Τρίτη 23 Απριλίου 2024

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΚΥΝΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ

ARTHUR DAHL:«ΙΣΩΣ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ»!

4 ΒΙΝΤΕΟ




Γράφει ο Jacob Nordangård 


Πρόσφατα έλαβα ένα σχόλιο σχετικά με τη διάλεξή μου A Planetary Emergency στο Youtube, η οποία επαίνεσε την ιστορική επισκόπηση της «επικίνδυνης ατζέντας» (αλλά επεσήμανε ότι δεν ανέφερα τις εκκλήσεις για μια διάσκεψη αναθεώρησης του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών του άρθρου 109).

 Ήμουν περίεργος και έκανα κλικ στο σύνδεσμο που ήταν συνημμένος στο μήνυμα. Με πήγε σε μια πολύ ενδιαφέρουσα σειρά ντοκιμαντέρ εννέα μερών από το The John Stone Club σχετικά με την ώθηση για μια παγκόσμια κυβέρνηση που έχει ενταθεί την τελευταία δεκαετία. Συνιστώ ανεπιφύλακτα να παρακολουθήσετε τη σειρά στο σύνολό της, καθώς συμπληρώνει τη δουλειά μου με εξαιρετικό τρόπο.






Αυτό που πραγματικά τράβηξε την προσοχή μου (στο μέρος 2) ήταν να ακούσω τις απόψεις των νικητών του σουηδικού βραβείου New Shape του Ιδρύματος Global Challenges. Συζητώ τη νικήτρια πρότασή τους, Global Governance and the Emergence of Global Institutions, στη διάλεξή μου και στο επερχόμενο βιβλίο μου The Digital World Brain.





Οι τρεις νικητές, Maja Groff, Arthur Lyon Dahl και Augusto Lopez-Claros, έχουν όλοι συμμετάσχει, μέσω του Φόρουμ Παγκόσμιας Διακυβέρνησης που συνδέεται με τον ΟΗΕ, βαθιά στις τρέχουσες εργασίες για τη μεταρρύθμιση του συστήματος των Ηνωμένων Εθνών (ένα όραμα που περιγράφεται στην έκθεση του Γενικού Γραμματέα António Guterres Η κοινή μας ατζέντα) που θα αποφασιστεί κατά τη φετινή Σύνοδος κορυφής του μέλλοντος τον Σεπτέμβριο.

Είναι μέλη της Επιτροπής Κλιματικής Διακυβέρνησης (με επικεφαλής τους Mary Robinson, Johan Rockström και María Fernanda Espinosa), η οποία συμβούλευσε την Ομάδα Υψηλού Επιπέδου για την Αποτελεσματική Πολυμερή Προσέγγιση και πρόσφατα ζήτησε την κήρυξη «πλανητικής έκτακτης ανάγκης».

Καλούμε τη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το Μέλλον το 2024 να διευκολύνει τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στην κήρυξη πλανητικής έκτακτης ανάγκης, αναγνωρίζοντας ότι η τριπλή πλανητική κρίση αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για την παγκόσμια σταθερότητα και ασφάλεια.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης με τη Μαλτέζα δημοσιογράφο Lea Hogg για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου 2020, ο Arthur Lyon Dahl, Πρόεδρος του Διεθνούς Φόρουμ Περιβάλλοντος και συνταξιούχος ανώτερος αξιωματούχος του ΟΗΕ για το Περιβάλλον, ρωτήθηκε γιατί ευχαρίστησε τον Θεό για την πανδημία!

Είπε ότι αν και ήταν μια τρομερή τραγωδία, «μερικές φορές οι τραγωδίες έχουν μια ασημένια επένδυση», καθώς μας υπενθυμίζει ότι είμαστε «μέρος μιας ενιαίας οικογένειας στον πλανήτη» και δείχνει ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτές τις παγκόσμιες προκλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.





Τρεις μήνες αργότερα, πραγματοποιήθηκε το Φόρουμ Παγκόσμιας Διακυβέρνησης του UN75, με σύνθημα «Σχεδιάζοντας έναν οδικό χάρτη για το μέλλον που θέλουμε, τον ΟΗΕ που χρειαζόμαστε», όπου οι Dahl, Groff και Lopez-Claros, παρουσίασαν τη νικητήρια πρότασή τους.1 Η πανδημία COVID-19 είχε αναδείξει τη σημασία των μεταρρυθμίσεων που είχαν προταθεί πριν από την κρίση. Το φόρουμ εγκαινίασε την Επιτροπή Κλιματικής Διακυβέρνησης με τον Groff ως συντονιστή και τους Dahl και Lopez-Claros ως εμπειρογνώμονες.

Ο Θεός στον οποίο ο Dahl εναποθέτει την πίστη του είχε απαντήσει στις προσευχές του. Ο Dahl και οι δύο βραβευμένοι συνάδελφοί του είναι μέλη της Μπαχάι Πίστης. Μια θρησκεία που προωθεί την ανάγκη για μια Παγκόσμια Κυβέρνηση. Το Διεθνές Φόρουμ Περιβάλλοντος του οποίου ηγείται ο Dahl είναι μια «εμπνευσμένη από τους Μπαχάι επαγγελματική οργάνωση για το περιβάλλον και την αειφορία».

Σε μια μεταγενέστερη συνομιλία (Time to Rethink the UN: Addressing Major Threats to Human Security) με τους συναδέλφους του από το Φόρουμ Παγκόσμιας Διακυβέρνησης, ο Dahl συζήτησε τις δυνατότητες που θα μπορούσαν να προκύψουν σε σχέση με ένα νέο καταστροφικό γεγονός. Καθώς ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος οδήγησε στην Κοινωνία των Εθνών και ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος οδήγησε στα Ηνωμένα Έθνη, προτείνει ότι μια νέα μεγάλη κρίση θα μπορούσε να μετατρέψει τον ΟΗΕ σε έναν παγκόσμιο οργανισμό που είναι πιο κατάλληλος για την εποχή μας.


Οδεύουμε προς μια άλλη μεγάλη κρίση που μπορεί να σημαίνει ότι ολόκληρο το σύστημα θα καταρρεύσει... Τι θα οικοδομήσουμε μετά από αυτή τη διαδικασία κρίσης και κατάρρευσης που κοιτάζουμε στα μάτια αυτή τη στιγμή;

Στη συνέχεια συνεχίζει με μια συγκλονιστική δήλωση που αγγίζει τα όρια της παραφροσύνης:


Ίσως η καλύτερη λύση για την κλιματική αλλαγή θα ήταν ένας πυρηνικός χειμώνας για μερικά χρόνια για να κρυώσει ο πλανήτης πολύ γρήγορα. Και ίσως, μακροπρόθεσμα, αυτό θα ήταν προς το συμφέρον μας από οποιεσδήποτε άλλες λύσεις δοκιμαστούν επί του παρόντος.




Οι εμπειρογνώμονες στους οποίους ο ΟΗΕ έχει αναθέσει να διαμορφώσουν το μέλλον μας φαίνεται να έχουν προσληφθεί από το αστείο αγρόκτημα. Διαβάστε περισσότερα για την «επικίνδυνη ατζέντα» στο βιβλίο μου Rockefeller: Controlling the Game.






web.archive.org/web/20200916145151/https://www.platformglobalsecurityjusticegovernance.org/un75-global-forum-agenda/



2 σχόλια:

  1. «Συνετός και μυαλωμένος άνθρωπος είναι εκείνος που αντελήφθη καλώς ότι υπάρχει τέρμα της παρούσης ζωής και σπεύδει και αυτός να θέσει τέρμα εις τα σφάλματα και ελαττώματά του».

    Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμείς, αντίθετα, Άγιε Παΐσιέ μου σπεύδουμε να παρουσιάζουμε τα σφάλματα των άλλων, λογιζόμενοι ότι σε σύγκριση με αυτούς είμαστε (σχεδόν) Άγιοι, αισθανόμενοι βαθιά ... αυτοδικαίωση. Απάλλαξέ μας, δια των Πρεσβειών σου, από αυτή την πλάνη!!!

      Διαγραφή