Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΨΕΥΤΟΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΩΝ «ΠΑΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ» ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ...

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ: ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΚΙ ΟΠΟΥ ΒΓΕΙ Η «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ» ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ! ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ "Μ.Ο.Ε." ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Λέσβο, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024. Στιγμιότυπο από το τελωνείο Μυτιλήνης, όπου συναντήθηκε με Τούρκους τουρίστες και συνομίλησε με άντρες του Λιμενικού. (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δείχνει έτοιμη να πάει τα ελληνοτουρκικά «μέχρι τέλους». Αν το σχέδιο είναι το «πάμε και όπου βγει» είναι συζητήσιμο ,γιατί υπάρχει η βάσιμη υποψία ότι την πορεία και το τέλος αυτής της πορείας την έχουν σχεδιάσει άλλοι για εμάς. Αμερικανοί και Ευρωπαίοι «σύμμαχοι», τους οποίους τους έχουμε «χρυσοπληρώσει» κιόλας…

Όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΘΑ αύριο «22 Απριλίου 2024 θα διεξαχθεί στην Αθήνα, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, συνάντηση αντιπροσωπειών Ελλάδος και Τουρκίας για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Των δύο αντιπροσωπειών θα ηγούνται ο Πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και ο Υφυπουργός Εξωτερικών Μπουράκ Ακτσαπάρ, αντιστοίχως. Θα μετέχουν, επίσης, ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών.

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη συνάντηση για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, είχε λάβει χώρα στις 13 Νοεμβρίου 2023 στην Άγκυρα».

Ποιο είναι το νόημα των συζητήσεων για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, με όσα κάνει και λέει η Τουρκία είναι ένα ερώτημα που κάθε λογικός άνθρωπος έχει. Απάντηση δεν πρόκειται να δώσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. 

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός σαν να μη συμβαίνει τίποτα ετοιμάζεται για τη συνάντηση του με τον Ερντογάν στις 13 Μαίου, έχοντας μάλλον στο μυαλό του περισσότερο τη χρησιμότητα των φωτογραφιών εν όψει και των ευρωεκλογών, παρά την ουσία της υπόθεσης, που δεν αφορά τη ΝΔ αλλά τη χώρα.

 Μόλις προχθές και παρά την ευθεία τουρκική αμφισβήτηση κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων μας στο Αιγαίο, ο κ.Μητσοτάκης υποδεχόταν στη Μυτιλήνη Τούρκους τουρίστες. Καυχήθηκε μάλιστα στον περιφερειάρχη ότι η «τουρκική τουριστική εισβολή» έχει την πρωθυπουργική υπογραφή. 

Η λογική του μηνύματος είναι καθαρή: το θέμα είναι να πηγαίνουν καλά οι δουλειές και όλα τ΄ άλλα μικρή σημασία έχουν…

Εκτός από την αφέλεια (;) τέτοιων οδυνηρών για τα εθνικά συμφέροντα απόψεων, υπάρχει και μία πραγματικότητα που δεν θα κρύβεται για πάντα πίσω από τηλεοπτικά πλάνα και φωτογραφίες. Οι …δουλειές στο Αιγαίο δεν πάνε καθόλου καλά, γιατί δουλειά δεν είναι μόνο ο τουρισμός. Επί διακυβέρνησης Μητσοτάκη έχει χαθεί επί της ουσίας και όχι σε επίπεδο εντυπώσεων η ελληνική αλιεία!

Όσο για τον τουρισμό; Αν η «βαριά βιομηχανία της χώρας», περιμένει να σωθεί από τους Τούρκους τουρίστες, «ζήτω που καήκαμε». Επιπλέον αν δείξουν στον κ.Μητσοτάκη την τουρκική τουριστική καμπάνια των Τούρκων για το Αιγαίο μήπως και καταλάβει ότι ακόμη και ο ελληνικός τουρισμός βρίσκεται υπό απειλητικό πλέον ανταγωνισμό


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου