Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023

Η ΨΕΥΔΟΠΙΣΤΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ "ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΙ ΗΓΕΤΕΣ" ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ WEF ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ 


Πολλοί θρησκευτικοί ηγέτες έχουν προσχωρήσει απόλυτα σε αυτά που διακηρύσσουν οι αξιωματούχοι του ΟΗΕ, ζητώντας από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να σταματήσουν να χρηματοδοτούν έργα ορυκτών καυσίμων, οδηγώντας έτσι εκατομμύρια ανθρώπους στη φτώχεια και την ανέχεια

Θρησκευτικοί ηγέτες: Βαθιά σε ένα παλιό δάσος της Καμπότζης, βουδιστές «οικολόγοι μοναχοί» τυλίγουν δέντρα με στολές σαφράν προτού τα χειροτονήσουν στη βουδιστική πίστη.

Η πρακτική αυτή είναι ένα παράδειγμα «δασικού ακτιβισμού» που εξαπλώθηκε στην Καμπότζη αφού οι Ταϊλανδοί μοναχοί στη δεκαετία του 1990 άρχισαν να χειροτονούν δέντρα όπως θα έκαναν με κάθε νέο μοναχό.

Τα χειροτονημένα δέντρα γίνονται ιερά και προστατεύονται από την παράνομη υλοτόμηση επειδή το να βλάψεις έναν χειροτονημένο μοναχό είναι ταμπού στη βουδιστική θρησκεία.

Η αναγνώριση ότι η θρησκεία μπορεί να είναι ένα ισχυρό εργαλείο όταν εφαρμόζεται για την πώληση της αφήγησης της υπερθέρμανσης του πλανήτη έχει κερδίσει μεγάλη έλξη στα Ηνωμένα Έθνη και στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF), όπου η πίστη παραδοσιακά κρατιέται σε αποστάσεις.


Βουδιστές μοναχοί δένουν μια ρόμπα σαφράν γύρω από τον κορμό ενός δέντρου για να το χειροτονήσουν συμβολικά σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν την κοπή του για να ανοίξουν δρόμος για έναν αυτοκινητόδρομο στα περίχωρα του Κολόμπο της Σρι Λάνκα

Οι παγκοσμιοποιητικές υπηρεσίες καλωσορίζουν όμως τώρα τη βοήθεια από θρησκευτικούς ηγέτες για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, έναν από τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ για το 2030.

Ωστόσο, ορισμένοι θρησκευτικοί ηγέτες ανησυχούν για τη συμμετοχή των συναδέλφων τους στη συζήτηση για το κλίμα.

«Νομίζω ότι αυτή είναι μια επικίνδυνη ατζέντα και εμποδίζει την εκκλησία να κάνει αυτό που είναι το πρωταρχικό της κάλεσμα, και αυτό είναι να κερδίσει τους ανθρώπους και να τους οδηγήσει στην πίστη στον Ιησού Χριστό», είπε στους The Epoch Times ο Robert Jeffress, πάστορας της «Πρώτης Εκκλησίας των Βαπτιστών» του Ντάλας.

«Θα έπρεπε να ανησυχούμε πολύ περισσότερο για το τι σκέφτεται ο Θεός», αναφέρει.

Ο ΟΗΕ προβλέπει πως θα έρθει η απόλυτη καταστροφή εάν δεν ληφθούν επείγοντα μέτρα για να σωθεί η γη από την καταστροφή της ανόδου των ωκεανών και των ακραίων καιρικών συνθηκών που προκαλούνται από την υπερθέρμανση του πλανήτη, αν και τα επιστημονικά στοιχεία παραμένουν αμφιλεγόμενα.

Ο στόχος του ΟΗΕ για το κλίμα για το 2030 απαιτεί «βαθιά, ταχεία και διαρκή» μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 42% και ο ΟΗΕ στοχεύει σε καθαρές μηδενικές εκπομπές έως το 2050. Προβλέπει ότι οι παγκόσμιες θερμοκρασίες θα αυξηθούν κατά περισσότερο από 1,5 βαθμούς Κελσίου μέχρι το 2035.


Ο πάστορας Ρόμπερτ Τζέφρες ηγείται της δέσμευσης πίστης πριν ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μιλήσει κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στο Ντάλας του Τέξας

Η «σταύρωση» των ορυκτών καυσίμων

Εν αναμονή της Διάσκεψης του ΟΗΕ για το Κλίμα του Παρισιού το 2015, βουδιστικές, ινδουιστικές, μουσουλμανικές και χριστιανικές ομάδες εξέδωσαν διακηρύξεις για την κλιματική αλλαγή, σηματοδοτώντας ένα σημείο καμπής στην υποστήριξη των ηγετών της πίστης για την παγκόσμια κλιματική ατζέντα.

Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε την είδηση ​​της παπικής επιστολής του Πάπα Φραγκίσκου για την κλιματική αλλαγή εκείνη τη χρονιά προς όλους τους Ρωμαιοκαθολικούς επισκόπους, με τίτλο Laudato Si . Η εγκύκλιος αυτή που ήταν μόλις η δεύτερη που είχε εκδώσει, έχει τον υπότιτλο «περί φροντίδας για το κοινό μας σπίτι»

Ο πνευματικός ηγέτης 1,36 δισεκατομμυρίων Καθολικών άσκησε έτσι τη σημαντική επιρροή του στο αφήγημα για την διάσωση του πλανήτη, μέσα από ένα υπόβαθρο θρήνου καθώς τόνισε ότι η υποβάθμιση του περιβάλλοντος πλήττει τους φτωχότερους πολίτες του κόσμου.

«Καλώ επειγόντως, λοιπόν, για έναν νέο διάλογο για το πώς θα διαμορφώσουμε το μέλλον του πλανήτη μας», έγραψε ο Πάπας Φραγκίσκος.



Και παρόλο που ο ποντίφικας δεν μπόρεσε να παραστεί στη φετινή σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα, την COP28, στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, έστειλε ένα μήνυμα για τα εγκαίνια του πρώτου Faith Pavilion (περίπτερο Πίστης), στην εκδήλωση, τονίζοντας την ευθύνη των θρησκευτικών ηγετών να φροντίζουν τον πλανήτη .

Πολλοί θρησκευτικοί ηγέτες έχουν προσχωρήσει απόλυτα σε αυτά που διακηρύσσουν οι αξιωματούχοι του ΟΗΕ, ζητώντας από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να σταματήσουν να χρηματοδοτούν έργα ορυκτών καυσίμων.

Οι ηγέτες του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών, του Μουσουλμανικού Συμβουλίου Πρεσβυτέρων και του Συμβουλίου Ραβίνων της Νέας Υόρκης εξέδωσαν κοινές δηλώσεις το 2021 και το 2022 λέγοντας ότι οι τράπεζες, τα συνταξιοδοτικά ταμεία και οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν«ηθική επιταγή» να σταματήσουν να επενδύουν σε ορυκτά καύσιμα.

Πίεσαν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να επενδύσουν στη λεγόμενη ανανεώσιμη ενέργεια για «τα παιδιά και τις μελλοντικές γενιές της ζωής στη γη».

Ο Michael O’Fallon είναι ο ιδρυτής του Sovereign Nations, ενός ιστότοπου μέσων ενημέρωσης που είναι αφιερωμένος στη διατήρηση της εθνικής κυριαρχίας.

Μίλησε με τους The Epoch Times για αυτό που ο ίδιος θεωρεί ως μια απαίσια εξέλιξη.


Ο Michael O’Fallon μιλώντας στο Λονδίνο

Η ατζέντα για την κλιματική αλλαγή είναι μέρος της προσπάθειας του ΟΗΕ και του WEF (Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ) να ελέγξουν την ενέργεια και τον πλούτο του κόσμου, είπε.

«Αυτό θα είναι ολέθριο. Θα αλλάξει τα πάντα προς το χειρότερο εάν δεν το σταματήσουμε εντελώς», προειδοποίησε ο κ.O’Fallon.

Ως απόδειξη της νέας παγκόσμιας τάξης, έδειξε την Terra Carta, ένα έγγραφο για τα δικαιώματα των ανθρώπων και των πλανητών που διαμορφώθηκε σύμφωνα με την 808χρονη Magna Carta.

Η Terra Carta του 2021 αποτελεί μέρος του σχεδίου βιώσιμης αγοράς που ξεκίνησε από τον Βρετανό Βασιλιά Κάρολο, ο οποίος είναι επικεφαλής της Εκκλησίας της Αγγλίας.


Ο Βασιλιάς Κάρολος Γ’ εκφωνεί μια ομιλία στην τελετή έναρξης της Παγκόσμιας Συνόδου Κορυφής για τη Δράση για το Κλίμα κατά τη διάρκεια της COP28 στο Ντουμπάι

Σύμφωνα με την εντολή της, στη «φύση» πρέπει να δοθούν «θεμελιώδη δικαιώματα και αξία» για να διασφαλιστεί μια διαρκής και απτή κληρονομιά για αυτήν τη γενιά και τις επόμενες.

Ακόμη και οι κατά τα άλλα παραδοσιακά συντηρητικές χριστιανικές ομάδες, όπως η Εθνική Ένωση Ευαγγελικών (NAE), ή η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία, έχουν ενταχθεί στο περιβαλλοντικό αυτό κίνημα.

Οι Χριστιανοί πιστεύουν ότι πρέπει να ακολουθήσουν τα βήματα του Ιησού βοηθώντας τους φτωχούς και τους ευάλωτους—που οι παγκοσμιοποιητές υποστηρίζουν ότι θα υποφέρουν περισσότερο από την κλιματική αλλαγή.

«Θέλουμε να περιηγηθούμε στην πολυπλοκότητα της εποχής μας, συμπεριλαμβανομένων ζητημάτων όπως η κλιματική αλλαγή, με βιβλική σαφήνεια και βαθιά αγάπη που αντανακλά την καρδιά του Θεού για αυτόν τον κόσμο, ειδικά για εκείνους που δεν μπορούν να απολαύσουν τις ευλογίες του», δήλωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Ευαγγελικών, Walter Kim .Αλλά ο κ. Jeffress είπε ότι δεν χάφτει τα παραμύθια του ΟΗΕ.


Μια γυναίκα μπαίνει στο “περίπτερο της πίστης” στον χώρο της συνόδου κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα COP28 στο Ντουμπάι

«Κοιτάξτε, ας είμαστε ξεκάθαροι, ο Ιησούς Χριστός είναι αυτός που καθορίζει την ατζέντα για την εκκλησία, όχι τα Ηνωμένα Έθνη», είπε ο κ. Jeffress.

«Και το να υιοθετήσουν οι εκκλησίες τη δήλωση του σκοπού και τα αίτια των Ηνωμένων Εθνών είναι στην πραγματικότητα σαν να εκπορεύονται, επιτρέποντας στον εαυτό τους να χρησιμοποιούνται ως υποχείρια από μια εξωτερική οργάνωση».

Η έννοια των εθνών είναι βιβλική, που σημαίνει ότι μια παγκόσμια κυβέρνηση δεν είναι μέρος του σχεδίου του Θεού, είπε.

Στο νέο του βιβλίο «Ζούμε στους έσχατους καιρούς;» που κυκλοφόρησε στα μέσα Νοεμβρίου, ο κ. Jeffress είπε ότι οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν πολιτικά και πνευματικά τι συμβαίνει. Ο πάστορας των νότιων βαπτιστών είναι γνωστός ως πνευματικός σύμβουλος του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Η λεγόμενη επείγουσα ανάγκη για το κλίμα έχει κινητοποιήσει περιβαλλοντικούς ακτιβιστές από την GreenFaith και τη Interfaith Power and Light να οργανώσουν διαμαρτυρίες και αναταραχές.

Η GreenFaith διοργάνωσε μια διαδήλωση πέρυσι έξω από τα γραφεία της BlackRock στη Νέα Υόρκη που κατέληξε σε συλλήψεις αφού οι διαδηλωτές προχώρησαν σε βανδαλισμούς, προειδοποιώντας την κολοσσιαία επενδυτική εταιρεία να σταματήσει να «καταστρέφει τη γη» επενδύοντας σε ορυκτά καύσιμα.

Ακτιβιστές για το κλίμα διαδηλώνουν μπροστά από τα κεντρικά γραφεία της BlackRock στη Νέα Υόρκη

Μέρος της παγκόσμιας έκκλησης να σταματήσει η λεγόμενη κλιματική αλλαγή είναι η ιδέα ότι οι φτωχοί του κόσμου θα υποφέρουν περισσότερο από την εκτεταμένη ξηρασία και τις πλημμύρες.

Ωστόσο, οι επικριτές αυτής της θεωρίας, λένε ότι η παγκοσμιοποίηση είναι πολύ χειρότερη από ένα σενάριο κλιματικής αλλαγής που αμφισβητούν ορισμένοι επιστήμονες. Και λένε ότι δεν εκπλήσσονται που ο ΟΗΕ ενσωματώνει τη θρησκεία στην εκστρατεία τους ως μοχλό πίεσης.

Το ανεξάρτητο ίδρυμα Climate Intelligence (CLINTEL) εξέδωσε μια δήλωση αυτό το καλοκαίρι δηλώνοντας ότι δεν υπάρχει έκτακτη κλιματική ανάγκη. Το έγγραφο έχει υπογραφεί από σχεδόν 2.000 επιστήμονες και επαγγελματίες από περίπου 60 έθνη από την 1η Δεκεμβρίου 2002 έως και τον Ιούνιο του 2023.

«[Η] υστερία γύρω από το θέμα είναι εντελώς αδικαιολόγητη. Η “θεραπεία”—η απαλλαγή από τα ορυκτά καύσιμα το συντομότερο δυνατό και η αντικατάστασή τους με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας—πιθανώς θα είναι χειρότερη από την «ασθένεια»», δήλωσε το ιδρυτικό μέλος της CLINTEL, Marcel Crok

Το σχέδιο του ΟΗΕ για να αξιοποιήσει πλήρως τη δύναμη της θρησκείας μπορεί να ξεδιπλωθεί πλήρως, μέσα από το σχέδιο Παγκόσμιας Βιοποικιλότητας Κουνμίνγκ-Μόντρεαλ, το οποίο είναι ένα σύμφωνο μεταξύ των χωρών που αναπτύχθηκε το 2022 για τη διάσωση των φυσικών πόρων και των απειλούμενων ειδών σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, «η μεγάλη εμβέλεια και η επιρροή των θρησκευτικών και πνευματικών ομάδων τις καθιστούν σημαντικές για κάθε γωνιά του πλανήτη μας» για την επίτευξη των φιλόδοξων στόχων της.

Μια παρόμοια συνεδρίαση της «Σύμβασης Πλαίσιο» του 2022 για την Κλιματική Αλλαγή ζήτησε από τις πλούσιες χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες να καταβάλουν αποζημιώσεις στις φτωχότερες χώρες για «απώλειες και ζημιές» που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή.

Ομοίως, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ δημοσίευσε μια έκθεση με τίτλο «Ο ρόλος της πίστης στις συστημικές παγκόσμιες προκλήσεις», η οποία περιλαμβάνει μια ενότητα που δηλώνει ότι η κλιματική αλλαγή δεν μπορεί να επιλυθεί χωρίς τη θρησκεία.

Ο Klaus Schwab, ιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος του WEF, είπε στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Ατζέντας για το κλίμα ότι οι αξίες δεν μπορούν να δικαιολογηθούν μόνο μέσω της πνευματικής λογικής, γι’ αυτό και η πίστη πρέπει να εμπλέκεται, σύμφωνα με την έκθεση.

Η θρησκεία προσφέρει μια ηθική στάση που μπορεί να βοηθήσει στη «νομιμοποίηση της αιτίας», αναφέρει η έκθεση.

«Υπάρχει ανάγκη να πλαισιωθούν αφηγήσεις ελπίδας και δυνατοτήτων», αναφέρει. «Οι θρησκευτικές παραδόσεις έχουν άφθονη εμπειρία στο συνδυασμό βραχυπρόθεσμων προοπτικών με μακροπρόθεσμες προοπτικές και συναρπαστικές αφηγήσεις».
Ενισχύοντας την ευημερία

Η Diana Furchtgott-Roth είναι διευθύντρια του Heritage Foundation, ενός οργανισμού για την ενέργεια, το κλίμα και το περιβάλλον και είναι επίκουρη καθηγήτρια οικονομικών στο Πανεπιστήμιο George Washington.

Η κα Furchtgott-Roth είπε ότι δεν εκπλήσσεται που οι διεθνείς οργανισμοί χρησιμοποιούν τη θρησκεία για να πείσουν τους ανθρώπους της εργατικής τάξης ότι πρέπει να κάνουν θυσίες για να προστατεύσουν τον πλανήτη.

«Νομίζω ότι οι περιβαλλοντολόγοι χρησιμοποιούν όποια μέθοδο μπορούν για να προωθήσουν την ατζέντα τους, επειδή η ατζέντα τους οδηγεί σε ακριβότερες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας και ακριβότερες τιμές μεταφοράς», είπε.

Οι «μαθητές» της ατζέντας για το κλίμα δεν φαίνεται να κατανοούν ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι λιγότερο αξιόπιστες και ακριβότερες, πράγμα που σημαίνει ότι θα μειώσει το βιοτικό επίπεδο για τη μεσαία τάξη, σύμφωνα με την κα Furchtgott-Roth.

Οι θρησκευτικοί ηγέτες μπορεί να έχουν καλές προθέσεις, είπε, αλλά πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η άφθονη, φθηνή ενέργεια είναι ένας λόγος για τη μαζική μετανάστευση στις δυτικές χώρες.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ο Πρόεδρος του Κονγκό Felix Tshisekedi και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στη σκηνή κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης COP26 του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή στη Γλασκώβη, Σκωτία, στις 2 Νοεμβρίου 2021

Υπάρχει λιγότερη διαθέσιμη ενέργεια στη Λατινική Αμερική και την Αφρική, που σημαίνει ότι η ζωή είναι πιο δύσκολη για τους φτωχούς, είπε η κ. Furchtgott-Roth.

«Η περισσότερη αξιόπιστη ενέργεια προάγει την ανθρώπινη πρόοδο. Δεν χρειάζεται να μεταφέρετε νερό σε κουβάδες», είπε. «Δεν χρειάζεται να ανάβεις κεριά ή να μαγειρεύεις πάνω από ξύλο και κοπριά».

Και ο περιορισμός των ορυκτών καυσίμων θα μπορούσε να προκαλέσει τις ίδιες τις ελλείψεις τροφίμων που ορισμένοι θρησκευτικοί ηγέτες φοβούνται ότι θα είναι αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής.

Η αύξηση του κόστους των καυσίμων ήδη επηρεάζει τις τιμές των τροφίμων.

Η Independent Commodity Intelligence Services, η οποία αναλύει τις αγορές, προέβλεψε τον Σεπτέμβριο ότι οι τιμές των τροφίμων θα συνεχίσουν να αυξάνονται καθώς αυξάνονται το κόστος ενέργειας και λιπασμάτων.

Η κ. Furchtgott-Roth επεσήμανε την ξαφνική απαγόρευση από τη Σρι Λάνκα τον Απρίλιο του 2021 για τα συνθετικά λιπάσματα και τα φυτοφάρμακα στην παραγωγή τροφίμων.

Στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή το 2021, ο πρόεδρος της Σρι Λάνκα Gotabaya Rajapaksa περιέγραψε με περηφάνια την κίνηση της χώρας του προς τη βιολογική γεωργία.

Ένα χρόνο αργότερα, οι καλλιέργειες είχαν αποδεκατιστεί και χιλιάδες κάτοικοι της Σρι Λάνκα, βρέθηκαν αντιμέτωποι με την πείνα, εισέβαλαν στην προεδρική κατοικία, αναγκάζοντας τον Πρόεδρο Rajapaksa να παραιτηθεί.

«Έχουμε λοιπόν πειράματα στην πραγματική ζωή προσπαθώντας να αναπτύξουμε τη γεωργία χωρίς ορυκτά καύσιμα», είπε η κ. Furchtgott-Roth.

Οι θρησκευτικοί ηγέτες που φοβούνται ότι η κλιματική αλλαγή θα βλάψει τους άπορους πρέπει να καταλάβουν ότι το ακριβό ηλεκτρικό ρεύμα και οι μεταφορές βλάπτουν και τους φτωχούς.

Σημείωσε ότι για μερικούς ανθρώπους, ο περιβαλλοντισμός έχει γίνει θρησκεία από μόνος του.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου