Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΣΚΟΥΣ-ΜΠΡΕΛΟΚ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ

Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟΥ: «Ο ΑΛΛΑΧ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ» ΑΛΛΑ… Ο ΜΑΚΡΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ!

2 ΒΙΝΤΕΟ



Μήπως πεινάσατε, καλά μου προβατάκια; Ήρθε η ώρα του φαγητού!

Δείτε πως «μαγειρεύεται» το δείπνο σας και συγγνώμη αν το πιάτο σας το έχουν ξανασερβίρει. Μια πετυχημένη συνταγή εξάλλου, δεν μαγειρεύεται άπαξ!

Ένας “άγνωστος”, ο 26χρονος Armand R., είναι αυτός που το βράδυ του Σαββάτου εξαπέλυσε επίθεση σε κεντρικό σημείο του Παρισιού, προκαλώντας τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό άλλων δύο.

Ο “άγνωστος” είναι τελικά “γνωστός” ήδη από το 2016 στις Αρχές της Γαλλίας, για “ριζοσπαστικό εξτρεμισμό” και θεωρείται “εξαιρετικά επιρρεπής και ασταθής” – με ό,τι καταλαβαίνει ο καθείς. Μπορεί να του αρέσουν οι γυναίκες, τα ποτά και τα τσιγάρα, και να έχει πλατυποδία και να μην περπατάει καλά!

Λίγο πριν την επίθεση δημοσίευσε βίντεο, στο οποίο μιλά στα αραβικά. Ελπίζουμε η προφορά του στα γαλλικά να είναι καλύτερη των Αραβικών, της μητρικής του γλώσσας δηλαδή:

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ο δράστης φώναξε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος», σύμφωνα με αστυνομική πηγή, “την οποία επιβεβαίωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών”…; Ήταν ο υπουργός παρών;

Ο Ζεράλντ Νταρμανέν ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου πως ο συλληφθείς είπε στους αστυνομικούς πως ήταν οργισμένος επειδή «τόσοι πολλοί μουσουλμάνοι πεθαίνουν στο Αφγανιστάν και στην Παλαιστίνη».

Ο “άγνωστος-γνωστός” δράστης μένει με τους γονείς του Οι μυστικές υπηρεσίες τον εντόπισαν το 2016 όταν στόχευε σε τρομοκρατική απόπειρα στο προάστιο La Defense. Καταδικάστηκε σε 5 έτη φυλάκισης (το ένα με αναστολή), αποφυλακίστηκε το 2020 υπό διοικητικό έλεγχο. 

Στο σωφρονιστικό ίδρυμα του δόθηκε φαρμακευτική θεραπεία για ψυχιατρική διαταραχή και συνέχισε τη θεραπεία και μετά την αποφυλάκιση του.

Το καλοκαίρι του 2022 οι αρχές εντόπισαν έντονη διαδικτυακή δραστηριότητα και τον έθεσαν υπό παρακολούθηση. Λίγο πριν την τρομοκρατική επίθεση στο σταθμό μετρό Bir-Hakeim, στο 15ο διαμέρισμα του Παρισιού, το Σάββατο βράδυ που στοίχισε τη ζωή σε Γερμανό τουρίστα και τραυμάτισε δύο άτομα, είχε καταγράψει σε βίντεο προκήρυξη όπου καταγγέλλει την γαλλική κυβέρνηση.

Αλλά οι αστυνομικοί που τον παρακολουθούσαν “στενά”, δεν έκαναν τίποτα;

Μετά από όλο αυτό το δράμα, κι επειδή σε οκτώ μήνες το Παρίσι θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε μια συνάντηση ασφαλείας η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή το απόγευμα στο Matignon γύρω από την Élisabeth Borne μετά από το αίτημα του. Στη συνάντηση αυτή καλούνται οι Υπουργοί Εσωτερικών Gérald Darmanin, της Δικαιοσύνης Eric Dupond-Moretti και της Υγείας Aurélien Rousseau.

Τι σημαίνει όλο αυτό; Νέα μέτρα ασφαλείας στο Παρίσι και πιθανώς κι αλλού, ενόψει και των Ολυμπιακών Αγώνων. Το έχει ξανακάνει, και με προηγούμενες “επιθέσεις”, όπου έφτασε η Πόλη του Φωτός να είναι στρατόπεδο συγκέντρωσης, να περπατάς στους δρόμους και να μετράς περισσότερους ένοπλους από απλούς πολίτες.

Τι έχουμε εξάλλου πει; «Μην αφήνεις μια κρίση να πάει χαμένη» (κι άμα δεν την έχεις εύκαιρη, τουλάχιστον δημιούργησε την).

Συμπέρασμα: Ο Αλλάχ μπορεί να είναι μεγάλος, αλλά ο Μακρόν… μεγαλύτερος! 

Το βίντεο της φερόμενης σύλληψης του “άγνωστου-γνωστού” δράστη που δεν αποκαλύπτουν το όνομα του και δεν τον απέλασαν παρά τη “γνωστή δράση του”.

 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου