Σάββατο 16 Μαΐου 2020

Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΠΟΥ ΤΑ «ΨΕΛΝΕΙ» ΣΤΟΥΣ ΑΣΚΟΠΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ


ΠΙΣΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΠΡΟΣ ΑΘΕΟΥΣ ΤΗΣ Δ.Ι.Σ...ΕΒΟΥΣ:    «ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΤΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΕΜΑΣ »!

ΒΙΝΤΕΟ



Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Ιεράπετρα 12 Μαΐου 2020

ΠΡΟΣ: Τον Οικουμενικό Πατριάρχη – Την Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος – 

Την Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης
ΚΟΙΝ: Ιεράρχες – Φορείς Ιερέων – ΜΜΕ 
Και τώρα, γιατί να επιστρέψουμε στις Εκκλησίες;

Αγαπητοί Ιεράρχες

Μετά από παλινωδίες, διενέξεις και εντάσεις μεταξύ σας, κάνατε υπακοή στην πολιτεία, όπως οι ίδιοι μας είπατε, και κλείσατε τους Ναούς φοβούμενοι την πανδημία από τον κορωνοϊό.

Εσείς τις κλείσατε, γνωρίζετε πολύ καλά πως αν εσείς δεν θέλατε, καμία κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να εφαρμόσει μια τέτοια απόφαση. Τι και αν πολλοί από εσάς διαφωνούσαν και έλεγαν πως δεν πρόκειται να δεχθούν κάτι τέτοιο, έβγαζαν επαναστατικούς λόγους και δήλωναν μάλιστα έτοιμοι να συγκρουστούν αν χρειαστεί; 


Λόγια και μόνο λόγια, την στιγμή μάλιστα που γειτονικές μας Ορθόδοξες Εκκλησίες ούτε που διανοήθηκαν να πράξουν κάτι ανάλογο. Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο, και αυτή σας η πρωτόγνωρη απόφαση θα σας βαραίνει για όλη την υπόλοιπη ζωή σας.


Φτάσατε μάλιστα στο φαιδρό και ταυτόχρονα λυπηρό σημείο, να ζητήσετε ως προϋπόθεση, να κλείσουν και όλοι οι άλλοι λατρευτικοί χώροι.


Δηλαδή, βάλατε την μόνη Αληθινή πίστη, την Ορθοδοξία μας, στο ίδιο τσουβάλι με αιρέσεις, δόγματα, ειδωλολατρίες και κάθε άλλη θρησκευτική θεώρηση.

Έτσι, από εκεί που ΠΑΝΤΑ στα δύσκολα ανά τους αιώνες βάζατε μπροστά τον Χριστό και την Παναγία, τώρα απλά τους κλειδώσατε για να σωθούμε.

Τι ταπεινωτικό για τον ίδιο Τον Πατέρα μας…
Αναρωτιέμαι, οι Ιεροί Ναοί δεν είναι χώροι καθαγιασμένοι από τη Χάρη του Αγίου Πνεύματος;


Τι αλήθεια φοβηθήκατε πιο πολύ; Την πολιτεία ή τον ιό;
Τον Υιό σίγουρα δεν τον φοβηθήκατε!

Ο αληθινός Χριστιανός έχει άλλο φόβο εκτός από τον «Φόβο Θεού»;

Που είναι η Πίστη και η Εμπιστοσύνη σας σε Εκείνον;

Δεν είναι το Α και το Ω, η Ζωή και η Ανάστασης;

Αυτός δεν αποφασίζει, ή επιτρέπει, ή παραχωρεί ακόμα και για μια τρίχα που θα πέσει από την κεφαλή μας;

Δεν είμαστε όλοι στα χέρια Του και κατά το θέλημα Του;
Αυτά δεν μας δίδαξε και διδάσκει;

Φοβηθήκατε μην κολλήσει το εκκλησίασμα μεταξύ τους και δεν Τον υπερασπιστήκατε;

Ποιος, πότε και τι κόλλησε μέσα σε Ιερό Ναό;


Μαζί με προβεβλημένους Γέροντες και άλλους ρασοφόρους, αντί να αναπτύξετε ένα διαφορετικό λόγο από την κυβερνητική ακριβοπληρωμένη προπαγάνδα στο ποίμνιο σας, όχι μόνο χρησιμοποιήσατε τα ίδια επιχειρήματα που τρομοκράτησαν και εκφόβισαν τους περισσότερους, ακούγαμε και πράγματα που δεν μπορούσαμε να τα πιστέψουμε ότι έβγαιναν από τα χείλη σας και που δύσκολα θα ξεχάσουμε. 

Δεν κινδυνεύει μας είπατε η Πίστη μας αλλά οι πιστοί.
Ακούσαμε πως ο ιός είναι σαν μια ατομική βόμβα που έπεσε και πως μόνο οι παράλογοι θα ήθελαν να βγουν από το σπίτι τους.

Μας είπατε πως δεν πειράζει να μην πηγαίνουμε στην Εκκλησία, ενώ οι Άγιοι Πατέρες θέσπισαν πως αν για τρεις συνεχόμενες Κυριακές ο πιστός δεν προσέλθει θεωρείται εκτός Εκκλησίας, δηλαδή κακώς φέρει τη Χριστιανική ιδιότητα.

Μας είπατε πως είναι το ίδιο να προσευχόμαστε και στο σπίτι μας, τι και αν ο Ιερός Χρυσόστομος γράφει «Εν Εκκλησίαις ευλογείτε τον Θεόν» και ο Απόστολος Παύλος «εν ενί στόματι και μια καρδία…».

Μας είπατε πως δεν πειράζει και αν δεν Κοινωνήσουμε, ενώ οι ίδιοι διδάσκατε την τακτική συμμετοχή στη Θεία Κοινωνία και πως είναι το μοναδικό που μας ενώνει με τον Χριστό, δεν είναι;
Μας είπατε να αντικαταστήσουμε τη Θεία Κοινωνία πίνοντας Μεγάλο Αγιασμό το ίδιο είναι, τι βλασφημία και αυτή.

Μας είπατε πως θα κάνουμε την «κατ οίκον Εκκλησία», μα γίνεται χωρίς των Αχράντων Μυστηρίων;

Μας είπατε να εξομολογούμαστε στην εικόνα του Χριστού, το ίδιο είναι. Απαράδεκτο! Και ποιος θα είναι ο εξαγοραστής της αμαρτίας;

Μέχρι το να κάνουμε υπόκλιση και όχι να προσκυνούμε τις θαυματουργές και μυροβλύζουσες εικόνες μας είπατε.
Μας είπατε πως ο Θεός το επέτρεψε, μα είναι ποτέ δυνατόν να επιτρέψει να κλείσει η Εκκλησία Του, για την οποία μαρτύρησε και θυσιάστηκε; Και τι δεν μας είπατε…


Φυσικά και μας στέλνει δοκιμασίες, το πώς όμως εμείς θα αντιδράσουμε είναι ΕΠΙΛΟΓΗ μας, κάτι που Εκείνος με την Αρχοντιά που τον διακρίνει μας έχει εξ αρχής παραχωρήσει.



Έτσι φέρατε τον διχασμό και την σύγκρουση στο ποίμνιο σας, που στην ουσία είχατε εγκαταλείψει. 

Από την μία οι ολιγόπιστοι έως και αιρετικοί, που από τον οργανωμένο εκφοβισμό έτρεμαν να μην κολλήσουν ακόμα και από τα στασίδια ενώ προσπαθούσαν να φέρουν την πίστη στα μέτρα τους και από την άλλη, οι πιστοί που εναντιώνονταν σε αυτή την κατάσταση, αρνούμενοι να μείνουν μακριά από τον Οίκο Του Θεού ιδιαίτερα αυτές τις Άγιες ημέρες της Μεγάλης Σαρακοστής.

Δεν μπορούσαν να αποδεχθούν πως είχαν το δικαίωμα να πηγαίνουν σε καταστήματα τροφίμων, λαϊκές αγορές, τράπεζες και να βγάζουν τα κατοικίδια τους βόλτα, αλλά τους απαγορευόταν να πάνε ακόμα και στο προαύλιο των Ιερών Ναών εφαρμόζοντας τα ίδια μέτρα ασφαλείας.


Ακόμα και τότε δεν συγκρατηθήκατε. Όχι μόνο για φανατικούς ακούσαμε, αλλά και για πιστούς που τώρα ξαφνικά θυμήθηκαν την Εκκλησία.

Που δεν πατούν ποτέ το πόδι τους στην Εκκλησία, ή που πηγαίνουν μια δυο φορές το χρόνο για λίγο και φεύγουν, ή που Κοινωνούν σπάνια, ή καθόλου, ή από έθιμο, και άλλα πολλά ακόμα τραγελαφικά.


Εκείνοι τουλάχιστον έκαναν Ομολογία Πίστεως!

Δεν αναρωτιέστε γιατί οι πιστοί πράττουν έτσι και απομακρύνονται από την Εκκλησία; Ποιοι είναι υπεύθυνοι; Καθρέπτη δεν έχετε;

Ξεχάσατε τι ο Χριστός λέει στο Ευαγγέλιο, Κατά Ιωάννη 10,11 & 10,12:

«ἐγώ εἰμι ὁ ποιμὴν ὁ καλός. ὁ ποιμὴν ὁ καλὸς τὴν ψυχὴν αὐτοῦ τίθησιν ὑπὲρ τῶν προβάτων· ὁ μισθωτὸς δὲ καὶ οὐκ ὢν ποιμήν, οὗ οὐκ εἰσὶ τὰ πρόβατα ἴδια, θεωρεῖ τὸν λύκον ἐρχόμενον καὶ ἀφίησι τὰ πρόβατα καὶ φεύγει· καὶ ὁ λύκος ἁρπάζει αὐτὰ καὶ σκορπίζει τὰ πρόβατα.»

Θέλετε τους πιστούς όταν σας χειροκροτούν και σας φωνάζουν το «Άξιος», όταν όμως σας εγκαλέσουν γιατί πιστεύουν πως ξεφύγατε από τον λόγο Του Κυρίου, τότε τους χαρακτηρίζετε ιεροκατήγορους και θεολογείτε υπέρ της τυφλής υπακοής σε εσάς.


Σας διαφύγει βέβαια, πως τα μέλη της Εκκλησίας έχουν υποχρέωση και καθήκον να μιλήσουν και να ελέγξουν όπως χαρακτηριστικά λέγει ο Μέγας Βασίλειος: «Το να εφησυχάζει κανείς όταν το κινδυνευόμενον είναι η Πίστης, τούτον είναι ίδιον της αρνήσεως, το δε να ελέγχει είναι ομολογία ειλικρινής».


Ούτε μετά το κλείσιμο των Εκκλησιών μπορέσατε να κρατήσετε τουλάχιστον μια κοινή στάση προς όφελος των πιστών.


Από όσα είδαμε στη δημοσιότητα, άλλοι εκμεταλλευόμενοι το περιθώριο που τους έδινε η Υπουργική Απόφαση συνέχισαν τις Ιερές Ακολουθίες κανονικά, κεκλεισμένων βέβαια των θυρών, προβάλλοντας τις σε όποιο μέσο επικοινωνίας μπορούσαν.


Άλλοι πάλι τις απαγόρευσαν διά ροπάλου χωρίς καμία εξήγηση παρά τον ευσεβή πόθο πολλών κληρικών να Ιερουργήσουν.

Την Θεία Κοινωνία, η κυβέρνηση μαζί με όλα σχεδόν τα κόμματα της βουλής και μερικούς επιστήμονες, όλοι τους αποδεδειγμένα πολέμιοι της Ορθοδοξίας και υπέρμαχοι της πολυπολιτισμικότητας, σκοπίμως την ανέδειξαν εξ αρχής ως πηγή μετάδοσης του ιού.

Εσείς, αντί να Την υπερασπιστείτε με σθένος και να επιβάλλετε να Κοινωνεί απρόσκοπτα όποιος πιστός το ζητήσει, ψελλίσατε πως δεν κολλάει, πως είναι αδιαπραγμάτευτο, όμως στην ουσία οι περισσότεροι δεχτήκατε την απαγόρευση της, απόδειξη οι πιστοί που αν και ημέρες του Πάσχα δεν Κοινώνησαν, εκτός ολίγων εξαιρέσεων προς τιμήν ορισμένων Ιεραρχών και κληρικών…


Για την Μεγάλη Εβδομάδα, τι και αν το ζητήσατε, κάνατε για άλλη μία φορά τυφλή-απόλυτη υποταγή σε ότι ακριβώς σας έλεγε η κυβέρνηση, ούτε καμπάνες, ούτε μεγάφωνα.

Όλα και με την σύμφωνη γνώμη σας, έκρυβαν τάχα μου τον κίνδυνο για την διασπορά του ιού. 

Και αφήσατε μετά από 2020 χρόνια για δεύτερη φορά μόνο Του τον Χριστό στο Σταυρό του μαρτυρίου. Και δεν ξεσπαθώσατε για την Πίστη μας την Αγία, παρά μόνο όταν ενοχληθήκατε από τα μεγάφωνα στα τζαμιά και από την αοιδό στο φορτηγό, αυτά σας πείραξαν πραγματικά και όντως το εκφράσατε.



Αυτά μαζί με την κομματική συγκέντρωση στο Σύνταγμα ήταν ΡΑΠΙΣΜΑΤΑ στα πρόσωπα όλων σας και ταυτόχρονα η αποκάλυψη πως η ρητορική της Κυβέρνησης είχε αξία μόνο όπου έβρισκε πρόσφορο έδαφος, μόνο σε εσάς δηλαδή…

Και πάλι όχι μόνο προσκυνήσατε στις αποφάσεις τους, που ήταν τελείως αντίθετες από τις προτάσεις σας, αλλά και σε επιστολές σας τους εκθειάζετε, τους χειροκροτείτε και τους δίδετε συγχαρητήρια, την ίδια μάλιστα στιγμή που με ομολογίες δικές τους, αποκαλύπτεται ο μύθος της δήθεν πανδημίας όπως γίνεται και σε όλο τον πλανήτη.

Συμφωνήσατε μαζί τους πως δεν είχαμε πολλά θύματα γιατί έκλεισαν και οι Εκκλησιές, ε λοιπόν ποιος από εσάς μπορεί να ξέρει αν ήταν περισσότερα ή και πολύ λιγότερα αν ήταν ανοικτές, ποιος;


Και πώς να πείτε όχι σε τέτοιες κυβερνήσεις όταν το φως της δημοσιότητας έχουν δει εναγκαλισμοί Ιεραρχών με τον τεκτονισμό-μασονία, με τον παπισμό, αιρετικά συλλείτουργα και κοινή Θεία Κοινωνία, το άναμμα των κεριών της πανθρησκείας και του οικουμενισμού…, σε παράβαση όλων των Ιερών Κανόνων και της Ιερής Παράδοσης της Εκκλησίας μας; Τι και αν πολλοί από εσάς διαφωνείτε με τα παραπάνω, αφού συνεχίζετε να τα-τους ανέχεστε;



Η ανοχή είναι συνενοχή…



Που μας οδηγείτε αλήθεια, στο «στόμα του λύκου»;

Άλλοι από εσάς βλέπουν και μιλούν για τα «σημεία των καιρών» όπως Άγιοι Πατέρες της Εκκλησίας μας έχουν προμηνύσει και άλλοι πάλι λοιδορείτε όσους διαβλέπουν τον κίνδυνο για την Ορθοδοξία μας.



Ο πιστός που θα γύρει; Ποιον άραγε να πιστέψει;

Μήπως να περιμένουμε τις οδηγίες σας για το πώς θα βάλουμε ακόμα και τα τσιπάκια; 

Τέλος, σαν να είναι όλα φυσιολογικά, σαν να μην έχουν προηγηθεί όλα τα προηγούμενα και ακόμα περισσότερα, μας λέτε ότι από την επόμενη Κυριακή 17 Μαΐου οι Εκκλησιές θα ανοίξουν με μέτρα ασφαλείας που πρέπει να τηρηθούν.



Σας ερωτώ λοιπόν κύριοι: ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ; 

Πασχίσατε και μας μάθατε πώς να κάνουμε τον οίκο μας Εκκλησία και πως μπορούμε να αντικαταστήσουμε μυστήρια και ακολουθίες ώστε να είναι το ΙΔΙΟ σαν να είμαστε στην Εκκλησία, τι μας θέλετε πίσω;

Ποιος ο λόγος; ποια η αιτία;

Και τι, όταν σε λίγο όπως ο ίδιος ο πρωθυπουργός και τα παπαγαλάκια του, για να διατηρήσουν την τρομοκρατία και τον εκφοβισμό, διαλαλούν πως θα έχουμε ξανά έξαρση του ιού και πως δεν θα ησυχάσουμε μέχρι να βγει και να κάνουμε ΟΛΟΙ… το εμβόλιο, θα βάλετε ξανά λουκέτο στις Εκκλησίες;

Μην πάρετε αψήφιστα αυτές τις ερωτήσεις-απορίες.

Μπορεί στον ολιγόπιστο και στον μη εκκλησιαζόμενο να μην νοιώθετε (ΚΑΚΩΣ ΒΕΒΑΙΑ) την ανάγκη να μιλήσετε, όμως στον πιστό που για ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ έχει τον Οίκο του Θεού και για φάρμακο πνευματικό και σωματικό τη Θεία Κοινωνία, έχετε ιερή υποχρέωση να του εξηγήσετε και να του απαντήσετε σε κάθε ένα χωριστά από αυτά.

Τα ομορφοφτιαγμένα και τα ανέξοδα λόγια, ιδιαίτερα όταν δεν συνοδεύονται από τις ανάλογες πράξεις, δεν βοηθούν πια, το μόνο που θα καταφέρετε είναι να κάνετε ακόμα περισσότερους να απομακρυνθούν.

Η ώρα της ΑΛΗΘΕΙΑΣ έφτασε, και δεν χωράει αναβολή!

Δεν μπορείτε άλλο να κοροϊδεύετε ούτε τους εαυτούς σας, ούτε τους πιστούς και φυσικά ούτε τον μόνο Πατέρα και Βασιλέα του ουρανού και της γης, τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό μας. 

Εν αναμονή των απαντήσεων σας

Γερακιανάκης Εμμανουήλ

Χριστιανός Ορθόδοξος

Ιεράπετρα Κρήτης
ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ









13 σχόλια:

  1. Ωραία λόγια....... Εύγε αγαπητέ συντάκτη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατι το σχόλιο Greg Ti δεν σας άρεσε και το διαγράψατε, ή μήπως είναι ψεματα, 'οτι ο τρόπος κοινωνίας των καθολικών με το μπισκότο είναι πιο ασφαλής από τον ορθόδοξο, με το κουτάλι. το πετσετάκι που σκουπίζονται όλοι δεν μεταφέρει μικρόβια, 'μια μικροβιολογική εξέταση θα τα πει όλα,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ μπαίνουν Ορθόδοξοι εάν δεν είστε καλύτερα μην μπαίνετε και σχολιάζετε!

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  4. το καλυτερο είναι να έχεις μυαλο που να δουλευει, γιατί ο υιος δεν κανει διακρίσεις και όταν σε βρει το κακό τότε θα ουρλιαζεις και καμία κοινωνία δεν θα σε σώζει, κατάλαβες κυριε δήθεν ορθλοδοξε,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσένα που είσαι μουσουλμάνος ούτε σε κρίνουμε ούτε λέμε για το μυαλό σου που δεν δουλεύει παρά μόνο οι σφιγκτήρες σου. Γι αυτό τα κουβαδάκια σου και στη Μέκκα. Έχει πολύ άμμο εκεί

      Διαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τους χρειαζόμαστε αυτούς τους ιερείς που ορθώνουν το ανάστημά τους και ομολογούν την ορθόδοξη πίστη μας. Ο καθένας από εμάς καλείται να επιλέξει αν θα ειναι εντός ή εκτός της εκκλησίας μας. Διοτι αλλοιώνοντας τα λειτουργικα προτυπα που μας παρέδωσαν οι άγιοι πατέρες μας ανα τους αιωνες με αρχή τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό αλοιωνεται και η πιστη μας. Ήδη το επιχειρούν... Η γνώμη μου είναι να τους ελεγχξουμε,να μην τους αφήσουμε να νομίζουν ότι ορθώς πράττουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή