Σάββατο 14 Απριλίου 2018

ΧΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

  ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ MIRAGE 2000 ΞΑΦΝΙΚΑ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΑ 300 ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ!

ΒΙΝΤΕΟ



Ο τελευταίος δραματικός διάλογος πριν από την πτώση του Mirage: «Ακολούθα με να βγούμε από την ομίχλη» (βίντεο)

Ο τελευταίος δραματικός διάλογος που είχαν οι δύο πιλότοι του ζεύγους των Mirage 2000-5 και που κατέληξε στον τραγικό θάνατο του Γιώργου Μπαλταδώρου αποκάλυψε το Νο2 του σχηματισμού σοκαρισμένος με τα όσα έζησε.


Όταν ο πιλότος του δεύτερου Mirage επέστρεψε στην 135 Σμηναρχία Μάχης ήταν ακόμα ταραγμένος. Ο πιλότος εξετάστηκε αμέσως από τον γιατρό της βάσης. Οι συνάδελφοί του, σοκαρισμένοι κι εκείνοι με τα όσα είχαν συμβεί, τον ρώτησαν τι έγινε. Τους αποκάλυψε τον διάλογο που είχε με τον αρχηγό της αποστολής, τον Γιώργο Μπαλταδώρο.

Αποτέλεσμα εικόνας για Γιώργο Μπαλταδώρο

«Νο 1 εδώ, ακολούθα με να βγούμε από την ομίχλη», του είπε ο 34χρονος σμηναγός. Και εκείνος του απάντησε: «βλέπω από το όργανο ότι είμαστε κοντά στη θάλασσα. Εγώ ανεβαίνω». Ήταν η τελευταία τους συνομιλία. Μετά, έχασε την επαφή με το Mirage του άτυχου σμηναγού. Η απόφασή του να κάνει ανάβαση, ήταν εκείνη που, την τελευταία στιγμή, του έσωσε τη ζωή.

Όταν στις 12:15 το μεσημέρι της Πέμπτης ο δεύτερος πιλότος ειδοποίησε τη βάση πως είχε χάσει το στίγμα του Γιώργου Μπαλταδώρου, όλοι «πάγωσαν». Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι κανείς δεν μιλούσε. Γιατί κανείς δεν περίμενε πως υπήρχε περίπτωση να έχει εμπλακεί σε δυστύχημα ιδίως ο Γιώργος Μπαλταδώρος, ένας απο τους πλέον έμπειρους πιλότους στον συγκεκριμένο τύπο.

Το ιστορικό της μοιραίας συντριβής

Ο 34χρονος σμηναγός και άλλος ένας ιπτάμενος της Πολεμικής Αεροπορίας, που ήταν σε κατάσταση επιφυλακής, έτρεξαν στα μονοθέσια Mirage 2000-5 και απογειώθηκαν με κατεύθυνση την περιοχή ανάμεσα στη Χίο και τη Λέσβο όπου τα ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας είχαν εντοπίσει ένα ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών.


Φτάνοντας στην περιοχή, όπου βρίσκονταν οι εισβολείς, διαπίστωσαν ότι τα τουρκικά μαχητικά είχαν επιστρέψει στο FIR της Κωνσταντινούπολης. Αφού διασταύρωσαν τις πληροφορίες με το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων, έλαβαν εντολή να επιστρέψουν στη Σκύρο.


Αερομαχία με τα τουρκικά μαχητικά δεν υπήρξε. Δεν έγινε καν η διαδικασία της αναγνώρισης και της εικονικής αναχαίτισης των τουρκικών F-16, αφού οι πιλότοι τους απέφυγαν να διασταυρωθούν με τα ελληνικά αεροσκάφη επιφυλακής. 

Επιστρέφοντας στη Σκύρο, τα δύο μονοθέσια Mirage της 331 Μοίρας Παντός Καιρού πετούσαν σε χαμηλό ύψος, περίπου 3.000 πόδια, κινούμενα σχεδόν σε ευθεία γραμμή από τη Λέσβο προς το αεροδρόμιο διασποράς.


Ξαφνικά, χάθηκε ο ήχος του Mirage»

Συγκλονιστική είναι και η περιγραφή του Γιώργου Πανταζή στο Epsilon. Είναι ο ψαράς που ήταν με το σκάφος του κοντά στο σημείο της της πτώσης του Mirage 2000-5. Στο σημείο όπου έχασε τη ζωή του ο Γιώργος Μπαλταδώρος.


Περιέγραψε πως του φάνηκε περίεργο το γεγονός πως ξαφνικά δεν άκουγε τον ήχο του μαχητικού. Ήταν λίγα μίλια μακριά. Αλλά εξαιτίας του καιρού και της ομίχλης, δεν μπορούσε να δει. «Από τον ήχο κατάλαβα ότι έπεσε το αεροπλάνο. Ο ήχος ακουγόταν από μακριά και ξαφνικά εξαφανίστηκε από τα αυτιά μου», είπε. Λίγα λεπτά αργότερα, είδε το Super Puma να πετά στην περιοχή. Ήταν εκείνος που έδωσε στο Λιμενικό το στίγμα όπου είχε πέσει το Mirage.

Ακούστε επίσης στο βίντεο το πως διηγήθηκε ο Νο 2 του σχηματισμού την τελευταία του συνομιλία με τον  Γιώργο Μπαλταδώρο: 


«Νο 1 εδώ, ακολούθα με να βγούμε από την ομίχλη», του είπε ο 34χρονος σμηναγός.

Και εκείνος του απάντησε: «βλέπω από το όργανο ότι είμαστε κοντά στη θάλασσα. Εγώ ανεβαίνω».

Μετά, έχασε την επαφή με το Mirage του άτυχου σμηναγού.

  Η απόφασή του να κάνει ανάβαση, ήταν εκείνη που, την τελευταία στιγμή, του έσωσε τη ζωή.





ΕΡΩΤΗΜΑ

Πως βρέθηκαν στα 300 μέτρα από την θάλασσα; Ασφαλώς παραπλανήθηκαν τα όργανά τους με συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου...  

(Προσθήκη)Πάντως ότι είχαν κατέβει στα 300 μέτρα για να προσγειωθούν 10 και 12 μίλια από την Σκύρο αυτό δεν στέκει...Άλλωστε όπως λέει και ο δεύτερος πιλότος, μόλις είδε το όργανο να δείχνει 300 μέτρα, ανέβηκε άμεσα!!!


1 σχόλιο:

  1. Εκτος απο οπλα ηλεκτρονικου πολεμου
    υπαρχουν και τα ηλεκτρομαγνητικα οπλα βιοσυντονισμου τα οποια μπορουν να ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ Η ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΕΡΟΠΟΡΟ ΜΑΣ ΕΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΩ...!!!
    Δεν λεγονται ολα γιατι δεν "συμφερει" καποιους να μαθαινονται
    ΟΛΑ...ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ
    "ΧΤΥΠΗΘΗΚΕ" ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΜΕΣΩ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΡΑΔΙΟΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΟΥ
    ΠΑΛΜΟΥ Η ΔΕΣΜΗΣ...ΕΙΝΑΙ ΕΦΟΔΙΑΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ...Κ Α Ι ...ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ...ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή