Κυριακή 5 Ιουνίου 2022

ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΚΗΤΗ ΑΠΟ ΟΥΚΡΑΝΟΝΑΖΙ! Ο ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΝΕΡΩΝΑΣ!!!

   O ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΚΑΨΕ ΤΗ ΣΚΗΤΗ ΤΩΝ  ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΤΗΣ ΛΑΥΡΑΣ  ΣΒΙΑΤΟΓΙΡΣΚ ΣΤΟ ΝΤΟΝΕΤΣΚ ΜΕ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ!!! 
3 ΒΙΝΤΕΟ


Τη Μονή Λαύρα του Σβιατογίρσκ στο Ντονέτσκ και τις σκήτες της βομβάρδισαν ουκρανικά στρατεύματα στο Ντόνετσκ και έχει παραδοθεί στις φλόγες η σκήτη των Αγίων Πάντων.

Ο Ζελένσκι Νέρωνας!! Ο ναός από ξύλο της σκήτης των Αγίων Πάντων της Λαύρας Σβιατογίρσκ στο Ντονέτσκ του Πατριαρχείου Μόσχας καίγεται αυτή τη στιγμή.

Στις 4 Ιουνίου αναφέρθηκε πυρκαγιά μεγάλης κλίμακας στη ξύλινη σκήτη των Αγίων Πάντων της Μονής Λαύρας της Ιεράς Κοιμήσεως Σβιατογίρσκ.
Η εκκλησία και το νεκροταφείο του μοναστηριού καταστράφηκαν ήδη τον 20ο αιώνα.
Το 2005 χτίστηκε εδώ ο πρώτος ξύλινος ναός και αργότερα ένας δεύτερος, μεγαλύτερος. Και οι δύο ναοί είναι χτισμένοι σύμφωνα με τις παραδόσεις της ρωσικής ξύλινης αρχιτεκτονικής των αιώνων XVI-XVII.

Βάνδαλοι ιερόσυλοι βεβηλώνουν κάθε ιερό….δολοφονούν μοναχούς μέσα στα κελιά τους πυρπολούν ναούς και μοναστήρια …..

Οι Ουκρανοί σκότωσαν την 1η Ιούνη 3 μοναχούς της Λαύρας και μια μοναχή που είχε καταφύγει με πολίτες και την αδελφότητά της στη Λαύρα.

Ουκρανοί μαχητές πυρπόλησαν την ξύλινη σκήτη της Λαύρας Svyatogorsk

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε τον εμπρησμό του μοναστηριού της Λαύρας της Ιεράς Κοιμήσεως Svyatogorsk από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στη ΛΔΔ αναφέρει το RIA Novosti. 

Ουκρανοί μαχητές, υποχωρώντας από το Σβιατογκόρσκ (Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ), πυρπόλησαν μια ξύλινη σκήτη στη Λαύρα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου με έκρηξη πολυβόλου, δήλωσε στους δημοσιογράφους το υπουργείο Άμυνας.



“Κατά τη διάρκεια της υποχώρησης <…> μονάδων της 79ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας Εφόδου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Ουκρανοί εθνικιστές πυρπόλησαν την ξύλινη σκήτη των Αγίων Πάντων της Αγίας Κοιμήσεως Λαύρας Σβιατογκόρσκ”, ανέφερε το υπουργείο.

Διευκρίνισε ότι, σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, οι εθνικιστές εκτόξευσαν εμπρηστικά πυρομαχικά από πολυβόλο μεγάλου διαμετρήματος τοποθετημένο σε θωρακισμένο αυτοκίνητο Kozak στους ξύλινους τοίχους του ναού. 

Μετά από αυτό, έφυγαν με μεγάλη ταχύτητα με κατεύθυνση νότια, με κατεύθυνση προς το Σιντόροβο, που ελέγχεται από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

Ταυτόχρονα, το υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι οι ρωσικές μονάδες, που βρίσκονται βόρεια του Svyatogorsk, δεν διεξάγουν στρατιωτικές επιχειρήσεις σε αυτήν την περιοχή και δεν πυροβολούν στο έδαφος του ιστορικού και αρχιτεκτονικού μνημείου.


Η Σκήτη των Αγίων Πάντων της Ρωσικής Γης ανεγέρθηκε στο Svyatogorsk το 2009, στη θέση του ομώνυμου ναού, που ανατινάχθηκε το 1947. 

Πρόκειται για έναν ξύλινο ναό με 17 τρούλους, χτισμένο σύμφωνα με τις παραδόσεις της ρωσικής αρχιτεκτονικής του 16ος-17ος αιώνας.

Η Λαύρα Svyatogorsk έχει ήδη δεχτεί πυρά από ουκρανικά στρατεύματα. Την 1η Ιουνίου, ο Αρχιμανδρίτης Γαλακτίων (Vuychenko) και δύο ακόμη μοναχοί πέθαναν εκεί, τρεις μοναχοί τραυματίστηκαν. 

Στα τέλη Μαρτίου, όχι μακριά από τη γέφυρα, που βρίσκεται στην είσοδο του μοναστηριού, έπεσε μια βόμβα, η έκρηξη γκρέμισε τα παράθυρα και τις πόρτες στους ναούς. 

Περισσότεροι από 500 πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων 200 παιδιά, βρίσκονταν στη Λαύρα εκείνη την περίοδο. Τότε κανείς δεν πέθανε.


Bέβαια οι δυτικόφρονες Ουκρανοί διαδίδουν πως το μοναστήρι που παραδέχονται ότι ανήκει στο Πατριαρχείο Μόσχας το χτύπησαν οι Ρώσοι… Μια ακόμη λογική αντίφαση ένα ακόμη FAKE της βιομηχανίας ψεύδους του ”ηθοποιού”.. Έχουν το θράσος και διακινούν τέτοια προπαγάνδα…

Ο ίδιος ο Ζελένσκι ενώ χτυπήθηκε μονή του Πατριαρχείου Μόσχας τόλμησε να το φορτώσει στους Ρώσους ως πραγματικός άλλος Νέρωνας που όταν έκαιγε τη Ρώμη ενοχοποιούσε τους χριστιανούς για να τους διώξει στη συνέχεια..

Από το 2014 ως σήμερα οι δυτικόδουλοι μ΄εντολή των αφεντικών τους καταστρέφουν την πολιτισμική κληρονομιά του Ντονμπάς λεηλατούν καίνε ερημοποιούν τα πάντα. Εθνοκάθαρση γενοκτονία με εθνοφυλετικά κριτήρια κατά ρωσόφωνων...


Ο ουκρανικός στρατός έχοντας υποστεί σημαντικότατες απώλειες της τάξης πάνω από το 90% στη μάχη στο Severodonetsk αποσύρεται προς την κατεύθυνση του Lysichansk.





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου