Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ Η ΡΩΣΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!


Η ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ!!!
Ο Β. Πούτιν σώζει τον Ν.Μαδούρο
Την Τετάρτη υπογράφουν την συμφωνία 


Η Ρωσία ανέλαβε την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους της Βενεζουέλας και εν συνεχεία θα αναδιαρθρώσει η ίδια το χρέος, μία αναδιάρθρωση που σώζει κυριολεκτικά τη χώρα  της Νοτίου Αμερικής από την κατάρρευση!


Η συμφωνία ανακοινώθηκε ήδη από το Κρεμλίνο και θα υπογραφεί στις 15 Νοεμβρίου μεταξύ του Ρώσου προέδρου Β. Πούτιν και του  προέδρου της Βενεζουέλας Ν. Μαδούρο. Η συμφωνία θα έχει ως συνέπεια, η Ρωσία  να αποκτήσει πλέον τον άμεσο έλεγχο και την διακίνηση των μεγαλύτερων αποθεμάτων πετρελαίου του κόσμου που είναι αυτά της Βενεζουέλας!


Η Μόσχα αντιλήφθηκε ότι έτσι όπως οι ΗΠΑ ωθούσαν την κατάσταση με το εμπάργκο στη Βενεζουέλα, ήταν θέμα χρόνου να ανατραπεί ο Ν. Μαδούρο και η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας, με αποτέλεσμα να χαθεί ο πιο σημαντικός σύμμαχος της Ρωσίας στη Ν. Αμερική και να χαθούν τα διαπιστωμένα ως τα μεγαλύτερα κοιτάσματα πετρελαίου παγκοσμίως.


Η οικονομική κρίση που έχει προκαλέσει ήδη στη Βενεζουέλα το αμερικανικό εμπάργκο, έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να αγοραστεί σύγχρονος εξοπλισμός για την εξόρυξη του πετρελαίου και πολλές πηγές να είναι ανενεργές.

Βάσει των υπολογισμών διεθνών οίκων, το κρατικό χρέος μαζί με τα χρέη της πετρελαϊκής PDVSA, κυμαίνεται μεταξύ 100 και 130 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Βάσει των στοιχείων της κεντρικής τράπεζας της Βενεζουέλας το κρατικό χρέος φθάνει στα 90 δισ. δολάρια. 

Ταυτόχρονα η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία PDVSA έχει εκδώσει ομόλογα αξίας 28,6 δισ. δολάρια και αρκετά δισ. δολάρια σε «υποσχετικές». 


Η συμφωνία που θα υπογραφεί μεταξύ Ρωσίας και της   Βενεζουέλας, προβλέπει ότι ρωσικές εταιρείες θα αναλάβουν την πώληση στην διεθνή αγορά του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, με πρωταγωνιστικό ρόλο της Rosneft και της Gazprom, ενώ ενώ οι εταιρίες αυτές θα αναλάβουν τον εκσυγχρονισμό των συστημάτων εξόρυξης στα πετρελαϊκά πεδία, όπως και την διενέργεια νέων γεωτρήσεων, ειδικά σε θαλάσσια κοιτάσματα.


Επίσης η Ρωσία θα αποπληρώσει τους Ρώσους εξαγωγείς για τα προϊόντα που έχει ήδη λάβει η χώρα.

Στα περιθώρια της συμφωνίας, προβλέπεται ότι το ρωσικό Ναυτικό θα αποκτήσει σειρά διευκολύνσεων σε λιμένες της Βενεζουέλας.

Αυτά όλα δείχνουν ότι όταν μια χώρα ζητήσει την βοήθεια της Ρωσίας για να γλιτώσει από τα αρπακτικά της Δύσης, η Ρωσία την προσφέρει.

Αλλά ο δικός μας δωσίλογος των τοκογλύφων πήγε στη Μόσχα αλλά δεν ζήτησε την βοήθεια του Πούτιν, όπως ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε!


Έτσι όσοι λένε ότι δεν έχουμε εναλλακτική λύση και τα μνημόνια είναι μονόδρομος, ομιλούν εκ του πονηρού ή στην καλύτερη περίπτωση είναι αφελείς...

Δίνοντας μία βάση στην Ρωσία θα μας είχε αποπληρώσει όλο το χρέος...

Αλλά οι δωσίλογοι διάλεξαν να πουληθούν στους Γερμανούς....Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου