Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2026

Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟTI OXI MONO ΜΑΣ ΞΗΛΩΣΕ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ Ο ΟΛΕΤΗΡΑΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΨΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ!!!ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΕΝΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΟΥΤΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΧΤΥΠΗΘΕΙ ΤΟ ΙΡΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ! ΑΝΤΕ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΓΕΛΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΜΑΣ!

ΙΡΑΝΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ «ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ-ΣΤΟΧΟΥΣ» ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ


Τη βρετανική αεροπορική βάση Ακρωτηρίου στην Κύπρο και στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα περιλαμβάνει μεταξύ πιθανών στόχων ιρανικών αντιποίνων η εφημερίδα Hamshahri, που ανήκει στον Δήμο της Τεχεράνης, εν μέσω νέων αμερικανικών στρατιωτικών πληγμάτων στο νότιο Ιράν και προειδοποιήσεων για επέκταση της σύγκρουσης πέραν της Μέσης Ανατολής.

Στο πρωτοσέλιδο της, η ιρανική εφημερίδα δημοσιεύει χάρτη στρατιωτικών εγκαταστάσεων σε εννέα ευρωπαϊκές χώρες, περιλαμβανομένων της Κύπρου, της Ελλάδας, της Βρετανίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας, υποστηρίζοντας ότι ο κατάλογος πιθανών στόχων των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων αναθεωρείται χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στη βρετανική βάση Ακρωτηρίου, λόγω του ρόλου της σε επιχειρήσεις αναγνώρισης, επιτήρησης και στρατιωτικής υποστήριξης στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι στρατιωτικές υποδομές στην Ευρώπη οι οποίες χρησιμοποιούνται για την υποστήριξη αμερικανικών επιχειρήσεων θα μπορούσαν να θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι» από το ιρανικό καθεστώς, σε περίπτωση νέας μεγάλης στρατιωτικής κλιμάκωσης.

Ανάλογες αναφορές δημοσίευσε και η συντηρητική εφημερίδα Kayhan, κατονομάζοντας την Κύπρο και την Ελλάδα μεταξύ των χωρών στις οποίες θα μπορούσαν να πληγούν αμερικανικές ή νατοϊκές εγκαταστάσεις.

Οι αναφορές αυτές αποτελούν δημοσιεύματα και εκτιμήσεις ιρανικών μέσων ενημέρωσης και όχι επίσημη ανακοίνωση.

Η εξέλιξη καταγράφεται λίγες ώρες μετά τις νέες αμερικανικές επιθέσεις σε ιρανικούς στρατιωτικούς στόχους στην περιοχή των Στενών του Ορμούζ.

Σημειώνεται ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είχε διαβεβαιώσει τον περασμένο Αύγουστο, έπειτα από ανάλογες πληροφορίες για πιθανή στοχοποίηση της Κύπρου, ότι διατηρεί ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας με την Τεχεράνη και ότι η ίδια δεν αποτελεί στόχο του Ιράν.

Η νέα αναφορά στο Ακρωτήρι συμπίπτει χρονικά και με τις σημερινές δηλώσεις του Ιρανού Προέδρου Μασούντ Πεζεσκιάν, κατά την επίδοση των διαπιστευτηρίων του νέου Πρέσβη της Κύπρου, υπέρ της ενίσχυσης των διμερών σχέσεων.



ΠΗΓΗ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου