Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

H ΠEΡIΦHMH ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ELON MUSK ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΩΣ ”ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ”

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ ΟΤΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ «ΙΣΤΑΜΠΟΥΛ» ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ («ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΛΗ»);  ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΛΕΜΟ;   


 ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟ ΤΥΠΟ! ΚΟΡΥΦΩΣΗ: O ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΘΕΤΕΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΝΗΣΙΩΝ ΣΤΟ ΝΑΤΟ!

Ανάρτηση στο twitter του ιδιόρρυθμου δισεκατομμυριούχου που πρόσφατα αγόρασε το twitter του Elon Musk με τον μαρμαρωμένο βασιλιά και την Πόλη ως ”Κωνσταντινούπολη”με την ημερομηνία ορόσημο της Άλωσης ”1453”! 

Το σκίτσο δείχνει τον μαρμαρωμένο βασιλιά ν΄αναρωτιέται ” κλείδωσα την Πύλη;” σαφή αναφορά στην Κερκόπορτα! Μας προϊδεάζουν;.. Διαμορφώνουν τη διεθνή κοινή γνώμη για τον επικείμενο πόλεμο; Είναι η εισαγωγή… 

Την ίδια στιγμή τα πρωτοσέλιδα σε Ελλάδα Τουρκία μιλούν ανοιχτά για επερχόμενο πόλεμο…Κορύφωση: o Ερντογάν θέτει το ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης νησιών στο ΝΑΤΟ! Δεν πρόκειται απλά για κλιμάκωση αλλά διπλωματική κορύφωση των εξελίξεων. 

Η Τουρκία μεταφέρει στο ΝΑΤΟ την ”καυτή πατάτα” μην προσδοκώντας ν΄αποκομίσει τόσο άμεσα οφέλη αλλά για να είναι σε θέση να επικαλεστεί στη συνέχεια ότι έκανε τα πάντα σε πολιτικοδιπλωματικό επίπεδο για ν΄αποφευχθεί η δρομολογημένη σύρραξη. Επισημοποιεί και προειδοποιεί ταυτόχρονα…

O Έλον Μασκ, Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και της SpaceX προκαλεί διαδικτυακό σάλο με την τελευταία του ανάρτηση στα social media. Αξιοσημείωτο είναι ότι η παρέμβαση του Μασκ επέρχεται εν μέσω κλίματος αυξημένης όξυνσης στα ελληνοτουρκικά.

Χθες η κυβερνητική yenisafak συνεχίζει τη ρητορική πολέμου και υπενθυμίζει τις βλέψεις του νεοθωμανικού επεκτατισμού κατά Ελλάδας. Ούτε λίγο ούτε πολύ διεκδικούν όλα τα νησιά του Αιγαίου.

”Η Αθήνα συνεχίζει να παραβιάζει το μη στρατιωτικό καθεστώς των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου παραβιάζοντας τις διεθνείς συνθήκες στις οποίες είναι συμβαλλόμενο μέρος, ενώ η Άγκυρα έχει πει ότι η στρατιωτικοποίηση των νησιών αποτελεί σοβαρή απειλή για την ασφάλεια της Τουρκίας……Για ποια νησιά του Ανατολικού Αιγαίου πρόκειται;

Τα νησιά Θάσος, Σαμοθράκη, Λήμνος, Αγίος Ευστράτιος, Λέσβος, Χίος, Ψαρά, Σάμος και Ικαρία παραμένουν υπό την ελληνική κυριαρχία” με βάση τη Συνθήκη της Λωζάνης του 1923.

Τα νησιά που παραδόθηκαν στην ελληνική κυριαρχία από την Ιταλία ”τα Δωδεκάνησα και περιλαμβάνουν τα νησιά Πάτμος, Λειψοί, Λέρος, Κάλυμνος, Κως, Νίσυρος, Αστυπάλαια, Τήλος, Χάλκη, Κάρπαθος, Κάσος, Σύμη, Ρόδος και Καστελλόριζο.” Επικαλούνται τη Συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων του 1947.

Θεωρούν ότι ελληνικά νησιά που είναι κοντά στα μικρασιατικά παράλια δικαιωματικά οφείλουν να είναι αποστρατικοποιημένα αφού αποτελούν κατ’ αυτούς εν δυνάμει απειλή. ”το νησί Καστελλόριζο, το οποίο απέχει μόλις 2,1 χιλιόμετρα (1,3 μίλια) από την τουρκική ενδοχώρα, ενώ η απόστασή του από την ηπειρωτική Ελλάδα είναι 582 km (361 μίλια).

… και ορισμένα μεγαλύτερα νησιά όπως η Λέσβος, η Σάμος και η Χίος σε διάφορες αποστάσεις έως και 10 χιλιομέτρων (6 μίλια) από την τουρκική ενδοχώρα.”





Ο πρόεδρος του ψευδοκράτους Ersin Tatar τώρα στοχοποίηση νησιών:

“Η Ελλάδα πιστεύει ότι θα πολιορκήσει την Ανατολία επεκτείνοντας τις ενέργειές της εκεί (τα νησιά του Αιγαίου) στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί ποτέ. Το τουρκικό έθνος δεν θα το επιτρέψει”.

Ο πρώην ειδικός εκπρόσωπος των ΗΠΑ για τη Συρία Τζέιμς Τζέφρι και πρέσβης στην Άγκυρα:

“Η διεκδίκηση των 12 μιλίων της Ελλάδας κλειδώνει την Τουρκία στο δικό της έδαφος. Παρακολουθώ τις εξελίξεις στο Αιγαίο σχεδόν 40 χρόνια, η Τουρκία βρίσκεται σε πιο δικαιολογημένη θέση”.

Διπλό παιχνίδι των ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ υποδαυλίζουν τη σύγκρουση.

Ο πρώην ειδικός αντιπρόσωπος των ΗΠΑ για τη Συρία, Τζέιμς Τζέφρι, υποστήριξε ανοιχτά την Τουρκία σε συνέντευξη στην tv A Haber

Ο Τζέφρι, ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία έχει δίκιο ως προς την διεκδίκηση των 12 μιλίων της Ελλάδας, «επειδή κλειδώνει την Τουρκία στα δικά της εδάφη». «Η Τουρκία πρέπει να προστατεύσει τα δικαιώματα και τη θέση της στο Αιγαίο» ”.”……στο Αιγαίο, παρακολουθώ αυτή την περιοχή εδώ και 40 χρόνια. 

Η Τουρκία βρίσκεται σε πιο δικαιολογημένη θέση ως προς τα προβλήματα στο Αιγαίο. Η Τουρκία έχει δίκιο σε πολλά θέματα, από το 1914 έως τη Λωζάνη για τον εξοπλισμό των νησιών, από τη Συμφωνία του Παρισιού του 1948 μέχρι τις διεκδικήσεις της Ελλάδας για 10 μίλια εναέριου χώρου και για 6 μίλια θάλασσας.”

Επισημοποιεί τις επιδιώξεις της η Τουρκία. Ο Ερντογάν θα θέσει στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ το ζήτημα αποσρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών.

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah αποκαλύπτει στο κυριακάτικο πρωτοσέλιδό της ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σκοπεύει να θέσει το θέμα στο ΝΑΤΟ στην προσεχή Σύνοδο του ΝΑΤΟ προσκομίζοντας μάλιστα και έγγραφα τα οποία κατά τη γνώμη μου αποδεικνύουν το βάσιμο των τουρκικών ισχυρισμών.



3 σχόλια:

  1. Ποιόν πόλεμο; Ένα παιδάκι του γυμνασίου που μένει στην περιοχή του Σκιστού Περάματος, κοντά στον στον Κορυδαλλό, έστειλε σε ένα γειτονόπουλο που κάνει παρέα με το γιο μου ένα κλιπάκι που δείχνει ένα τουρκικό υποβρύχιο να αναδύεται, μάλλον από την περιοχή του Περάματος.

    Το πόσο έχουμε προδοθεί, όπως λέει και το έμμετρο μήνυμα της Γερόντισσας της Αττικής, δεν το χωράει ο νούς μας. Είναι όλα κανονισμένα, όπως 100 χρόνια πριν, το 1922 που έγινε η Μικρασιατική Καταστροφή. Γουστάρουν να υπάρχει και ακρίβεια στην εφαρμογή των πρωτοκόλλων τους.

    ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΑ ΟΜΩΣ ΤΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόλις με διόρθωσε ο γιος μου: Η ... "παρουσίαση" έγινε σε ζωντανή μετάδοση (live) μέσω κινητών.

      Διαγραφή
    2. Δεν πειράζει γλυκέ μου, έχουν και οι προφήτες τα δικά τους Πρωτόκολλα, που γράφτηκαν πολύυυυυυυυυυυυυυυυ πιο πριν από τα δικά τους...

      Διαγραφή