Σάββατο 26 Μαρτίου 2022

ΣΥΓΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΣΥΓΚΡΙΤΑ...


Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΕΓΧΡΩΜΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ (ΟΠΩΣ Η ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ)...ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!



Η Ελληνική Επανάσταση δεν είναι μια ακόμη έγχρωμη- πολύχρωμη ”επανάσταση” αλλά Επανάσταση. ”Η επανάσταση απήλλαξε τον ελληνικό λαό από τον τουρκικό ζυγόν και εν μέρει από τον φεουδαρχισμό”. 

Η έγχρωμη επανάσταση στην τ. Ουκρανία ποιό προδευτικό κοινωνικό μετασχηματισμό επιδίωξε;; Πρόταγμα της να διασωθεί η ελίτ και η ντόπια ολιγαρχία και να γίνει ένα άνοιγμα για υπερκέρδη στον μεγαλύτερο κεφαλαιοκρατικό μηχανισμό της Ευρώπης την ΕΕ και να υποταχθεί ολοκληρωτικά η χώρα στη μεγαλύτερη αυτοκρατορία του πολέμου το ΝΑΤΟ.

Ο ουκρανικός λαός χρησιμοποιείται από τους ντόπιους κοτζαμπάσηδες και το ΝΑΤΟ ως τροφή για τα κανόνια και καθώς το απολυταρχικό φιλο-ναζιστικό καθεστώς του Κιέβου καταρρέει, οι κορυφαίοι πολιτικοί της Ουκρανίας έχουν εγκαταλείψει τη χώρα στο προετοιμασμένο ξένο «καταφύγιο» τους που χρηματοδοτείται από το Βαθύ Κράτος!

Οι Ρώσοι φτάνουν και οι αρουραίοι εγκαταλείπουν το πλοίο :
Zelensky V.A. – Γονείς, συγγενείς του Zelensky και της συζύγου του διέφυγαν στο εξωτερικό.

Poroshenko P.A. – μόνο σε μετρητά περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό. Πάνω από 2 δισεκατομμύρια δολάρια βρίσκονται σε ξένους λογαριασμούς. Τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Kuchma L.D., γαμπρός του Kuchma Pinchuk V.M. – περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια δολάρια βρίσκονται σε ξένους λογαριασμούς στην Ιταλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες. 
Όλοι οι συγγενείς και ο ίδιος ο Pinchuk διέφυγαν στο εξωτερικό.
Avakov A.B. – περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια βρίσκονται σε άλλες χώρες. Όλοι οι συγγενείς μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό.

Yermak A.B., Προϊστάμενος του Γραφείου του Προέδρου. Περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια βρίσκονται σε ξένους λογαριασμούς. Η οικογένεια βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Timoshenko K.A., Αναπληρωτής Επικεφαλής του Γραφείου του Προέδρου – Πάνω από ενάμισι δισεκατομμύριο δολάρια μεταφέρονται σε ξένους λογαριασμούς. Η οικογένεια κατέφυγε στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Lutsenko Yu.V., πρώην Γενικός Εισαγγελέας της Ουκρανίας. Πάνω από 800 εκατομμύρια δολάρια μεταφέρονται σε ξένους λογαριασμούς. Βρίσκεται με την οικογένειά του στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Yatsenyuk A.P., πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας. Πάνω από 2 δισεκατομμύρια δολάρια βρίσκονται σε ξένους λογαριασμούς. Ο Γιατσενιούκ και η οικογένειά του βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αγόρασε 15 πολυτελή σαλέ στο Μαϊάμι.

Akhmetov R.L., ολιγάρχης. Η περιουσία του είναι περίπου 15 δισεκατομμύρια δολάρια. Το 2021, «κέρδισε» 6,5 δισεκατομμύρια δολάρια αυξάνοντας τις τιμές κοινής ωφέλειας, ηλεκτρικής ενέργειας και ενέργειας. Τα κεφάλαια βρίσκονται στο εξωτερικό. Η οικογένεια είναι στο εξωτερικό.

Kolomoisky I.V. and Bogolyubov G.M., ολιγάρχες. Πάνω από 6 δισεκατομμύρια δολάρια είναι offshore. Η οικογένεια είναι στο εξωτερικό.

Korban G.B., πλιάτσικος, ολιγάρχης, ο κύριος υπεύθυνος για το Ilovaisk και τους θανάτους χιλιάδων στρατιωτών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Περισσότερα από 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια μεταφέρονται σε ξένους λογαριασμούς, η οικογένεια ζει στο Ισραήλ.

Οι αδερφοί Klitschko (Vitaly και Vladimir) – ολιγάρχες. Πάνω από 2 δισεκατομμύρια δολάρια μεταφέρθηκαν σε ξένους λογαριασμούς. Η οικογένεια ζει στη Γερμανία και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Yaroslavsky A.V., ολιγάρχης. Πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε ξένους λογαριασμούς. Αυτός και η οικογένειά του ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Kosyuk Yu.A. , ο ολιγάρχης, ιδιοκτήτης της εταιρείας “Mironovsky Khleboprodukt” . Περισσότερα από 1,6 δισ. δολάρια μεταφέρονται στο εξωτερικό. Όλα τα μέλη της οικογένειάς του μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό.

Turchinov A.V., πρώην εν ενεργεία Πρόεδρος της Ουκρανίας. Πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια βρίσκονται σε υπεράκτιους λογαριασμούς. Η οικογένεια διέφυγε στο εξωτερικό.

Nalivaichenko V.A., πρώην επικεφαλής της SBU. Πάνω από 500 εκατομμύρια δολάρια σε λογαριασμούς offshore. Η οικογένεια ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι εκκλήσεις του δημεγέρτη της Εξέγερσης του Μεγάλου Ξεσηκωμού Ρήγα έχουν κοινωνικό περιεχόμενο. Ποιό είναι το κοινωνικό περιεχόμενο της διακήρυξης του ουκρανικού αγώνα;;(Οι ρωσόφωνοι στη Μόσχα;;) γιατί αυτό είναι το ρατσιστικό σύνθημα τους από την αρχή της γενοκτονίας του Ντονμπάς. 

Με δημοκρατικές (αστικές) ιδέες ο ” αυτοκράτωρ λαός” ο κυρίαρχος λαός αναφέρει στο άρθρο 7 του νέου Πολιτεύματος ο Ρήγας Φεραίος χωρίς εξαίρεση-διάκριση θρησκείας ή διαλέκτου εννοεί γλώσσας όλοι θεωρούνται ισότιμοι κάτοικοι της Έλληνες Αλβανοί Βλάχοι Αρμένηδες Τούρκοι κάθε άλλης γενεάς. ” όταν ένας μόνο κάτοικος αδικηθεί αδικείται όλον το Βασίλειον” άρθρο 34. 

Ποιά σύγκριση και παραλληλισμός μπορεί να γίνει με τα ιδανικά αυτά και τα μισαλλόδοξα δόγματα του Κιέβου που προχώρησε από το 2014 κι ως σήμερα σε εθνοκάθαρση του ρωσογενούς στοιχείου 14.000 νεκροί 1.000.000 πρόσφυγες μόνο και μόνο γιατί θεωρούνται μη καθαροί Ουκρανοί εθνοφυλετικά;; 

Toυς απαγόρευσαν τη ρώσικη γλώσσα ως και τα κανάλια που εξέπεμπαν στη ρώσικη;; Toυς κήρυξαν πογκρόμ και με θρησκευτικά κριτήρια γιατί ανήκουν στο Πατριαρχείο Μόσχας και δεν ανήκαν στο σχισματικό μόρφωμα του Πατριαρχείου Κιέβου;;

«Βουλγάροι κι Αρβανίτες, Αρμένοι και Ρωμιοί
Αράπηδες και Άσπροι με μιαν κοινήν ορμήν
για την Ελευθερίαν να ζώσουμεν σπαθί...»

( Θούριος) Καλεί ακόμη και τους Τούρκους.. αυτό ήταν το κάλεσμα όραμα του Μεγάλου Ξεσηκωμού πολυεθνικό κι έτσι εκφράστηκε και στο πεδίο τι σχέση έχει με την Αρία Φυλή της Ουκρανικής Καθαρότητας και του Ναζισμού που λιντσάρει δημοσίως ρωσόφωνους και τσιγγάνους στο όνομα ενός διαφορετικού ανήκειν;;

Η Eλληνική επανάσταση συνέβαλε στην μετεξέλιξη στον κοινωνικό μετασχηματισμό από την φεουδαρχία-απολυταρχισμό-δεσποτισμό προοδευτικά στην αστικού τύπου δημοκρατία ενώ ο ουκρανικός αγώνας εδραιώνει το απολυταρχικό φιλοναζιστικό καθεστώς..

Ως κι αυτός ο Λένιν παραδέχεται ότι ”η Γαλλική επανάσταση εγκαινίασε νέα εποχή στην ανθρώπινη ιστορία. Από της μεγάλης αυτής Επανάστασης 1789 μέχρι της Κομμούνας του Παρισιού 1871 (η Ελληνική έγινε στο ενδιάμεσο 1821 οπότε εμπεριέχεται στη δήλωσή του) ο επικρατών τύπος είναι ο των πολέμων της εθνικής απελευθέρωσης δηλ. ο αληθινός σκοπός η αληθινή ιστορική σημασία των πολέμων αυτών ήταν η καταστροφή της απολυταρχίας, της φεουδαρχίας και προ παντός ξένου ζυγού. Οι πόλεμοι λοιπόν αυτοί ήταν ”παράγων προόδου.”

Και πάλι ο Λένιν δικαιώνει την Επανάσταση την Ελληνική αφού αναφέρει ”ο καπιταλισμός που στη μάχη του κατά της φεουδαρχίας υπήρξε ελευθερωτής των Εθνών μεταβλήθηκε στην ιμπεριαλιστική εποχή σε καταπιεστή των λαών” Δηλ. ακόμη κι αν δεχθούμε ότι η αστική τάξη ήταν αυτή που πρωτοστάτησε στον Εθνοαπελευθερωτικό Αγώνα και πάλι αυτός ο Αγώνας υπήρξε τομή προόδου αφού ξεφορτώθηκε τη Φεουδαρχία.

Aπό κάθε οπτική ο Μεγάλος Ξεσηκωμός ήταν ένα προχώρημα γιατί τόσοι όψιμοι πολέμιοι;

Ο Στρατηγός Μακρυγιάννης εγγυητής του Αγώνα και του Συντάγματος αναφέρεται σε διάλογό του με Γάλλο περιηγητή (Απομνημονεύματα)

«-Μου λέγει, ένα θα σας βλάψη εσάς, το κεφάλαιον της θρησκείας, οπού είναι αυτείνη η ιδέα ‘σ εσάς πολύ τυπωµένη.
-∆ια τούτο είπα κ’ εγώ ότι ευκαριστούµεν τους ξένους προστάτες µας, ότι είδαµεν την διάθεσίν τους εις αυτό το κεφάλαιον• ότι δεν τους δίνοµεν χέρι οι ‘Ελληνες, ότι δεν κάνοµεν την όρεξή τους, και µας κατατρέχουν και αυτείνοι και οι εδικοί µας οπού µας κυβερνούν τοιούτως κατά τις συνβουλές των πρέσβεων κι’ αδικούνε όλους εµάς τους αγωνιστάς• και σκάβοµεν και ταλαιπωριώµαστε»

 Αυτό και ως σήμερα. Η Δύση μας κατατρέχει για τη θρησκεία..
 γιατί θρησκεία σε ένα λαό είναι πίστη ακράδαντη είναι μοχλός ανάτασης είναι περηφάνια κι αξιοπρέπεια είναι αυτοδιάθεση κι ελευθερία..Είναι τρόπος ζωής νοοτροπία κι αντιλήψεις. 

Γι αυτό προωθούν τον αντιρωσισμό όχι από πατριωτισμό αλλά για να δουλέψουν για τη Δύση. Γιατί αν πέσει η υπερδύναμη της παγκόσμιας Ορθοδοξίας και διαβούν οι λύκοι κανένα έθνος ορθόδοξο δεν θα μπορέσει να σταθεί όπου γης… 

Και στην Ελλάδα θα γίνουμε greek catholic κάτι σαν του Λιβάνου την πλειοψηφία. Oρθόδοξο τελετουργικό και ένωση υποταγή στο Βατικανό. Απ΄έξω Ορθόδοξοι κι από μέσα Καθολικοί. Αυτό απεργάζεται άλλωστε το ουκρανικό μοντέλο. Και greek catholic είναι πνευματικό Greeklish (Γκρίκλις) είναι ο απώτατος πνευματικός γραικυλισμός..

Η Ελληνική Επανάσταση λοιδορήθηκε συκοφαντήθηκε αμαυρώθηκε…με άστοχες ως και παιδαριώδεις επικαιροποιήσεις πέρυσι με το covid19 και φέτος με το ουκρανικό....

Η Ελληνική Επανάσταση δεν είναι μια ακόμη έγχρωμη-πολύχρωμη επανάσταση αλλά Επανάσταση.



ΣΧΟΛΙΟ ΟΙΜΟΥ-ΑΘΗΝΑΣ

Δυστυχώς ούτε εμείς οι σημερινοί νεοέλληνες νεοραγιάδες δεν έχουμε καμμία σχέση με τους Έλληνες του 1821 που έκαναν την  Ελληνική Επανάσταση αθάνατη στους αιώνες...

Διαβαστε σχετικά: 

 ΣΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΗΣ ΒΑΘΥΧΡΟΟΥ ΟΡΜΗΣ
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου