε τον θάνατο, απελευθερώνοντάς μας απο την αμαρτία. Είναι η εβδομάδα του πάθους Του και επιτρέπει ο Κύριος και σε εμάς τους πιστούς μιά εβδομάδα πόνου. 

Σωματικά αισθανόμαστε κούραση κι εξάντληση, αδυναμία και πόνο πολλές φορές και ψυχικά ένα βάρος. Επίσης δεχόμαστε περισσότερους πειρασμούς συνήθως απο τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου. Είναι κατά δική Του παραχώρηση, για να συμμετάσχουμε κι εμείς με το δικό μας τρόπο στο Πάθος Του.

 Άν δεν γογγύσουμε, άν δεν λυπηθούμε και στενοχωρηθούμε γι αυτά που μας συμβαίνουν αυτές τις μέρες, θα λάβουμε τεράστια χαρά και παρηγοριά απο τον Χριστό και τις μέρες αυτές της Μεγαλοβδομάδας και μετά.

 Ο ίδιος ο Κύριός μας πέρασε το μαρτύριο όχι για δικές Του αμαρτίες, αλλά για την δική μας σωτηρία και λύτρωση, εμείς να μήν κάνουμε λίγη υπομονή; Θέλει να μας δείξει πόσο υπέφερε, να ζήσουμε κι εμείς λίγο απο τα μαρτύριά Του. 

Να συμμετάσχουμε με προσωπικό τρόπο στα Πάθη και κατόπιν πάλι με την ίδια ένταση να χαρούμε την Ανάστασή Του, με την χαρά που θα μας δώσει Αυτός ο Ίδιος το Πάσχα και την Διακαινήσιμο εβδομάδα! 

Γι αυτόν τον λόγο αγαπημένα μου παιδιά να αισθάνεστε τιμή σας που λίγο κι εσείς υποφέρετε, είναι δείγμα ότι συμπονάτε με τον Χριστό μας τον, Λυτρωτή μας. Η αγάπη Του θα σας σκεπάζει και θα αισθάνεστε μεγάλη ευλογία!

Καλή Ανάσταση!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου