Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Η ΑΘΛΙΑ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΕΘΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ!!!

ΤΙΜΩΡΗΣΑΝ ΜΑΘΗΤΗ ΓΙΑΤΙ ΥΨΩΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΠΟΥ ΑΝΕΒΗΚΕ ΨΗΛΑ! ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΠΟΥ ΠΟΥΛΙΟΥΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ; 

ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΥΨΩΣΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ


Στο Λύκειο του Γαζίου στο Ηράκλειο δεν υπήρχε υψωμένη στον ιστό σημαία – όπως προβλέπεται – εδώ και περίπου 4 χρόνια, παρόλο που το θέμα είχε αναφερθεί αρκετές φορές στο παρελθόν από μαθητές.Το πρωί της παραμονής της 28ης Οκτωβρίου, πριν την προσευχή, ένας μαθητής του 15μελούς του ΓΕΛ θέλοντας να υψώσει τη σημαία λόγω της εθνικής επετείου, ανέβηκε σε στύλο φωτισμού που βρίσκεται εντός του σχολικού χώρου και έδεσε εκεί τη σημαία

Η πράξη του όμως αυτή φαίνεται ότι θα του στοίχιζε… 

Σύμφωνα με καταγγελίες, η διεύθυνση του σχολείου τον κάλεσε και τον ενημέρωσε ότι του δίνει αποβολή με τη δικαιολογία ότι η πράξη του μαθητή ήταν επικίνδυνη καθώς θα μπορούσε να πέσει από τον στύλο. 

Σε ερώτηση στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, Γιώργο Τερζάκη αν εχει ενημερωθεί σχετικά με το θέμα και για το αν ισχύουν οι καταγγελίες αυτές, ο ίδιος είπε ότι δεν γνωρίζει προς το παρόν κάτι και θα το διερευνήσει.

Σε ερώτηση για το ποιος φέρει την ευθύνη στην περίπτωση που έχουν γίνει τα πράγματα όπως περιγράφονται στην καταγγελία, ανέφερε ότι «Την ευθύνη την έχουν οι καθηγητές από το πρώτο λεπτό που ανοίγει το σχολείο μέχρι να κλείσει.» 

Το θέμα έχει προκαλέσει αντιδράσεις και αναστάτωση. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως αναμένεται η απάντηση της διεύθυνσης του σχολείου σχετικά με το θέμα και όλες τις καταγγελίες που αφορούν στην υπόθεση. 


Το περιστατικό στο Λύκειο του Γαζίου, έχει λάβει διαστάσεις και επιτέλους αντέδρασε η κοινωνία αφού σήμερα οι μαθητές του Λυκείου, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον συμμαθητή τους αλλά και με ένα συμβολισμό στην πράξη τους, κράτησαν ο καθένας στα χέρια του μια μικρή σημαία και "ύψωσαν" και δέκα μεγάλες ελληνικές σημαίες σε διάφορα σημεία. 

Επίσης, πριν την καθιερωμένη πρωινή προσευχή, οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στην αυλή και έψαλαν τον εθνικό ύμνο. 

Οι συμμαθητές του παιδιού που τιμωρήθηκε με το επιχείρημα ότι ήταν επικίνδυνο που ανέβηκε στον στύλο για να ανεβάσει τη σημαία, αντί να κάνουν κατάληψη στο Λύκειο, βρήκαν ένα διαφορετικό, πιο πατριωτικό τρόπο να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια τους στη διεύθυνση του σχολείου για την παντελώς άδικη απόφαση.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες, ο μαθητής που προχώρησε σε αυτή την πράξη είναι φιλήσυχος και καλός μαθητής.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αναμένουμε την αντίδραση της διεύθυνσης του σχολείου σχετικά με το θέμα και τις καταγγελίες που αφορούν στην υπόθεση που έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις.

Επίσης να ρωτήσουμε τους "πατριώτες" δασκάλους που απέβαλαν τον μαθητή:

Είναι κοινό μυστικό ότι έξω από τα σχολεία ή και μέσα σ΄αυτά κυκλοφορούν " βαποράκια" με όλων των ειδών τα ναρκωτικά, αλλά και χάπια με παραισθησιογόνα κλπ.

Τα ναρκωτικά και τα παραισθησιογόνα που κυκλοφορούν διαρκώς δεν είναι επικίνδυνα για τους μαθητές; Και τί έχουν κάνει γι αυτό;

Μαθητές τα διακινούν! Γιατί δεν τους εντοπίζουν και γιατί ποτέ κανείς δεν έχει αποβληθεί για αυτήν την όντως παραβατική συμπεριφορά; 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου