Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

ΤΑΥΤΙΖΕΣΑΙ ΜΕ ΤΟ QR CODE! ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΤΟ QR CODE!

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΣΩ QR CODE


ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΜΟΥ ΤΟΥ papi 
ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ ΣΕ ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ


Είμαι ο papi και παρεμβαίνω κατ' εξαίρεση λόγω του θέματος για να πω τις απόψεις μου.

Εδώ έχουμε έχουμε εφαρμογή της νέας ταυτότητας σε ψηφιακή μορφή.

Το πρόβλημα είναι ότι πλέον η ταυτοποίηση μπορεί να γίνει με το qr code. Και εξηγούμαι... 

Μέχρι τώρα κατ' οικονομίαν οι γραμμωτοί κώδικες και τα qr code ΔΕΝ συνδέονταν με γενική ταυτοποίηση. Έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ σημασία. 

Το διαβατήριο είναι με γραμμωτό κώδικα όμως αντιπροσωπεύει τη διέλευση συνόρων και τον έλεγχο σε άλλα κράτη. 

Το ΑΜΚΑ δείχνει μόνο την πλευρά της υγείας όσον αφορά φάρμακα και νοσηλεία. 

Το πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολιασμού ΔΕΝ σε ταυτοποιεί. Αλλά πιστοποιεί αντίστοιχα ότι έχεις νοσήσει ή έχεις κάνει το εμβόλιο κλπ. Το καίριο διακριτό σημείο είναι η ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ. 

Ακόμη και το wallet που έγινε τον Φεβρουάριο με συνδυασμό πιστοποιητικού και ταυτότητας άντε να το πω καταχρηστικά δεν σε ταυτοποιούσε γενικά αλλά ήταν μόνο η αντιστοιχία ότι εσύ ο ίδιος έχεις αυτό το πιστοποιητικό. 

Δηλαδή μέχρι τώρα ήταν κατά κάποιο τρόπο ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ και όχι Ταυτότητες. 

Εδώ όμως έχουμε κάτι διαφορετικό. Αλληλεπίδραση κράτους με πολίτη σε επίσημη ταυτοποίηση μέσω qr code. Δηλαδή αυτό που θα έχεις είτε στο κινητό σου είτε σε φυσική κάρτα σε ταυτοποιεί. Είσαι εσύ με λίγα λόγια. Ταυτότητα = Ταυτίζεσαι!!! 

Με τι ταυτίζεσαι; Μα με το qr code. Εσύ είσαι το qr code. Και πλέον δεν είναι μόνο κάποια πτυχή της ζωής σου, όπως πχ η υγεία σου ή η διέλευση σου. Είσαι εσύ.

Και βεβαίως δρουν πονηρά. Πρώτα το παρουσιάζουν στο κινητό ως ψηφιακή ταυτότητα σύμφωνα με το πείραμα του βρασμένου βατράχου.. 

Και εννοείται ότι δεν θα είναι υποχρεωτικό προς το παρόν. Όμως ας δούμε πόσοι κατέβασαν το wallet στο κινητό από τον Φεβρουάριο για να μπαίνουν στις καφετέριες για να πιούν καφέ; Πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωποι.

 Και εννοώ αυτό που ήδη λειτουργεί και ως covid free pass αλλά και ως ταυτότητα μόνο για το πιστοποιητικό. 

Επομένως μπορούμε να αναλογιστούμε πόσοι θα κατεβάσουν αυτή την ψηφιακή ταυτότητα τη στιγμή που θα γενικευτεί και θα αντιπροσωπεύει και την κανονική ταυτότητα αλλά και το δίπλωμα. 

Θα δείχνεις από το κινητό σου το qr code και ο αστυνόμος θα βλέπει την ταυτότητα και το δίπλωμά σου. Το ίδιο και σε άλλες υπηρεσίες.

Και ρωτάω τώρα ο χαζός: Ποια η διάφορα μεταξύ της ψηφιακής ταυτότητας με qr code, με την φυσική ταυτότητα με τσιπάκι;

papi




3 σχόλια:

  1. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΣ ΤΑ ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΙΤΕΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ .
    ή ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ, ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ.
    ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΝΟΥΜΕΡΑ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΠΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΝΟΥΜΕΡΟΥ.
    ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΟΡΟΪΔΟ ΚΑΙ ΕΔΩ ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΑ ΜΠΟΛΙΑ;
    ΟΜΩΣ ΨΗΛΑ ΤΟΚΕΦΑΛΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΒΡΩΜΟΣΚΟΥΛΗΚΑ ,ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ.
    ΟΣΟΙ ΦΑΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΠΙ ,ΘΑ ΠΑΝΕ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΙ ΚΑΤΑ ΚΑΠΕΡΝΟΥΜ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το qr code (κιου αρ κόουντ=κωδικός QR) είναι πλέον ο νέος κώδικας με το τετράγωνο πλαίσιο που μέσα του έχει ασπρόμαυρα σχήματα που θυμίζουν αφηρημένη τέχνη ή κατακάθια του καφέ, όπως λέω εγώ. Υπάρχει παντού, στις συσκευασίες τροφίμων, σε έγγραφα, σε οτιδήποτε μας δίνουν.
      Ο γραμμωτός κώδικας είναι ο παλιός που είχε τις μαύρες γραμμές και από κάτω κάποιους αριθμούς και υπήρχε πριν κυρίως στα τρόφιμα αλλά και σε διάφορα χαρτιά που αφορούσαν την υγεία.

      Διαγραφή
  2. Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑ'Ι'ΣΙΟΣ ΕΊΧΕ ΠΕΙ ΌΤΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΊ ΜΙΑ ΑΡΡΏΣΤΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΈΝΑ ΕΜΒΌΛΙΟ ΠΟΥ ΌΠΟΙΟΣ ΤΟ ΚΆΝΕΙ ΘΑ ΤΟΝ ΣΦΡΑΓΊΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΔΕΝ ΓΊΝΕΤΑΙ ΤΊΠΟΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή