Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022

H ΤΕΧΕΡΑΝΗ ”ΑΔΕΙΑΖΕΙ” ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ! Η ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΣΠΕΚΟΥΛΑ ΤΟΥ ΜΠΛΙΝΚΕΝ…

ΤΟ ΙΡΑΝ ΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ν΄ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΗ ΝΟΜΙΜΗ ΟΔΟ Σ΄ΕΠΙΛΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑΝΚΕΡ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΤΩΝ ΗΠΑ
ΒΙΝΤΕΟ


«ΠΑΡΗΛΘΕ Η ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΟΙ ΗΠΑ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥΣ
ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
»!

Σήμερα η Τεχεράνη κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση ν΄ακολουθήσει τη νόμιμη οδό σ΄επίλυση του προβλήματος χωρίς την ανάμειξη ΗΠΑ, όπως ήταν αναμενόμενο. Χθες ο Έλληνας ΥΠΕΞ είχε προσφύγει σε τηλεφωνική επικοινωνία με Μπλίνκεν για το θέμα. 

Τον αδειάζει η Τεχεράνη….




Επίσης το Ιράν χρησιμοποιεί σκληρή αλλά και ρεαλιστική γλώσσα κατά ΗΠΑ τονίζοντας πως παρήλθε η εποχή που οι ΗΠΑ έθεταν τους κανόνες του παιχνιδιού στον κόσμο! Τέλος της μονοκρατορίας, άλλωστε τα γεγονότα σε Συρία, Ουκρανία κι αλλού το αποδεικνύουν…

«Ο κ. Μπλίνκεν πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η εποχή που οι ΗΠΑ επέβαλλαν μόνες τους τους κανόνες τους στον κόσμο έχει παρέλθει», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Σαΐντ Χατιμπζαντέχ, σύμφωνα με το Reuters, και χαρακτήρισε την Ουάσινγκτον «μεγαλύτερο παράγοντα διατάραξης του ελεύθερου εμπορίου στον κόσμο».

«Δυστυχώς, η ελληνική κυβέρνηση έδειξε ότι το να λαμβάνει εντολές από μία τρίτη πλευρά είναι σημαντικότερο για εκείνη … Αλλά πιστεύουμε ότι οι σχέσεις ανάμεσα στο Ιράν και την Ελλάδα πρέπει να παραμείνουν καλοπροαίρετες», δήλωσε ο εκπρόσωπος τους δημοσιογράφους.

«Συμβουλεύω την ελληνική κυβέρνηση να λάβει την νόμιμη και δικαστική οδό για το θέμα αυτό χωρίς φανφάρες», είπε προσθέτοντας ότι η κατάσταση της υγείας των μελών του πληρώματος των ελληνικών πλοίων είναι καλή και ότι βρίσκονται σε τηλεφωνική επικοινωνία με τις οικογένειές τους.

O Mπλίκεν είχε ζητήσει άμεση απελευθέρωση των ελληνικών πλοίων…

”Οι Ηνωμένες Πολιτείες καλούν το Ιράν να απελευθερώσει αμέσως τα δύο ελληνικά πλοία, μαζί με τα φορτία και τα πληρώματά τους. Οι απειλές του Ιράν και του IRGC για την περιφερειακή και παγκόσμια ασφάλεια είναι απαράδεκτες.”

Με αφορμή το συμβάν ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ δεν περιορίζεται μόνο στην έκκληση για απελευθέρωση πλοίων πληρωμάτων αλλά κάνει σπέκουλα και προχωρά σε γενίκευση με χαρακτηρισμούς επιθετικούς κατά του Ιράν. Χρησιμοποιεί ευθέως κι απροκάλυπτα το γεγονός για να κάνει την πολιτική αδιαφορώντας για αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης ρίχνοντας .. πετρέλαιο στη φωτιά. Οπότε τίθεται το ρητορικό ερώτημα αν οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν την Αθήνα για να εμφανίσουν στη διεθνή κοινότητα υπότροπο το Ιράν κοινώς για να το εκθέσουν….αν στήνουν γεγονότα με Αθήνα…

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου