Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ


ΤΟ ISIS ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΚΑΙ Η ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΑΚΙΕΡΑ ΠΗΡΕ ΦΩΤΙΑ: ΣΚΛΗΡΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ Μ. ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΙΓΡΗ ΚΑΙ ΕΥΦΡΑΤΗ


ΔΗΛΩΣΗ ΣΟΚ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

»Ρουκέτα » από σύμβουλο του Ερντογάν που ζητά να ξανασκεφτεί ή Τουρκία την συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ…βάζει » φωτιά» στην Α.Μεσόγειο το επόμενο διάστημα.

Πρόκειται για δήλωση που προκαλεί ανησυχία σε πολλούς και την οποία έκανε ανώτατος σύμβουλος του Ταγίπ Ερντογάν. 


«Είναι η στιγμή να επανεξετάσουμε την συμμετοχή της χώρας μας στο ΝΑΤΟ».Η φράση αυτή, βγήκε από τα χείλη του ανώτατου συμβούλου του Ταγίπ Ερντογάν, Γιαλτσίν Τοπσού.

Την ίδια στιγμή ο τουρκικός τύπος προκαταλαμβάνει την κοινή γνώμη για το τι μέλει γενέσθαι. 

Σχέδιο δημιουργίας κουρδικού κράτους για τον έλεγχο των πετρελαιοπηγών της περιοχής του Κιρκούκ και κυρίως των ποταμών Τίγρη και Ευφράτη, υλοποιούν ΗΠΑ και ΝΑΤΟ , σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο με αφορμή της κρίση στις σχέσεις Άγκυρας και Ουάσιγκτον .


Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ κατέλαβαν τα βόρεια σύνορα της Συρίας με το πρόσχημα του πολέμου κατά του Daesh, αλλά η ουσία είναι ότι θέλουν να αλλάξουν τα σύνορα και να σχηματίσουν έναν νέο χάρτη της Μέσης Ανατολής, τονίζει το τουρκικό άρθρο.

Οι ίδιες χώρες με επικεφαλής τις ΗΠΑ, υποστήριξαν τρομοκρατικές οργανώσεις εντός και εκτός της Τουρκίας για τον ίδιο λόγο.

Η συμμαχία ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, ξεκίνησε την αλλαγή του χάρτη της Μέσης Ανατολής μετά την εισβολή στο Ιράκ το 1991, και μετά με την υποστήριξη τρομοκρατικών ομάδων όπως η οργάνωση Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (ΡΚΚ).Μαζί με οργανώσεις όπως το αριστερό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα (DHKP-C) , οι ΗΠΑ χορηγούσαν όπλα και πυρομαχικά, καθώς και στρατιωτική υλικοτεχνική υποστήριξη για την πρόκληση εσωτερικής αναταραχής στην Τουρκία.

Ένας σημαντικός αριθμός δυτικών τρομοκρατών που πολέμησαν υπό το πρόσχημα του «εθελοντισμού» στο Ιράκ και τη Συρία αποτελούνταν από εκείνους που εκπαίδευσαν νατοϊκοί αξιωματικοί στο Αφγανιστάν και το Ιράκ.

Υπάρχουν ακόμη 5.000 ξένοι μαχητές από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη στις τάξεις του PKK / PYD. Το PKK διοργάνωσε ακόμη και ένα « Διεθνές Τάγμα» για τους μαχητές από τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ. Τα κεντρικά γραφεία των Κούρδων στο Kobani είναι γεμάτα με μέλη του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, το Ιράκ και τη Λιβύη.

Η κεντρική επιτροπή του Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) ξεκίνησε τις προετοιμασίες κατά της Τουρκίας στο έδαφος του Αφγανιστάν. Αναφορές λένε ότι χιλιάδες Κούρδοι εστάλησαν από το όρος Καντίλ στην Afrin, όπου 8.000 αναμένουν να υπερασπιστούν την πόλη που είναι στρατηγικής σημασίας για την ασφάλεια εις το διηνεκές για την Τουρκία, αναφέρει η εφημερίδα της Άγκυρας .

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι : «Εμείς θα θα παραδώσουμε την Ιεράπολη της Συρίας στους νόμιμους ιδιοκτήτες της . Θα σώσουμε την Αφρίν και θα εξαλείψουμε όλες τις τρομοκρατικές απειλές από το Καντίλ μέχρι το Β.Ιράκ.»

Τον Ιούλιο του 2006 το επίσημο περιοδικό των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, “Armed Forces Journal”, παρουσίασε χάρτη της Μέσης Ανατολής, με νέα προτεινόμενα σύνορα, τα οποία αλλάζουν δραματικά τον χάρτη όλης της περιοχής.

Τον χάρτη είχε συντάξει ο Αμερικανός αξιωματικός Ralph Peters, σκιαγραφώντας το Κουρδικό κράτος ώστε να περιλαμβάνει ολόκληρη τη ΝΑ και Ανατολική Τουρκία, συνορεύοντας με τη Γεωργία και την Αρμενία, όπως και μεγάλα τμήματα της Συρίας και του Ιράν.

Οι Ισραηλινοί γνώριζαν για τη μελλοντική επέμβαση των ΗΠΑ στο Ιράκ και τον κυρίαρχο ρόλο που θα διαδραμάτιζαν οι Κούρδοι του Ιράκ στα σχέδια για την περιοχή.

Τον Σεπτέμβριο του 2003 το τουρκικό εβδομαδιαίο περιοδικό “Aksyon” κάνει λόγο για μυστική συνεργασία του Κούρδου ηγέτη Μασούντ Μπαρζανί (Massoud Barzani) με τους Ισραηλινούς, από την δεκαετία του ’60!

Αναλύσεις διεθνών ινστιτούτων και μελέτες τους φέρουν τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου Μεγάλου Κουρδικού Κράτους, το οποίο θα ελέγχει τα ύδατα της Μέσης Ανατολής, δηλαδή τον Τίγρη και τον Ευφράτη και θα αντικαταστήσει τον περιφερειακό ρόλο της Τουρκίας στην περιοχή.

Η προοπτική αυτή ανησυχεί σοβαρά, κυρίως το Στρατιωτικό κατεστημένο της Τουρκίας, και ειδικά του Ερντογάν που γνωρίζει το όλο σχέδιο.

Ένας μελλοντικός διαμελισμός της Τουρκίας, υπέρ ενός Κουρδικού Κράτους υπό την απόλυτη επιρροή των ΗΠΑ και του Ισραήλ, θα έδινε τον πλήρη έλεγχο των υδάτων των ποταμών Τίγρη και Ευφράτη με σοβαρές επιπτώσεις, για τον γεωπολιτικό χάρτη ολόκληρης της περιοχής και της Κεντρικής Ασίας.


1 σχόλιο:

 1. Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ, ΕΤΕΛΕΙΩΣΕ !
  ΟΠΟΤΕ... ΗΡΘΕ Η ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ ?

  Απο τον Μακαριστο Αντώνιο, Σισανίου & Σιατίστης :

  "όταν αρχίσει το κακό από την Συρία να αρχίσετε να προσεύχεστε!"
  και το επανέλαβε πολλές φορές
  "εκεί, από την Συρία όταν ξεκινήσει..."
  εννοώντας ότι μετά θα πιάσει η μπόρα και εμάς...

  hggiken.pblogs.gr/2011/08/apokalypsh-otan-arhisei-to-kako-apo-thn-syria.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή