Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΕΕ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΟΣΑ ΑΝΟΜΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΑΝ!

 ΈΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΔΙΕΡΡΕΥΣΑΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΕΕ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΑΣΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥΣ!




Κάνε αυτό που λέω – όχι αυτό που κάνω. Αυτή είναι η ουσία μιας διαρροής που ισχυρίζεται ότι εκθέτει υψηλόβαθμους αξιωματούχους της ΕΕ ως κάτι περισσότερο από απλούς πολιτικοποιημένους υποκριτές όταν πρόκειται για την εφαρμογή της εξαιρετικά αμφιλεγόμενης νομοθεσίας που επηρεάζει την ιδιωτικότητα και την κρυπτογράφηση στο διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα, οι υπουργοί Εσωτερικών των χωρών μελών της ΕΕ φέρεται να θέλουν να εξαιρεθούν - αλλά όχι μόνο - από τον επικείμενο κανονισμό για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών (CSAM) (γνωστός και ως «έλεγχος συνομιλίας»), που αναμένεται να υιοθετηθεί ήδη από τον Ιούνιο.

Ωθούμενοι από τους υποστηρικτές ως ακριβώς αυτό που λέει στο κουτί - οι προτεινόμενοι νέοι κανόνες επικρίνονται ταυτόχρονα ως όχημα για αδιάκριτη μαζική παρακολούθηση των διαδικτυακών επικοινωνιών όλων και ένας τρόπος για να αποδυναμωθεί η πραγματική κρυπτογράφηση που αναπτύσσεται από πλατφόρμες - ένα ζωτικό συστατικό της ασφάλειας στο διαδίκτυο, για άλλη μια φορά, επηρεάζοντας όλους όσους συνδέονται στο διαδίκτυο. Περιλαμβάνονται παιδιά.

Ο Γερμανός ευρωβουλευτής, μέλος του Κόμματος των Πειρατών και δικηγόρος Patrick Breyer, ο οποίος έχει επενδύσει πολύ χρόνο και ενέργεια για να επιστήσει την προσοχή του κοινού της ΕΕ στους κινδύνους που συνοδεύουν τον κανονισμό, παραθέτει τώρα έγγραφα που διέρρευσαν και δημοσιεύθηκαν από τη γαλλική ιστοσελίδα Contexte, τα οποία μπορεί ή όχι να αποδείξουν το πλαίσιο των ήδη προβληματικών προτεινόμενων κανόνων. απλά έγινε ακόμα χειρότερο.

Αυτό συμβαίνει επειδή, σύμφωνα με το Contexte, «οι υπουργοί Εσωτερικών της ΕΕ θέλουν να εξαιρέσουν τους επαγγελματικούς λογαριασμούς του προσωπικού των υπηρεσιών πληροφοριών, της αστυνομίας και του στρατού από την προβλεπόμενη σάρωση συνομιλιών και μηνυμάτων».

Εκτός από τους υπουργούς, την αστυνομία και τους κατασκόπους, οτιδήποτε χαρακτηρίζεται ως «επαγγελματικό απόρρητο» υποτίθεται επίσης ότι εξαιρείται από αυτόν τον εξαιρετικά επεμβατικό (όταν πρόκειται για όλους τους άλλους στην ΕΕ) τύπο σάρωσης περιεχομένου.

Σε μια δήλωση, η άποψη του Breyer για τις αποκαλύψεις είναι ότι αυτοί οι αξιωματούχοι γνωρίζουν καλά ότι οι σαρώσεις ελέγχου συνομιλίας είναι «αναξιόπιστοι και επικίνδυνοι αλγόριθμοι κατασκοπείας» - και όμως δεν έχουν κανένα πρόβλημα να «τους εξαπολύσουν σε εμάς, τους πολίτες».

Όσον αφορά τη διάταξη περί «επαγγελματικών απορρήτων» – ο Breyer την αποκαλεί «ψέμα που ρίχνεται σε παραγράφους».

«Κανένας πάροχος και κανένας αλγόριθμος δεν μπορεί να γνωρίζει ή να καθορίσει εάν διεξάγεται συνομιλία με γιατρούς, θεραπευτές, δικηγόρους, δικηγόρους υπεράσπισης κ.λπ., ώστε να εξαιρεθεί από τον έλεγχο της συνομιλίας», γράφει.

Και φαίνεται να πιστεύει ότι αυτό που μπορεί να βρίσκεται πίσω από αυτές τις εξαιρέσεις είναι οι υπουργοί Εσωτερικών της ΕΕ να ανησυχούν ότι στρατιωτικά μυστικά που δεν έχουν καμία σχέση με CSAM θα γίνουν «άμεσα διαθέσιμα» στις ΗΠΑ - πιθανότατα, λόγω της ευρείας και «διαρρέουσας» φύσης του ίδιου του κανονισμού και του όγκου των δεδομένων στα οποία ελπίζει να έχει πρόσβαση.

Σύμφωνα με τον Breyer, αυτή η διάταξη που εξαιρεί διάφορους αξιωματούχους και την ανακοίνωσή τους «γελοιοποιεί» τον δεδηλωμένο σκοπό της νομοθεσίας, δηλαδή την προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο, ενώ η ΕΕ, αντί να αναζητήσει τους καλύτερους τρόπους για να το επιτύχει αυτό, κατρακυλά σε «μαζική παρακολούθηση κινεζικού τύπου και όχι καλύτερη προστασία των παιδιών μας».

«Γνωρίζουμε ότι οι περισσότερες από τις συνομιλίες που διέρρευσαν από τους σημερινούς αλγόριθμους εθελοντικής κατασκοπείας δεν έχουν καμία σχέση με την αστυνομία, για παράδειγμα οικογενειακές φωτογραφίες ή συναινετικό sexting», λέει ο ευρωβουλευτής.

«Είναι εξωφρενικό το γεγονός ότι οι ίδιοι οι υπουργοί Εσωτερικών της ΕΕ δεν θέλουν να υποστούν τις συνέπειες της καταστροφής του ψηφιακού απορρήτου της αλληλογραφίας και της ασφαλούς κρυπτογράφησης που μας επιβάλλουν», καταλήγει ο Breyer.


Εάν έχετε κουραστεί από τη λογοκρισία και τις δυστοπικές απειλές κατά των πολιτικών ελευθεριών, εγγραφείτε στο Reclaim The Net.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου