Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

ΜΗΠΩΣ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ;...


ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ "ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΜΕΝΟ ΘΑΛΑΜΟ" ΤΗΣ ΑΧΡΗΜΑΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ)
 
  
 
Εισαγωγικό σχόλιο απο την "Κλασσικοπερίπτωση" 
 
Έχουμε καταγγείλει επανειλημένως τον δόλιο σχεδιασμό της παγκόσμιας τραπεζοπιστωτικής εξουσίας (ΠΤΕ) να πάρει απο τις έτσι κι αλλιώς υποδουλωμένες στα κελεύσματα των "οίκων" της κυβερνήσεις, κάθε είδους ισχύ και εξουσία, στα πλαίσια του βασικού κορπορατικού δόγματος "μεταβίβαση της πολιτικής στα χέρια των επιχειρήσεων".
 
Στα πλαίσια λοιπόν αυτής της "μεταβίβασης" εξουσιών, και με το πρόσχημα της "θεραπείας των χρονίων στρεβλώσεων" (φοροδιαφυγή, "μαύρο χρήμα" κλπ) που δήθεν ενέτειναν την κακή κατάσταση των εθνικών οικονομιών, κυβερνήσεις όπως αυτή του Σαμαρά (βλ. εδώ) ή του Πούτιν , ανέπτυξαν δολίως και κυριολεκτικά κάτω απο την "μύτη" των λαών τους , όλες εκείνες τις υποδομές που είναι απαραίτητες ώστε να πραγματοπιηθεί αυτή η de facto "μεταβίβαση εξουσίας" με την μορφή της παγκοσμίως πολυδιαφημισμένης "ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ" στην οποία μέχρι τώρα δεν άφηναν να φανεί πως θα παίζουν κυρίαρχο ρόλο οι τράπεζες. Ακόμα όμως και να παραβλέψουμε τους πραγματικούς λόγους της επιβολής μιας "αχρήματης κοινωνίας" με την χρήση παντού και απο όλους "πλαστικού" και απολύτως τραπεζικά ελεγχόμενου χρήματος,δεν μπορούμε να καταπιούμε εύκολα την "καραμέλα" της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής , της ύπαρξης "μαύρου χρήματος" κλπ. 
Και δεν μπορούμε να την καταπιούμε αυτήν την "καραμέλα" διότι δεν υπάρχει κανείς έμφρων άνθρωπος που να μην έχει δεί τα τεράστια εγκλήματα που έχουν διαπράξει και συνεχίζουν να διαπράττουν εναντίον των εθνικών οικονομιών, οι πρωτογενείς πηγές του πλαστικού χρήματος.
 
Θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε από πότε και με ποιόν τρόπο οι βρωμεροί και τοξικοί για τους λαούς τραπεζικοί υπόνομοι (μέσω των οποίων διακινούνταν και διακινούνται τα παντοειδώς κλεμένα απο τους λαούς κεφάλαια),"αποστειρώθηκαν" για να τους χρησιμοποιήσουν οι εθελόδουλες κυβερνήσεις ως ασφαλείς "διαύλους" ροής και ελέγχου όλων των συναλλαγών. 
Ας μην τρέφουμε αυταπάτες.
 
Οι μαυραγορίτες, τα λαμόγια, οι οικονομικοί δολοφόνοι των διαφόρων οίκων , οι μιζαδόροι, οι πετρελαιάδες, οι καναλάρχες, οι μεγαλοεκδότες, οι λαδωμένοι πολιτικοί, τα "επιχορηγούμενα" κόμματα και κάθε άλλη πηγή εκμαυλισμού,διαφθοράς, φοροδιαφυγής , φοροκλοπής και μαύρου χρήματος, είτε με το σημερινό καθεστώς συναλλαγών ,είτε με τον ....πολλά υποσχόμενο "τραπεζικό παρεμβατισμό" της αχρήματης κοινωνίας (χρήση "πλαστικού" ή "άϋλου" χρήματος), θα συνεχίσουν να υπηρετούν τα ίδια αφεντικά χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.'Οσο είναι χρήσιμοι στο σύστημα κανείς και ποτέ δεν θα τους πειράξει αφού τα διαχρονικά αφεντικά τους είναι αυτοί ήλεγχαν και εξακολουθούν να ελέγχουν το τραπεζικό σύστημα, εκείνο δηλαδή μέσω του οποίου δήθεν θα ξεπλυθεί κάθε είδους βρώμα.
Συμπέρασμα
Το "σαπούνι" που μας προσφέρουν, δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί σαν απορυπαντικό αλλά σαν λιπαντικό στην θηλιά που μας έχουν βάλει στο λαιμό οι σύγχρονοι "ιεραπόστολοι" της Νέας Εποχής.
 
 
 Από το 2015, θα απαγορεύονται στη Ρωσία οι αγορές με μετρητά για ποσά άνω των 10.000 δολαρίων (300.000 ρούβλια).
 
Με αυτή την κυβερνητική απόφαση, θα αυξηθεί μεν το κεφάλαιο κίνησης των Τραπεζών, αλλά θα πληγούν οι τσέπες της μεσαίας τάξης.
 
 
Να περιοριστεί το μαύρο χρήμα στη Ρωσία επιδιώκει η κυβέρνηση. Γι’ αυτό τις επόμενες μέρες, το υπουργείο Οικονομικών θα καταθέσει στο Κοινοβούλιο νομοσχέδιο με νέες ρυθμίσεις για τη χρήση κάρτας στις συναλλαγές.
 
Σε αυτό προβλέπεται η σταδιακή μείωση της χρήσης των μετρητών.
 
Ετσι, από το 2014 θα απαγορευτούν οι πληρωμές σε «ρευστό» για αγορές άνω των 20 χιλ. δολαρίων (600 χιλιάδες ρούβλια), και το 2015 το όριο θα πέσει στα 10 χιλιάδες δολάρια (300 χιλ. ρούβλια). Επιπλέον,η καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων θα γίνεται υποχρεωτικά μέσω Τραπεζών. Από τον γενικό κανόνα θα εξαιρεθούν οι μικρές επιχειρήσεις που απασχολούν λιγότερα από 35 άτομα (όταν πρόκειται για εμπορικές επιχειρήσεις, 20άτομα).

 
Η πρώτη πλαστική κάρτα (Diners Club) εμφανίστηκε στη Ρωσία στις ημέρες του σοσιαλιστικού καθεστώτος, το 1969. Η χρήση της όμως,ήταν περιορισμένη. Την δέχονταν μόνο σε ειδικά καταστήματα που λειτουργούσαν αποκλειστικά σε συνάλλαγμα, για ξένους υπηκόους και για σοβιετικούς πολίτες που επέστρεφαν με «σκληρό νόμισμα» από το εξωτερικό. Μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, έγιναν προσπάθειες για τη δημιουργία εγχώριων συστημάτων πιστωτικών καρτών (STB-card, Union-card). Οι κάρτες αυτές χρησιμοποιούνταν μόνο από τους πλούσιους πολίτες. Η μεσαία τάξη και τα λιγότερο οικονομικά εύρωστα στρώματα, δεν έσπευδαν να προμηθευτούν πιστωτικές κάρτες. Γιατί απλά, δεν είχε νόημα. Τα καταστήματα δεν βιάζονταν να εξοπλιστούν με τα μηχανήματα αναγνώρισης - συναλλαγών καρτών. Ακόμα και τα μεγάλα καταστήματα λιανικής πώλησης, και τα σουπερμάρκετ, δέχονταν μόνο το δικό τους «πλαστικό»χρήμα.
Μέχρι και σήμερα, το 85% του συνόλου των συναλλαγών που γίνονται μέσω των ΑΤΜ, αφορούν σε αναλήψεις μετρητών μετά την κατάθεση του μισθού. Από το 2005 μέχρι το 2011, ο κύκλος συναλλαγών σε μετρητά αυξήθηκε περισσότερο από 4 φορές. Σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας, πάνω από το 90% των συναλλαγών στη χώρα διενεργούνται με τη χρήση μετρητών.

Το 60% είναι μαύρο χρήμα

Τώρα, η κυβέρνηση επιχειρεί να περιορίσει την παραοικονομία, αυξάνοντας τη ροή κεφαλαίων στα κρατικά θησαυροφυλάκια, πιστεύει η αναλύτρια της εταιρείας «Investkafe», Αικατερίνα Κοντρασόβα.

Κατά την άποψή της, μετά την έναρξη ισχύος των νέων κανόνων που επεξεργάστηκαν στο υπουργείο Οικονομικών, όσοι χρησιμοποιούσαν «γκρίζα» σχήματα μισθοδοσίας, θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες. Παρά ταύτα, άπαντες πιστεύουν ότι οι «πολυμήχανοι» Ρώσοι θα βρούν πολλά παραθυράκια.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Εσωτερικών και της Εθνικής Επιτροπής Καταπολέμησης της Διαφθοράς, το μαύρο χρήμα κυμαίνεται από 116,5 έως 233 δισεκατομμύρια δολάρια (3,5 – 7 τρισεκατομμύρια ρούβλια).Ποσόν που αντιστοιχεί στο 60% του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, Rosstat, η παραοικονομία ανέρχεται στο 15% του ρώσικου ΑΕΠ. Και μιλάμε για πραγματικά «γκρίζο» χρήμα. Φοροδιαφυγή,«φακελάκια», παραβιάσεις των νόμων περί συναλλάγματος και διεθνούς εμπορίου,όπως σημειώνει ο αναλυτής της επενδυτικής εταιρείας, «RIKOM-Trust», Βλαντισλάβ Ζουκόβσκι. Αν προσθέσουμε σε αυτά, τα προϊόντα από εγκληματικές δραστηριότητες και τα ποσά που προέρχονται από κάθε λογής είδους λαθρεμπόριο (όπως, π.χ., το εμπόριο όπλων), τότε η «μαύρη» οικονομία, κατά την άποψη του αναλυτή, αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 50%-65% του ΑΕΠ. Πρόσφατα, ακόμη και ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας,Σεργκέι Ιγκνάτιεφ, αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι μόνο το 2012 εξήχθησαν παράνομα από τη Ρωσία, περίπου 50 δις. δολάρια.
Ενίσχυση των Τραπεζών

 
Ωστόσο, η στροφή στη χρήση πλαστικού χρήματος θα επιφέρει αναπόφευκτα αυξήσεις στις τιμές ορισμένων αγαθών και υπηρεσιών.Επιπλέον, ανάμεσα στα πρώτα «θύματα» της ρύθμισης θα είναι η μεσαία τάξη.
 
Στην κατηγορία «υψηλού κινδύνου» θα βρεθούν οι συναλλαγές ακινήτων και αυτοκινήτων,ενώ κάποιες αρνητικές επιπτώσεις θα υπάρξουν στο κομμάτι των αγαθών και των παρεχόμενων υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων των ακριβών τουριστικών ταξιδίων.
Σε αυτό θα παίξει ρόλο και το γεγονός ότι οι ρώσικες τράπεζες χρεώνουν στα φυσικά και στα νομικά πρόσωπα προμήθεια, κατά μέσο όρο 2% - 4%.
 
Η Σβετλάνα Κοστρόμινα της εταιρείας Avilon που αντιπροσωπεύει την Volkswagen,πιστεύει ότι η μετάβαση σε μια μορφή συναλλαγών χωρίς μετρητά, θα επηρεάσει αρνητικά τον όγκο των λιανικών πωλήσεων αυτοκινήτων.
 
Η Τράπεζα με την οποία συνεργάζεται η αντιπροσωπεία, χρεώνει για τη μεταφορά κεφαλαίων 1,8%. Δεν είναι τυχαίο, ότι από τα περίπου τριακόσια αυτοκίνητα που πωλούνται στην έκθεση αυτοκινήτων το μήνα, μόνο ένα ή δύο πωλούνται μέσω Τραπεζικού εμβάσματος.
 
Στην περίπτωση της αγοράς ακινήτων, τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα, αφού το ποσοστό των Τραπεζών είναι ένα πολύ σημαντικό ποσό στη συναλλαγή.
 
"Κλασσικοπερίπτωση"
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου