Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΓΗΣ!

Ρωσικό επιτελείο άμυνας: Οι αντίπαλοι της Ρωσίας προετοιμάζονται για πολέμους στο διάστημα

© Sputnik / Mikhael Klimentyev

ΡΩΣΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ:ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ!



Σε μια νέα στρατηγική του πολέμου που αναπτύσσει το Πεντάγωνο και περιλαμβάνει διαμαρτυρίες «πέμπτης φάλαγγας» και χτυπήματα σε σημαντικές εγκαταστάσεις, αναφέρθηκε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας της Ρωσίας, στρατηγός Βαλερί Γκερασίμοφ.

Οι γεωπολιτικοί αντίπαλοι της Ρωσίας προετοιμάζονται να διεξάγουν πολέμους εναντίον ενός «αντιπάλου υψηλής τεχνολογίας», χρησιμοποιώντας υψηλής ακρίβειας όπλα σε αέρα και διάστημα και διεξάγοντας επιχειρήσεις πολέμου πληροφοριών, δήλωσε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας της Ρωσίας, στρατηγός Βαλερί Γκερασίμοφ, μιλώντας σε διάσκεψη για την ανάπτυξη στρατιωτικής στρατηγικής.

«Ως εκ τούτου, η αναζήτηση ορθολογικών στρατηγικών για τη διεξαγωγή πολέμου με διαφορετικό αντίπαλο είναι υψίστης σημασίας για την ανάπτυξη της θεωρίας και πρακτικής στρατιωτικής στρατηγικής. Πρέπει να διευκρινίσουμε την ουσία και το περιεχόμενο της στρατιωτικής στρατηγικής, τις αρχές της αποτροπής, προετοιμασίας για πόλεμο και τη διεξαγωγή του», επισήμανε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου.

Τόνισε ότι υπό αυτές τις συνθήκες, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πρέπει να είναι έτοιμες να διεξάγουν πολέμους και ένοπλες συγκρούσεις νέου τύπου χρησιμοποιώντας «κλασικές» και «ασύμμετρες» μεθόδους.

Ο Γκερασίμοφ πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους έχουν έναν επιθετικό παράγοντα στην εξωτερική πολιτική τους και δουλεύουν πάνω σε επιθετικές στρατιωτικές ενέργειες. Στόχο έχουν, όπως σημείωσε, να εξαλείψουν το πολιτειακό καθεστώς σε χώρες που θεωρούν αντίπαλες, γεγονός αποδεικνύεται από τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους έχουν καθορίσει τον επιθετικό φορέα της εξωτερικής πολιτικής τους. Εργάζονται σε επιθετικές στρατιωτικές ενέργειες όπως η παγκόσμια επίθεση, μια μάχη σε πολλές σφαίρες, χρησιμοποιούν την τεχνολογίας των χρωματικών επαναστάσεων και της ήπιας δύναμης. 

Στοχεύουν να εκδιώξουν τα καθεστώτα χωρών που δεν τους αρέσουν, να υπονομεύσουν την κυριαρχία τους, να αλλάξουν τα νόμιμα εκλεγμένα όργανα της κρατικής εξουσίας», δήλωσε ο Γκερασίμοφ.

Ως παραδείγματα εφαρμογής της στρατηγικής αυτής ανέφερε το Ιράκ, τη Λιβύη και την Ουκρανία.

«Αυτή τη στιγμή, παρόμοιες ενέργειες παρατηρούνται στη Βενεζουέλα», ανέφερε.

Είναι απαραίτητο να αναπτυχθούν περαιτέρω οι μορφές και οι μέθοδοι για το πώς θα χρησιμοποιηθούν οι ένοπλες δυνάμεις, κυρίως στον τομέα της στρατηγικής αποτροπής, καθώς και η βελτίωση της δομής άμυνας του κράτους, πρόσθεσε.

Εξήγησε ότι το Πεντάγωνο άρχισε να αναπτύσσει μια νέα στρατηγική πολέμου που επικεντρώνεται στην ενεργό χρήση των δυνατοτήτων διαμαρτυρίας μιας πέμπτης φάλαγγας για αποσταθεροποίηση της κατάστασης στις χώρες-στόχους, ενώ ταυτόχρονα χτυπούν τις σημαντικότερες στρατηγικές εγκαταστάσεις με όπλα υψηλής ακρίβειας.

«Το Πεντάγωνο έχει αρχίσει να αναπτύσσει μια νέα στρατηγική του πολέμου, η οποία έχει ήδη ονομαστεί Δούρειος Ίππος. Η βάση της έγκειται στην ενεργό χρήση των δυνατοτήτων διαμαρτυρίας της ‘πέμπτης φάλαγγας' για αποσταθεροποίηση μιας κατάστασης ενώ ταυτοχρόνων επιτίθονται στις πιο σημαντικές εγκαταστάσεις με όπλα υψηλής ακρίβειας», δήλωσε ο Γκερασίμοφ.

Η Ρωσία είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε από τις νέες στρατηγικές, τόνισε.

«Τα τελευταία χρόνια, (οι Ρώσοι) στρατιωτικοί επιστήμονες, μαζί με το Γενικό Επιτελείο, έχουν αναπτύξει εννοιολογικές προσεγγίσεις για να εξουδετερώσουν τις επιθετικές ενέργειες δυνητικών αντιπάλων», εξήγησε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου.

Υπογράμμισε ότι η βάση της απάντησης της Ρωσίας είναι μια ενεργητική αμυντική στρατηγική η οποία, λόγω του αμυντικού χαρακτήρα του στρατιωτικού δόγματος της Ρωσίας, προβλέπει μια δέσμη προληπτικών μέτρων για την εξουδετέρωση των απειλών για την ασφάλεια του κράτους.

«Η δικαιολόγηση των μέτρων που αναπτύσσονται πρέπει να αποτελεί την επιστημονική δραστηριότητα των στρατιωτικών επιστημόνων. Αυτό είναι ένας από τους τομείς προτεραιότητας για την εξασφάλιση της κρατικής ασφάλειας. Πρέπει να είμαστε μπροστά από τον εχθρό στην ανάπτυξη στρατιωτικής στρατηγικής, ένα βήμα μπροστά», εξήγησε ο Γκερασίμοφ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου