Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

ΦΟΝΙΚΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΣΤΙΣ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ;


Ο
Ι ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΜΕΓΑ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΣΕ «ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ!» 

 ΒΙΝΤΕΟ



ΣΧΟΛΙΟ : Στις ΗΠΑ συντηρείται εδώ και πολύ καιρό η ανησυχία για μεγάλο σεισμό και ειδικά στις ακτές του Ειρηνικού,σε Καλιφόρνια και Κασκάντια,όπου έχουν γίνει σεισμικές ασκήσεις ετοιμότητος,και έχουν εγκατασταθεί μηχανήματα έγκαιρης προειδοποίησης σεισμού,με χρόνο προετοιμασίας λίγων δευτερολέπτων,τα οποία θα είναι κρίσιμα,για να σωθούν ανθρώπινες ζωές.


Επιφυλασσόμεθα όμως ότι ο σεισμός μπορεί να γίνει μέσα σε 2 εβδομάδες,καθώς δεν υπάρχει μηχανισμός πρόβλεψης σεισμών, εκτός από το δορυφορικό που είναι σε πειραματικό στάδιο,και το γνωστό στους Έλληνες σύστημα ΒΑΝ του Βαρώτσου.

Σε μια νέα έκθεση που προετοιμάστηκε για τον Πρόεδρο Πούτιν από το Ινστιτούτο Φυσικής της Γης, προειδοποίησε ότι η Αμερική τις επόμενες δύο εβδομάδες κινδυνεύει από καταστροφικών διαστάσεων σεισμό.

Εστιάζοντας στις ΗΠΑ, το Μεξικό, την Κεντρική και Νότια Αμερική και την περιοχή κατά μήκος της δυτικής ακτής της περιοχής της Νέας Μαδρίτης.




Οι επιστήμονες παροτρύνουν τους κυβερνητικούς αξιωματούχους να προετοιμαστούν για έναν τρομακτικό και πρωτοφανή σεισμό μεγέθους 9 ρίχτερ που θα απελευθέρωνε ένα θανατηφόρο τσουνάμι με κύματα ύψους 30 μέτρων.

Η ζώνη υποδιαμόρφωσης Cascadia είναι μια περιοχή όπου συγκρούονται δύο τεκτονικές πλάκες. Ο Juan de Fuca, ένα μικρό ωκεάνιο πιάτο, οδηγείται κάτω από τη βορειοαμερικανική πλάκα, πάνω στην οποία βρίσκονται οι ηπειρωτικές ΗΠΑ.



"Πολύ περισσότερο από τον σεισμό, το τσουνάμι θα ήταν το επικίνδυνο στοιχείο.

"Μπορούν να παρατηρηθούν κύματα μέχρι 30 μέτρα και η ξηρασία θα μπορούσε να συμβεί μέσα σε μόλις 7 λεπτά."
Το σχέδιο ετοιμότητας συντονίζει μεταξύ επιστημόνων, κυβερνητικών αξιωματούχων, υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, παρόχων υγείας, εμπειρογνωμόνων επιχειρήσεων και ηγετών NFO.

Η Martha Savage, καθηγήτρια γεωφυσικής στο Πανεπιστήμιο της Βικτώριας, δήλωσε ότι όσο μεγαλύτερη είναι η αναμονή, τόσο μεγαλύτερος είναι ο σεισμός.

ΠΗΓΗ

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου