Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ:" ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ, ΑΝ ΤΗΝ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ..."

 
ΤΙ ΘΑ ΕΛΕΓΑΝ: Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΙΖΥΗΝΟΣ – Ο ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ – Η ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΔΕΛΤΑ – Ο ΙΩΝ. ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Ο ΠΙΚΙΩΝΗΣ ΘΑ ΕΛΕΓΕ:
"ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ"
 


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Είναι σαφές για πολλούς λόγους ότι οι Καναδοί, οι Καναδοί χρυσοθήρες δεν έχουν για πολλούς λόγους αίσθηση της έννοιας του Τόπου.
Δεν έχουν όμως αίσθηση της ιστορίας, του τόπου και των σύγχρονων δυναμικών του Ελληνισμού οι σημερινοί ένοικοι των Θεσμών συμπολιτευόμενοι και αντιπολιτευόμενοι.
Αυτό λέει το βιογραφικό τους. Το ιστορικό, το πολιτικό, το πανεπιστημιακό. Τα φτωχά μορφωτικά και επομένως ηθικά εφόδια τους.
Το ζήτημα όμως δεν εξαντλείται στην διαμαρτυρία, στο να λες όχι. Είναι το τι προτείνεις, τι πρωτοβουλίες αναπτύσσεις, τι συνασπισμούς για να το πετύχεις.
 

Η ευημερία στην Θράκη μπορεί να εξασφαλισθεί διαμέσου των δρόμων, των σχεδίων, των πρωτοβουλιών που ανέδειξα εδώ και τρις δεκαετίες. Μπορούσε η Θράκη να είναι Παγκόσμιο παράδειγμα Ποιότητας – Ανάπτυξης. Μέχρι και η ομάδα των πράσινων Πεχλιβάνηδων της Άγκυρας και της Ισταμπούλ θέλουν να τις μιμηθούν κακοποιώντας τες.
Εδώ τις ψήφισε το Κοινοβούλιο με την μεγαλύτερη πλειοψηφία που συγκέντρωσε ποτέ μια πρόταση Νόμου. Δεν τις ψήφισαν δύο ομάδες σκοταδιστών. Μικροί άνθρωποι στην μη Αθήνα τις ακύρωσαν. Μικροί, φτωχοί άνθρωποι, υφιστάμενοι ιδιώτες, παρά δημόσια πρόσωπα δεν υπερασπίσθηκαν τον Τόπο τους και τις σύγχρονες δυναμικές του στην Θράκη. Το ότι «η Ιστορία και η Γεωγραφία είναι μαζί μας» όπως είπα πρώτη φορά το 1985. Αυτοί απλά το επαναλαμβάνουν πολιτικάντικα. Τους προειδοποίησα για τα επερχόμενα κακά. Αργά σκέφθηκαν την Θράκη και τις νέες γενιές. Πολύ αργά και αν την σκέφθηκαν.
Ο Αληθινός Λόγος όπως έλεγαν οι Αρχαίοι δεν πεθαίνει. Από αυτόν τον Λόγο αρχίζει ένας σοβαρός σχεδιασμός για την ανάπτυξη και την ευημερία των κατοίκων της περιοχής. Είναι από τις καλύτερες Παγκοσμίως επεξεργασμένες προσπάθειες που συγκέντρωσαν Παγκόσμιο ενδιαφέρον. Είναι καταγεγραμμένες στην μνήμη των Πολιτών, στα βιβλία μου. Αντιπροσωπεύει την Αντίσταση αλλά κυρίως την υπέρβαση, την έξοδο από την βαρβαρότητα.
Ο πολυσύνθετος τοποφαγικός συνασπισμός που κατέστρεψε το ιερό τοπίο της Αττικής επελαύνει με μια νέα τοποφαγική εκστρατεία προς το τελικό χτύπημα των Ελληνικών Τόπων. Το προσπάθησαν λίγα χρόνια πριν στην Μεσσηνία. Σε ένα από τα ωραιότερα τοπία της Μεσογείου. Όταν με κάλεσαν στην Κορώνη τους είπα. «Εδώ ανάπτυξη σημαίνει Πεντάπολις και όχι κάρβουνο». Έτσι απομακρύνθηκαν τα τέρατα. Τώρα επελαύνουν ενάντια σε άλλους Ιερούς Τόπους. Όπως έκαναν ιστορικά αλλεπάλληλες ορδές βαρβάρων ενάντια στην Ελληνική γη. Είναι καταγραμμένες στην αληθινή μας ιστορία όχι στην ψεύτικη.
Τι θα έλεγαν σήμερα ο Γεώργιος Βιζυηνός, ο εκ Θράκης Τραπεζούντος και Αθηνών Χρύσανθος, η Πηνελόπη Δέλτα, ο Ίων. Δραγούμης;
Ο Δημήτρης Πικιώνης θα έλεγε « οι βάρβαροι δεν θα περάσουν».
 
 NO PASARAN.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου