Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

Η ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ "ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ"


Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ




Tου Αλεξάντερ Ντούγκιν*

Στην περίπτωση των τεχνολογιών δικτύου (τεχνολογία) - Google, twitter, youtube, facebook, instagram κ.λπ. - βλέπουμε ένα πολύ σημαντικό φαινόμενο: όντως αντιτίθενται στη Ρωσία όχι επειδή εξαρτώνται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. 

Δεν εξαρτώνται από αυτό. Είναι τα εργαλεία των παγκοσμιοποιητών, μιας υπερεθνικής ολιγαρχίας που κανείς δεν εξέλεξε. Και κανείς δεν τους έδωσε το δικαίωμα να θέτουν τους δικούς τους κανόνες σε παγκόσμια κλίμακα.

Αλλά αν οι ΗΠΑ οδηγούνται από έναν ηγέτη που δεν ευχαριστεί τους παγκοσμιοποιητές, τότε όλα αυτά τα δίκτυα ενοποιούνται και εναντίον του - όπως συνέβαινε με τον Τραμπ όταν ήταν ακόμη Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών! Και ο λογαριασμός του στο Twitter έχει ήδη κλείσει γιατί σε κάποιον δεν άρεσε αυτό που είπε. Το ερώτημα είναι ποιος;

Τώρα όλη η Ρωσία έχει κλείσει. Οι παγκοσμιοποιητές τιμωρούν τη χώρα μας. Αλλά δεν αφορά μόνο τις διαδικτυακές υπηρεσίες. Το ίδιο το διαδίκτυο σχεδιάστηκε και δημιουργήθηκε από το Πεντάγωνο. Και είναι οι ΗΠΑ που ελέγχουν τους domains και τα ονόματα domains σε παγκόσμια κλίμακα. 

Όπως ακριβώς ελέγχουν το SWIFT, το δολάριο και ολόκληρη την παγκόσμια -κυρίως χρηματοοικονομική- οικονομική υποδομή. Είναι ο κόσμος τους, η τεχνολογία τους, οι κανόνες τους, και είναι ιδιαίτερα εμφανές τώρα.

Όποιος αποδέχεται αυτούς τους κανόνες γίνεται αμέσως εξαρτημένος από αυτούς. Και αυτό περιλαμβάνει τη Microsoft, την Apple, τα iPhone και όλη την τεχνολογία γενικά, τα κλειδιά της οποίας παραμένουν στα χέρια των κορυφαίων παγκοσμιοποιητών.

Κυβερνούν τον κόσμο, κρύβονται πίσω από κράτη, κοινωνίες, κυβερνήσεις και εταιρείες.

Αυτοί είναι οι νόμοι του Κεφαλαίου. Δεν μπορεί κανείς να είναι εξαρτημένος από αυτούς και ταυτόχρονα ελεύθερος. Η αποσύνδεση της Ρωσίας από τη Δύση είναι κάτι θεμελιώδες. Η Ρωσία ξεσπά από τη σκλαβιά σε μια εντελώς νέα στρατηγική έκταση ύπαρξης.

Η τεχνολογία δεν είναι ουδέτερη. Η αγορά δεν είναι το έδαφος της ελεύθερης επιχείρησης και του θεμιτού ανταγωνισμού. Είναι μύθος. Η αγορά και η τεχνολογία έχουν έναν πολύ συγκεκριμένο κυρίαρχο. Και αν κάτι δεν του αρέσει, μπορεί να αλλάξει τους κανόνες ανά πάσα στιγμή, γιατί τους επινόησε και τους επέβαλε.

Η τεχνολογία, από τη φύση της, φέρει το δηλητήριο του υλισμού, της εκμετάλλευσης, της βίας και, τελικά, του κακού. Αντικαθιστά το είναι, την πραγματικότητα, την εργασία, τη ζωή, το συναίσθημα, την ηθική, την αγάπη. 

Η τεχνολογία είναι αλλοτρίωση και δεν μπορεί, αργά ή γρήγορα, παρά να οδηγήσει στην αντικατάσταση του πραγματικού με το εικονικό, σε έναν κόσμο ολικής παραπληροφόρησης, προσομοιώσεων, ηλεκτρονικών ψευδαισθήσεων και άμεσου αντίκτυπου στη συνείδηση των ανθρώπων.

Η τεχνολογία είναι ο απόλυτος εχθρός του ανθρώπου. Τώρα περισσότερο από ποτέ, είμαστε πεπεισμένοι για αυτό.

Δεν υπάρχει τεχνολογία που να ανήκει σε όλους και σε κανέναν. Όλα στον κόσμο έχουν έναν αφέντη.

Ο Σπένγκλερ είπε ότι όταν ο πολιτισμός πεθαίνει, μετατρέπεται σε τεχνικό πολιτισμό. Σήμερα μπορούμε να δούμε μόνοι μας τι εννοούσε. Η σύγχρονη Δύση έχει χάσει τελείως τον πολιτισμό. Έχει γίνει καθαρή τεχνολογία.

Σήμερα λοιπόν μας κηρύσσει τον πόλεμο. Αυτοί που έχουν ακόμα μια ζωντανή σχέση με την ύπαρξη. Πολλοί Ρώσοι έχουν παγιδευτεί στην παγίδα της τεχνολογίας και δεν φαντάζονται τον εαυτό τους χωρίς αυτήν. Είναι θύματα ενός τρομερού ψυχολογικού πολέμου πολιτισμού.

Είναι αδύνατο να εγκαταλείψουμε εντελώς την τεχνολογία και τα δίκτυα, καθώς θα βρεθούμε ανυπεράσπιστοι μπροστά σε έναν ύπουλο και τρελό εχθρό. Αλλά η χώρα χρειάζεται τις δικές της τεχνικές, ένα ρωσικό δίκτυο, μια ρωσική μέθοδο. 

Οι τεχνικές μας δεν πρέπει να αλλοτριώνουν και να σκοτώνουν, αλλά να εμψυχώνουν και να μεταμορφώνουν. Πρέπει εν γνώσει του να περιέχει κάτι πνευματικό, κάτι βαθιά ρωσικό.

Η Ρωσία βρίσκεται μπροστά σε μια πολύ σοβαρή δοκιμασία. Και με κάθε ώρα ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, τα διακυβεύματα στον πόλεμο με τον σύγχρονο κόσμο, με τη Δύση και την παγκόσμια ολιγαρχία της, αυξάνονται ραγδαία. Για να κερδίσει, ο υπαρξιακός τρόπος πρέπει να αλλάξει άρδην.

Χρειαζόμαστε διαφορετικές δομές, διαφορετικούς μηχανισμούς και διαφορετικές προσωπικότητες, μια πλήρη και βαθιά αφύπνιση της ίδιας της ουσίας του λαού μας. Αυτή είναι η τελική μάχη ενάντια στο κακό του κόσμου που έχουμε περπατήσει στους αιώνες της δύσκολης και όμορφης ιστορίας μας.

Οι μάσκες έχουν πεταχτεί. Η Ρωσία έμεινε μόνη με το στοιχείο του απόλυτου κακού. Είμαστε εκτός μάτριξ. Έχουμε αποσυνδεθεί από αυτό. Και αυτό είναι μία εντελώς ασυνήθιστη κατάσταση. Οι ιδιοκτήτες της τεχνολογίας πιστεύουν ότι τώρα θα πεθάνουμε. Αλλά τώρα θα αρχίσουμε μόνο να ζούμε.

Να ζούμε ως ελεύθεροι και ανεξάρτητοι άνθρωποι.




* Ο καθηγητής Αλεξάντρ Ντούγκιν είναι, επί του παρόντος, επικεφαλής της έδρας Κοινωνιολογίας των Διεθνών Σχέσεων του τμήματος Κοινωνιολογίας στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας, καθώς και του Κέντρου Συντηρητικών Μελετών του εν λόγω τμήματος.

 Ο Αλεξάντρ Γκελγιέβιτς Ντούγκιν είναι γεωπολιτικός, παραδοσιοκράτης (τραντισιοναλιστής) και ένας εκ των δημοφιλέστερων ιδεολογικών θεωρητικών της Ευρασιατικής Ένωσης. 

Είναι ευρύτερα γνωστός για το βιβλίο "Τα θεμέλια της Γεωπολιτικής -Το Γεωπολιτικό Μέλλον της Ρωσίας" (1996)¨ και για την δημιουργία της "Τέταρτης Πολιτικής Θεωρίας. Έχει στενούς δεσμούς με το Κρεμλίνο και τον ρωσικό στρατό.

ΠHΓΗ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

Μας εστάλη με μετάφραση και απόδοση στα ελληνικά 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου