Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΑΝ ΠΛΗΜΕΛΗΜΑ Η ΚΑΤΟΧΗ ΜΟΛΟΤΩΦ ΑΛΛΑ Η ΜΑΡΦΙΝ ΔΕΝ ΚΑΗΚΕ ΑΠΟ ΜΠΟΥΚΑΛΑΚΙΑ ΜΕ ΠΕΤΡΈΛΑΙΟ...

Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΤΗΝ MARFIN ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΜΟΛΟΤΟΦ ΑΛΛΑ ΜΕ ΒΟΜΒΑ ΛΕΥΚΟΥ ΦΩΣΦΟΡΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!



Δικαιολογημένες και έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η διάταξη που περιλαμβάνεται στο νέο Ποινικό Κώδικα, ο οποίος έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση από την προηγούμενη εβδομάδα και η οποία προβλέπει την μετατροπή του αδικήματος για κατοχή και κατασκευή εκρηκτικών υλών από κακούργημα σε πλημμέλημα.

Ο νέος ποινικός κώδικας που προτείνει το υπουργείο Δικαιοσύνης έθιξε και το θέμα των… μολότοφ προβλέποντας την μετατροπή της προβλεπόμενης ποινής από κακούργημα με ποινή έως 20 έτη σε πλημμέλημα με ποινή 3 ετών αλλά και ατιμωρησία αν παραδοθούν τα εκρηκτικά πριν τον έλεγχο από τις αρχές.

Συγκεκριμένα, στο άρθρο 272 του νέου Ποινικού Κώδικα σημειώνεται ότι «Όποιος κατασκευάζει, προμηθεύεται ή κατέχει εκρηκτικές ύλες ή εκρηκτικές βόμβες από τις οποίες μπορεί να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπο τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών».

Αυτή η αλλαγή είναι απαράδεκτη αλλά με τις δηλώσεις Κυρίτση ότι «δεν πέθανε κανείς από μολότωφ» για τις οποίες μάλιστα   ζήτησε και συγγνώμη, ανακινήθηκε και το θέμα της Μαρφίν!

Ε λοιπόν όπως έχουμε δείξει σε ανάρτησή μας τον Απρίλιο του 2011, αυτό που έκαψε την Μαρφίν δεν ήταν μολότοφ, ήταν βόμβα λευκού φωσφόρου!!



Αυτή η λάμψη που φαίνεται στην φωτο είναι χαρακτηριστική αυτής της βόμβας όπως και το γεγονός ότι δεν σβήνει αν δεν κάψει ότι υπάρχει εκεί που πέφτει...

Οτιδήποτε ακόμη και ναπάλμ θα μπορούσε να σβήσει με τέσσερις πυροσβεστήρες που άδειασε ο ο ηρωϊκός υπάλληλος της Μαρφίν Επαμεινώνδας Τσακάλης που εγκλωβίστηκε γιατί ακριβώς προσπαθούσε να σβήσει την φωτιά...

Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας ...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου