Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ: "ΕΥΡΩ"


Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
ΤΗΝ "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ" ΤΗΣ:
"ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΕΤΕ ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ ΑΠ΄ΟΣΑ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ"
 
 
 
 


Λόγω της απόρριψης από την τρόικα νέου διακρατικού δανεισμού είναι αδύνατη η χορήγηση νέου δανείου από την Μόσχα στην παρούσα φάση.
Από την άλλη πλευρά ο Σαρρής αρνήθηκε την συμφωνία με την Gazprombank η οποία θα διέσωζε χωρίς δάνειο την Κύπρο, διότι δεν χρειαζόταν η έγκριση από την Eurogroup.

Η αποδοχή της πρότασης θα είχε ως αποτέλεσμα μια εμπορική συμφωνία για κατασκευή-διαχείριση του τερματικού σταθμού φυσικού αερίου στο Μαρί και την εκχώρηση εκμετάλλευσης σειράς ενεργειακών πεδίων-βυθοτεμαχίων στην ΑΟΖ.


Μετά την απόρριψη της ρωσικής πρότασης από τον δωσίλογο Σαρρή, σε τεντωμένο σχοινί επιχειρεί να ισορροπήσει η Κύπρος καθώς η Γερμανία εκβιάζει με χρεωκοπία σε περίπτωση που δεν υπάρξει δήμευση των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ.

 
Παρά τη θετική και υπό όρους απόφαση του Eurogroup είναι αμφίβολο αν η τρόικα που βρίσκεται στην Κύπρο θα συμφωνήσει με το εναλλακτικό σχέδιο-plan B που έχει προτείνει η Λευκωσία.Κι αυτό τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εκβιάζει με το δικό της τρόπο στέλνοντας σαφές τελεσίγραφο πώς
τη Δευτέρα θα σταματήσει τη ρευστότητα προς της Κυπριακές τράπεζες.
Οι Γερμανοί που έως τώρα έχουν μπλοκάρει όλες τις εναλλακτικές προτάσεις, εκφράζουν τώρα ενστάσεις και για το plan B που κατέθεσε η Κύπρος. Πρώτος έσπευσε ο Σόιμπλε να διατυπώσει "τις επιφυλάξεις του" κατά πόσο αυτό εναλλακτικό σχέδιο εξασφαλίζει μακροπρόθεσμα την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της Κύπρου, ενώ και η Μέρκελ επι της ουσίας απέρριψε την ιδέα του Εθνικού Ταμείου Αλληλεγγύης που προτείνει η Κύπρος για την εξοικονόμηση περίπου 2 δις ευρώ.

Με τακτική ασφυξίας θέλουν να κάνουν την Κύπρο να υποκύψει!

Όλο το πρόβλημα της κρίσης έχει ένα όνομα: "Ευρώ"
Από την στιγμή που δεν ελέγχεις το νόμισμα και ο οποιοσδήποτε Σόιμπλε και Ντράγκι μπορούν να σου κόψουν τη ρευστότητα και μάλιστα σε εκβιάζουν με αυτό, δεν είσαι ανεξάρτητο κράτος!!!

Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ:
ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου