Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΑΡΑΓΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΡΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ;


Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΣΠΕΡΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΠΑΝΑΚΙΑ...


Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Γιατί τον φέρνουν άραγε;
Όχι φυσικά σαν κηπουρό …

Όμως ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ήταν καλός γνώστης των λεπτών μυστικών της κηπευτικής.


« Η σπορά στα σπανάκια αρχίζει από τον Αύγουστο και μπορεί να εξακολούθηση μέχρι τον Μάρτιο. Για να υπάρχει συνεχής παραγωγή η σπορά πρέπει να γίνεται τμηματικά, κάθε 15 – 20 ημέρες και σ’ ανάλογες εκτάσεις, σύμφωνα με τις ανάγκες της κατανάλωσης

Για τις χειμερινές καλλιέργειες, που τα σπανάκια έχουν σπουδαία κατανάλωση και τιμές μεγάλες, πρέπει να προφυλάσσονται από τις παγωνιές με ψάθες, άχυρα κλπ. ή να γίνεται η σπορά τους σε ζεστές θέσεις.

Η συγκομιδή των σπανακιών, συνήθως, γίνεται 2 – 3 μήνες μετά την σπορά, αναλόγως της εποχής και των ποικιλιών. Κατ’ αυτήν κόπτονται τα μεγαλύτερα φύλλα και δένονται σε μάτσα, είτε ξεριζώνονται τα φυτά εξ ολοκλήρου. 

Γενικώς, οι πρώιμες σπορές αποδίδουν μεγαλύτερη παραγωγή φύλλων παρά οι όψιμες»

Αν η γνωστή στο Πανελλήνιο στιχομυθία του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ και του πρώην ΓΕΕΘΑ Δημητρίου Γράψα είναι άκυρη ο καιρός και οι ημέρες θα μας το δείξουν.

Αν είναι μεταχρονολογημένη τότε αλλοίμονο μας γιατί εξουθενώνουμε μια πρόρρηση του ΑΓΙΟΥ.

Όμως « ο καιρός των σπανακιών» ακούστηκε ευκρινώς από όλους τους παριστάμενους στον διάλογο αυτό.

« – όταν θα μας επιτεθούν οι Τούρκοι…

Όλοι κοιτάχτηκαν γεμάτοι έκπληξη.

– Και πότε θα γίνει γέροντα αυτό; Τον ρώτησαν…

Όταν θα είναι ο καιρός για τα σπανάκια… τους είπε και άλλαξε την κουβέντα…» ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ στον κήπο της Παναγούδας στο Περιβόλι της Παναγίας ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ

Σε αυτή λοιπόν την περίοδο της σποράς και της πρώιμης συγκομιδής στο σπανάκι μας έρχεται ο κ. Ερντογάν, φουριόζος σε μια περίοδο που όλος ο πλανήτης βράζει σαν χύτρα ταχύτητος.

Στην φετινή λοιπόν περίοδο στο σπανάκι οι εξελίξεις και τα γεγονότα τρέχουν με τέτοιες ταχύτητες που δεν χρειάζεται να έχεις μυαλό να κατανοήσεις ότι κάτι άσχημο έρχεται σε όλο τον κόσμο.

Το Ελληνικό σπανάκι και η Νο1 Γεωπολιτική απειλή

« Ο πρώην σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, Στιβ Μπάνον, αναφέρθηκε στον Ρ.Τ.Ερντογάν ως την μεγαλύτερη απειλή για τις ΗΠΑ και την εξωτερική πολιτική τους:

«Το Ιράν δεν είναι απειλή για τις ΗΠΑ αλλά ο Τούρκος πρόεδρος»

Ο Ερντογάν αλλάζει «συμμάχους με ταχύτητα του φωτός σε σημείο που να αναρωτιέται κανείς, όχι πόσο πιστός σύμμαχος είναι για την Αμερική και το ΝΑΤΟ, αλλά αν γνωρίζει καν ποια είναι τα συμφέροντά του» όπως αναφέρει η aawsat.com.

Ο πρώην σύμβουλος στρατηγικής του Λευκού Οίκου, έχει αναλάβει τον πόλεμο εναντίον του κ. Ερντογάν κατά δήλωση του ιδίου

Ο κ. Μπάνον είπε τα εξής: «Η Τουρκία είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για εμάς (ΗΠΑ). Είναι χειρότερη και από το Ιράν. Δεν καταλαβαίνουμε καλά τι συμβαίνει στην Τουρκία υπό τον Ερντογάν. Είναι ένα θέμα με το οποίο θα ασχοληθώ σοβαρά.» 

Ο κ. Ερντογάν έρχεται στην καταλληλότερη συγκυρία για αυτόν. Νομίζει ότι έχει τις πλάτες των Ρώσων, νομίζει ότι το Kουρδικό πέθανε , δεν ξέρει ότι θα αναστηθεί μόλις παραιτηθεί ο Μπαρζανί. Νομίζει ότι η ΕΕ διαλύεται βλ. Καταλονία και καθυστερήσεων στο Brexit.

Θεωρεί ότι στις ΗΠΑ θα έχουμε επανάληψη του γνωστού σκανδάλου Γουότεργκεϊτ (Watergate) με το αντίστοιχο σημερινό RUSSIA-GATE.

« Ο Ελληνοαμερικανός σύμβουλος του Τραμπ Τζορτζ Παπαδόπουλος παραδέχτηκε ότι είπε ψέματα στο FBI.

Ο πρώην σύμβουλος εξωτερικών υποθέσεων της προεκλογικής καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ, Τζορτζ Παπαδόπουλος, παραδέχτηκε μυστικά ότι είπε ψέματα στο FBI κατά τη διάρκεια της έρευνας για ρωσική ανάμειξη στις αμερικανικές εκλογές του 2016.

Το Bloomberg αναφέρει ότι ο Ελληνοαμερικανός Παπαδόπουλος υπαινίχθηκε στο FBI ότι ο Ντόναλντ Τραμπ συναντήθηκε με ανώτατους Ρώσους αξιωματούχους κατά τη διάρκεια της προεκλογικής καμπάνιας.

Σύμφωνα με τους New York Times, ο Παπαδόπουλος είχε δηλώσει επίσης ότι η Μόσχα είχε ενοχοποιητικές πληροφορίες, ουσιαστικά χιλιάδες email, για την Χίλαρι Κλίντον.» http://www.iefimerida.gr

Θα θέλει να τον υποδεχτούμε με τιμές σουλτάνου;

Όλα αυτά δείχνουν και πρέπει να μας προετοιμάζουν, αν τελικά έρθει ο κ. Ερντογάν να τον υποδεχτούμε ως « σουλτάνο» και να υποστούμε το σόου του.

Μαζί όμως με αυτόν θα έρθουν και οι μέχρι τότε διαφαινόμενες εξελίξεις από τον Βορρά βλ. Βόρειος Ήπειρος ( αλυτρωτισμός τσάμηδων- κατεδάφιση Ελληνικών σπιτιών στην Χειμάρα) , ονομασία των Σκοπίων και το μειονοτικό Θράκης που θα είναι και το πιο δυνατό χαρτί του.

« Ο Alex Alexiev, Βούλγαρος ιστορικός και σύμβουλος του προέδρου Ρ.Ράντεφ και ταυτόχρονα πρόεδρος του Κέντρου Μελετών Βαλκανίων και Μαύρης Θάλασσας, σε συνέντευξή του στο Radio Focus,  δήλωσε ευθαρσώς για τα δεινά που μας αναμένουν.

«Ο μεγαλύτερος κίνδυνος προέρχεται από την Τουρκία και αφορά το κήρυγμα του  ριζοσπαστικού ισλάμ»

«Καμπάνες» βαράνε οι Βούλγαροι εδώ και μεγάλο διάστημα για τα τρομερά σχέδια ακρωτηριασμού Ελλάδας(Δυτικής Θράκης) και Βουλγαρίας(Νότια Βουλγαρία) και δημιουργίας αυτόνομου κρατιδίου της Θράκης στα πρότυπα του Κόσοβο.

Για να επιτευχθεί αυτό, θα χρησιμοποιηθεί το μουσουλμανικό εξτρεμιστικό στοιχείο και το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης που βγαίνει ενισχυμένο από την υπόθεση της Καταλονίας….»
https://www.pentapostagma.gr/30 Οκτωβρίου 2017

Όμως όποτε έρθει και με όποιες προθέσεις και αν έρθει ο κ. Ερντογάν δεν πρόκειται να του ζητήσουμε το υφιστάμενο πολεοδομικό σχέδιο της Κωνσταντινούπολης γιατί η ΠΟΛΗ θα ξανακτισθεί από την αρχή.

« Εσύ (είπε σε νεαρό φοιτητή του Πολυτεχνείου Ξάνθης), σαν πολιτικός μηχανικός, θα συμβάλεις στην ακοικοδόμηση της Πόλης, γιατί η Πόλη θα ανοικοδομηθεί από την αρχή» ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ

Με Πίστη και Ελπίδα

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου