Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022

Ο ΠΑΤΗΡ ΕΛΠΙΔΙΟΣ ΛΕΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ!


 ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

BINTEO


(Συνέντευξη του π. Ελπιδίου στον Στέφανο Δαμιανίδη

στο FOCUS FM στις 08.03.2022)

-Πατέρα Ελπίδιε, καλή σας μέρα! Την ευλογία σας.

-Καλημέρα σε όλους! Όλοι να έχουμε την ευλογία του Θεού, παιδί μου, όλοι.

Και μια που έχει και τα γενέθλια η γυναίκα σου, εύχομαι σε όλες τις γυναίκες του κόσμου, να γίνουν οι πιο γλυκές μητρικές υπάρξεις, που θα ξεκουράζουνε και

· τον Θεό τους με την γλυκύτητά τους, την τρυφερότητα και την στοργή που χαρακτηρίζει τις γυναίκες,

· και τους άντρες τους, για να τους δίνουν δύναμη και κουράγιο, αλλά

· και τα παιδιά τους, για να τα κάνουν αγγέλους σ’ αυτή τη γη, που τους έχουμε ανάγκη. Γιατί μέσα από την αγγελική πορεία των παιδιών τους, ο κόσμος θα έχει πάντα ειρήνη.

-Αχ, τα παιδάκια μας, τα παιδάκια μας! Ο κόσμος να έχει πάντα ειρήνη, μέσα από αγγελικά πλασμένα μωρά. Μακάρι! Βέβαια ο κόσμος τώρα έχει πόλεμο, πατέρα Ελπίδιε.

-Ναι, ναι, παιδί μου. Είναι γεγονός, αγαπητέ μου Στέφανε, ότι όλος ο κόσμος αυτή τη στιγμή είναι πολύ φοβισμένος, πολύ τρομαγμένος, νιώθοντας ότι ο πόλεμος αυτός στην Ουκρανία, δεν αποκλείεται να ξεφύγει τελείως και να εξελιχθεί σε έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, σε μια μεγάλη σύγκρουση της Ρωσίας με την Ευρώπη, την Αμερική και το ΝΑΤΟ.

Όμως, υπάρχουν κάποια ερωτήματα.

Γιατί γίνεται αυτός ο πόλεμος;

Ποιοι είναι εκείνοι πού κρύβονται πίσω από αυτόν και τον χρησιμοποιούν για να πετύχουν μεγάλα παγκόσμια σχέδια;

Τί έρχεται μετά τον πόλεμο της Ουκρανίας;

Κάποτε έλεγε προφητικά ο άγιος Παΐσιος, ότι η Ευρώπη θα διαλυθεί και ότι θα την διέλυαν οι ίδιοι οι φίλοι της, η Αμερική και η Αγγλία. Όλοι μας αναρωτιόμασταν τότε, πώς θα γινόταν αυτό; Τώρα βρισκόμαστε στην διαδικασία εκπλήρωσης της φοβερής αυτής προφητείας του αγίου Παΐσιου.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή, για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε καλύτερα όλα αυτά που θα συμβούν.

-Ναι.

-Πίσω από όλα αυτά που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό γύρω μας, αγαπητέ μου Στέφανε, σε παγκόσμιο επίπεδο, είτε αυτό λέγεται υγεία, με τον γνωστό ιό και τα εμβόλια του, είτε λέγονται πόλεμοι, αρχής γενομένης από την Συρία και τώρα στην Ουκρανία, είτε λέγεται παγκόσμια οικονομική ύφεση, που σαν εφιάλτης θα απλωθεί πάνω από όλο τον κόσμο, πίσω από όλα αυτά, επαναλαμβάνω, βρίσκεται μια τρομερή, κρυφή, παγκόσμια δύναμη.

Είναι η περίφημη «πενταρχία του σκότους»! Μια μυστική οργάνωση από πέντε οικογένειες, αφιερωμένη πλήρως στη λατρεία του σατανά, που έχουν αμύθητο πλούτο και ελέγχουν μέσα από τράπεζες και μέσα μαζικής ενημέρωσης όλα τα κράτη και όλες τις εξουσίες σε οικονομία, υγεία, πολιτική και θρησκεία.

Σκοπός της πενταρχίας του σκότους είναι να εγκαταστήσει μία παγκόσμια κυβέρνηση και μια παγκόσμια θρησκεία με εκκλησιαστικό αρχηγό τον αντίχριστο Ψευδοπροφήτη.

Στον βασικό σχεδιασμό που έχει καταρτίσει τώρα, για την πλήρη επίτευξη των σκοπών της, είναι και η πλήρης καταστροφή όλων των εθνών, για να μην υπάρχει εναντίον της καμιά αντίδραση και αντίσταση από πουθενά.

Μάλιστα, όσο και αν φαίνεται απίθανο αυτό που θα σας πω τώρα, μέσα στα καταστροφικά σχέδια της συμπεριλαμβάνεται η Ευρώπη και η Αμερική. Και αυτό, γιατί δεν θέλει να υπάρχει κάποιο κράτος, ή συνασπισμός κρατών, που να έχει διαφορετική πορεία από αυτήν, που η ίδια καθορίζει.

Για τον λόγο αυτό, αγαπητέ μου Στέφανε, τοποθέτησε σαν ηγέτες λαών, άτομα επιλεγμένα, τυφλά πιόνια, ανθρώπους μαριονέτες, τους βλέπετε εξάλλου κι εσείς όλοι, που δεν θα διστάσουν μπροστά στους σατανικούς όρκους που έχουν δώσει ενώπιον της, να γίνουν αδίστακτοι δολοφόνοι, ακόμα και αυτών των λαών τους! Να το θυμάστε αυτό.

Τώρα, όμως, είμαστε στο σημείο που εκπληρώνεται η προφητεία του αγίου Παΐσιου με τον πιο απίθανο τρόπο, που θα μπορούσε κάποιος να σκεφτεί.

Η «πενταρχία του σκότους» χρησιμοποιεί σαν αναλώσιμα στοιχεία τους Αγγλοσάξονες, την Αμερική και την Αγγλία, για να προκαλέσουν, πριν την δική τους καταστροφή, την καταστροφή της Ρωσίας και της Ευρώπης.

Γιατί θέλει να καταστρέψει την Ρωσία;

Διότι η Ρωσία είναι η μόνο χώρα, που λόγω θρησκείας και διαφορετικής πνευματικής αντίληψης, και τώρα, λόγω και του προέδρου της Πούτιν, τοποθετήθηκε εναντίον της, προκαλώντας μάλιστα ανοιχτά την κορυφαία οικογένεια των Rothschild.

Την Ευρώπη θέλει να την καταστρέψει για άλλο λόγο. Η Ενωμένη Ευρώπη, υπό την ηγεσία της Γερμανίας, είχε αρχίσει να εξελίσσεται σε νέα παγκόσμια δύναμη, το βλέπαμε εξάλλου όλοι μας, με αυτόνομη πολιτική συμπεριφορά και αποστασιοποίηση από τα δικά της σχέδια.

Τώρα τελευταία μάλιστα, οι καλές σχέσεις της Γερμανίας με την Ρωσία, που θα τις καθιστούσε από κοινού μια τρομακτική δύναμη, όπως αποτυπώθηκαν στον κοινό αγωγό που θα ένωνε Ρωσία και Γερμανία, αλλά και κάποια άλλα γεγονότα, τους ενόχλησαν υπερβολικά. Έπρεπε όλα αυτά να σταματήσουν.

Για τον λόγο αυτό, έφυγε γρήγορα από το πλοίο της Ενωμένης Ευρώπης η Αγγλία, αφού μέσα σε αυτήν δεν κατάφερε να εκτοπίσει την Γερμανία και να γίνει η ίδια ηγέτιδα δύναμη της Ευρώπης.

Ο πόλεμος πλέον ήταν αναπόφευκτος. Τώρα ο πόλεμος ξεκίνησε και τα γεγονότα θα τρέχουν με αστραπιαία ταχύτητα.

Ο πόλεμος της Ρωσίας με την Ουκρανία θα πάρει ευρύτερες διαστάσεις και θα απλωθεί σε όλη την Ευρώπη.

Το ΝΑΤΟ θα έχει ενεργό μέρος, αλλά θα μετρά μεγάλες ήττες.

Όλα τα κράτη του ΝΑΤΟ θα εξαναγκαστούν από τις δολοφονικές τάσεις της Αμερικής, να συμμετάσχουν στον μεγάλο αυτό πόλεμο που θα τα καταστρέψει.

Έτσι θα κατανοήσουμε τα παράξενα λόγια, που κάποτε είπε ο άγιος Παΐσιος σε μια ομάδα Αμερικανών, που τον είχαν επισκεφτεί στο Άγιον Όρος. Ξέρετε τι τους είπε; "Αμερικάνοι, δολοφόνοι λαών!” και μετά σιώπησε.

Στον πόλεμο αυτό δεν θα υπάρχει κράτος που θα γλυτώσει.

Άλλα κράτη στον Βορρά και στο κέντρο της Ευρώπης θα καταστραφούν τελείως και θα εξαλειφτούν από τον χάρτη.

Άλλα θα διχοτομηθούν σε πολλά μικρά κρατίδια, στα οποία θα συνεχιστούν οι εμφύλιες μεταξύ τους συρράξεις.

Άλλα θα γίνουν απέραντες ερημικές εκτάσεις.

Αυτά, όσον αφορά την Ευρώπη, γιατί στην Ανατολή… εκεί θα γίνουν άλλα εξίσου μεγάλα φοβερά.

Τώρα, πόλεμος, αίμα, πείνα, θλίψη και αφάνταστος πόνος θα απλωθεί με αστραπιαία ταχύτητα πάνω από όλα τα σατανοκρατούμενα χριστιανικά κράτη της Ευρώπης, που υπέταξαν την αληθινή πίστη και τις ηθικές αξίες του Ευαγγελίου στις σατανικές επιλογές του Εωσφόρου.

Κανένας εκκλησιαστικός ηγέτης, αγαπητέ μου Στέφανε, δεν είχε την τόλμη και το χριστιανικό θάρρος να αντισταθεί, να αντιδράσει και να ομολογήσει τον Χριστό. Πρόδωσαν τον Χριστό και αρνήθηκαν την αλήθεια του Ευαγγελίου!

Και όχι μόνο Τον πρόδωσαν, αλλά τόλμησαν και το χειρότερο. Προσπάθησαν με απειλές και εκβιασμούς να επιβάλουν την προδοσία τους και στο ποίμνιο τους!

Προκάλεσαν έτσι, όχι μόνο τη θλίψη του Θεού, αλλά και την θεϊκή Του οργή, για την μέγιστη προδοσία τους να αρνηθούν την ιερότητα και το αμόλυντο της θεία Κοινωνίας.

Όλα αυτά, αγαπητέ μου Στέφανε, αποτελούν την δεύτερη όψη του νομίσματος, δηλαδή, την πνευματική βάση των γεγονότων αλλά και την ερμηνεία, για τον ερχόμενο παγκόσμιο όλεθρο.

Οι εκκλησιαστικοί ηγέτες αποδεχόμενοι εύκολα και χωρίς καμία αντίδραση όλα εκείνα τα αντίχριστα και σατανικά νομοσχέδια που νομοθετούσαν οι πολιτικοί ηγέτες, καταλύοντας με αυτό τον τρόπο τις θεμελιώδεις βάσεις του χριστιανισμού, προκάλεσαν σύγχυση και χριστιανικό αποπροσανατολισμό σε μυριάδες ψυχές αθώων χριστιανών. Τώρα ο Θεός θα επιτρέψει να δουν και αυτοί και εμείς τα ολέθρια αποτελέσματα της ασέβειας αυτής.

Ο χρόνος του ψεύτικου χριστιανικού τρόπου που όλοι μας ζούσαμε και ακόμα ζούμε, τελειώνει. Ο καιρός, που το άχυρο θα χωριστεί τελειωτικά από το σιτάρι, έχει αρχίσει.

Τα τέσσερα κρίσιμα Πάσχα, μέσα από τα οποία θα κριθούν τα πάντα, ξεκίνησαν.

Το πρώτο Πάσχα της ολιγοπιστίας πέρασε. Μην ξεχνάτε ότι πέρυσι αλλάξαμε ακόμα και την ημέρα της Ανάστασης, και, αντί Κυριακή, την γιορτάσαμε εμείς εδώ στην Ελλάδα το Σάββατο.

Το δεύτερο Πάσχα της φωτιάς και του αίματος, έρχεται.

Το τρίτο Πάσχα της πείνας, της εξαθλίωσης και της πτώχευσης, θα είναι ήδη από τώρα ορατό.

Το τέταρτο Πάσχα της γνώσης και της αλήθειας, θα επιβληθεί από τον ουρανό.

Μέχρι όμως το τελευταίο Πάσχα, αγαπητέ μου Στέφανε, που όλοι θα γιορτάσουμε αληθινά και ελεύθερα τον Κύριο μας, σε μια γεμάτη ερείπια κατεστραμμένη και καμένη γη, ο Κύριος θα δείξει σε όλο τον κόσμο, ποιος είναι πραγματικά Αυτός που κυβερνά αληθινά τον κόσμο.

Οι ώρες που ζούμε, κανείς δεν αμφιβάλλει, είναι πολύ κρίσιμες.

Όλα αυτά που ανέφερα θα είχαν αξία όμως, αν μπορούσαν να βοηθήσουν τον καθένα από εμάς, να μετανοήσει για τα λάθη του και να αλλάξει τρόπο ζωής.

Να επιστρέψει κοντά στο Θεό και να Τον αποδεχτεί σαν Πατέρα και Αρχηγό της ζωής του.

Στην μετάνοια αυτή να μην λείψουν, όμως, ούτε και οι Αρχιερείς. Ιδίως εκείνοι που, είτε από ολιγοπιστία, είτε από δειλία, είτε από δολιότητα και εκβιασμό των πολιτικών, παρασύρθηκαν και ενήργησαν λάθος ως προς την αληθινή πίστη και εις βάρος των ποιμνίων τους.

Όπως οι αμαρτίες των γονιών μπορούν να ταλαιπωρούν τις ψυχές των παιδιών τους, έτσι και εδώ, αγαπητέ μου Στέφανε, η προδοσία, η δειλία και η αμετανοησία των πνευματικών εκκλησιαστικών ηγετών, εκτός από την προσωπική τους πνευματική καταστροφή και την κόλασή τους, μπορεί να καταστρέψουν και τα πνευματικά τους παιδιά!

Σε τέτοιες φοβερές στιγμές, που φεύγει η ειρήνη και προετοιμάζεται μια μεγάλη παγκόσμια καταστροφή, τουλάχιστον ας έχουμε την στοιχειώδη σύνεση, να μετανιώσουμε όλοι μας, κληρικοί και λαϊκοί, απλοί χριστιανοί και αρχιερείς, για να μας λυπηθεί ο Κύριος.

Και μόνο οι σεβαστοί μας Πατέρες, οι άγιοι Αρχιερείς, αν μετανοήσουν, θα προκαλέσουν τις θαυμαστές επεμβάσεις του Κυρίου μας Ιησού υπέρ της σωτηρίας, όχι μόνο των χριστιανών, αλλά και όλων των ανθρώπων.

Αν αυτό δεν γίνει, δεν μπορώ να φανταστώ τα ολέθρια και φρικτά πράγματα που θα συμβούν εξαιτίας της αμετανοησίας μας.

Από σήμερα, αγαπητέ μου Στέφανε, μέσα από τον Ραδιοφωνικό σου Σταθμό και κάθε μέρα θα προσκαλούσα όλους, άντρες, γυναίκες, παιδιά, να ενώσουμε τις προσευχές μας στον πολυέλαιο Θεό, μαζί με τις προσευχές της φιλεύσπλαχνης Μητέρας του Κυρίου μας, που μέσα από τις άγιες εικόνες της κλαίει κάθε μέρα για μας και μας ικετεύει να μετανοήσουμε, για να μπορέσει να μας σώσει από το μεγάλο κακό. Εσύ τι λες, παιδί μου;

-Εγώ θα συμφωνήσω μαζί σας. Θα συμφωνήσω μαζί σας, αλλά σκέφτομαι, πραγματικά είμαστε τόσο κοντά; Είμαστε τόσο κοντά στο να…..; Δεν ξέρω, πραγματικά στεναχωριέμαι, γιατί… σας ακούω να λέτε ότι θα εξαφανιστεί η Ευρώπη, θα εξαφανιστεί …

-Δεν θα εξαφανιστεί η Ευρώπη. Κάποια κράτη θα σβήσουν από τον χάρτη.

-Η Ελλάδα; Η Ελλάδα;

-Η Ελλάδα, παιδί μου…, έχω μια άλλη εικόνα για την πατρίδα μας.

Για την Ευρώπη συνέχεια περνούν από μπροστά μου εικόνες ερειπίων.

Για την Ελλάδα μας περνάνε συνέχεια εικόνες πείνας, πείνας, ασύλληπτης πείνας!

Δηλαδή…, μια φορά σκεφτόμουνα την πατρίδας μου και παρακαλούσα το Θεό, τι θα συμβεί δηλαδή. Και ένιωσα, σαν να είδα κάποιον άνθρωπο που κρατούσε ένα κομμάτι ψωμί και έτρεξαν πάνω του κάποιοι να του το πάρουνε, για να το φάνε. Και από απροσεξία το ψωμί έπεσε κάτω και έπεσαν όλοι, όπως οι κότες για τα ψίχουλα, να πάρουν αυτό το κομμάτι ψωμί. Και είπα:

«Θεέ μου, δεν ξέρω τι σημαίνει αυτή η εικόνα που βλέπω, αλλά νιώθω τι θέλεις να μου πεις. Νιώθω τι θέλεις να πεις σε όλα Σου τα παιδιά. Ότι εγκατέλειψαν Εσένα, που ήσουν ο Τροφός της ζωής. Αυτός είσαι Εσύ που μας έδινες τα πάντα. Και τώρα εγκαταλείποντας την σύνεση, που είναι δικό Σου δώρο, ασπαστήκαμε την αλλοφροσύνη, ασπαστήκαμε την τρέλα και θα δούμε πολλά πράγματα άσχημα».

Μακάρι, Στέφανε, αυτές οι εικόνες να είναι ψεύτικες. Μακάρι όλα αυτά που λέω να μην είναι αληθινά. Πολύ φοβάμαι όμως, αν είναι αληθινά, ότι θα υποφέρουμε πολύ.

Την πατρίδα μας δυστυχώς ψυχοπαθείς ηγέτες θα την προδώσουνε αυτή την στιγμή. Όπως την πρόδωσαν από πάνω, τώρα θα την προδώσουν και από τα δεξιά, θα γίνει και από κάτω, θα γίνει και από αριστερά και θα προσπαθήσουν να την κάνουν μικρή, μικρή και ασήμαντη. Έτσι εξάλλου την χρησιμοποιούν οι μεγάλες δυνάμεις. Αυτό είχαν ορκιστεί, εξάλλου, να την καταστρέψουν την πατρίδα μας, να μην υπάρχει.

Όμως, εκείνο που μου δίνει χαρά αυτή τη στιγμή, είναι ότι η Παναγία μας στέκεται πάνω από αυτή την πατρίδα και χάρη πολλών προσευχών ευσεβών ανθρώπων, την προστατεύει, αγκαλιάζοντας την, όπως αγκαλιάζει μια μάνα το μωρό της! Και νιώθω να μην τους επιτρέπει να προχωρήσουν πιο πέρα, από αυτά που Εκείνη έχει χαράξει.

Θα ήταν η λύπη μου διαρκής βλέποντας όλα αυτά τα άσχημα που περνούν από το κεφάλι μου, από τις εικόνες αυτές που βλέπω.

Όμως, έχω και άλλη χαρά. Αυτή η χαρά είναι εκείνη που αυτή τη στιγμή μου δίνει τη δύναμη, να φωνάζω στον εαυτό μου και να λέω:

«Στάσου όρθιος, Ελπίδιε! Μην απογοητεύεσαι! Μην σε καταβάλουν οι εικόνες που βλέπεις, γιατί υπάρχουν πολλές ψυχές κρυμμένες που αγαπούν τον Θεό. Και μάλιστα τώρα τελευταία, τον αγαπούν σαν Πατέρα τους, ενώ πρώτα Τον αγαπούσαν σαν Δημιουργό τους, σαν Θεό και Δημιουργό τους. Τώρα Τον αγαπούν σαν Πατέρα τους».

Και πάρα πολλές μητρικές καρδιές, όπως στην αρχή είπες, για τις υπέροχες αυτές υπάρξεις, τις γυναίκες, όπως είναι και η γυναίκα σου, που της ευχόμαστε χρόνια πολλά, αλλά και σε όλες τις γυναίκες, θα υπάρξουνε, λέει, τέτοιες μητρικές ψυχές, σαν την Παναγία και τις φιλενάδες της, όπως ήταν η Μάρθα, του Κλωπά, η Σαλώμη, που αγάπησαν τον Ιησού, όχι μόνο σαν Υιό της Θεοτόκου, της Μαριάμ, αλλά και σαν δικό τους Γιο. 

Δεν ήξεραν ακόμα, ότι ήταν Θεός και Τον αγάπησαν τρελά σαν δικό τους Παιδί. Τον λάτρεψαν και έγιναν οι πρώτες Του μαθήτριες.

Έτσι, λέει, θα υπάρξουν και τώρα άπειρες γυναικείες ψυχές, που με πολλή αγάπη και με πολλή τρυφερότητα δεν θα μιλούν πλέον στον Χριστό σαν Θεό τους, αλλά θα Του μιλούν σαν Βασιλιά της καρδιάς τους. 

Και θα μπει μέσα στην καρδιά τους τέτοια φοβερή δύναμη αγάπης, που κάθε μέρα θα πάρουν ένα κομποσχοινάκι… ή… μόνες τους θα στέκονται μπροστά στην εικόνα του Χριστού και θα λένε:

«Γλυκέ μας Βασιλιά, εμείς σε Σένα αφιερώνουμε τη ψυχή μας. Και τώρα Σου ζητάμε ικετευτικά, σώσε όλους εμάς και την πατρίδα μας!».

-Πατέρα Ελπίδιε, τώρα μπορεί να μας ακούνε, μας ακούνε χιλιάδες άνθρωποι σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη και αυτό είναι η καλή δύναμη της τεχνολογίας. 

Κάποιοι μπορεί να σκέφτονται και να λένε: «Τι είναι αυτά που λέει ο πατέρας Ελπίδιος; Αυτά είναι αποφάσεις των ανθρώπων. Ο Putin θα αποφασίσει, ο Biden θα αποφασίσει, ο Μητσοτάκης θα αποφασίσει. Δεν μπορεί αυτά να είναι αποφάσεις του Μεγαλοδύναμου. Τι τους λέτε;».

-Θα μπορούσα να σας πω με γεγονότα, όπως η Αγία Γραφή τα ερμηνεύει.

Οι πολιτικοί, παιδί μου, ερμηνεύουν τα πάντα με πολιτικές αναλύσεις, δηλαδή οι διάφοροι εμπειρογνώμονες με ανάλογες πολιτικές αναλύσεις.

Όμως δεν είναι αυτή η μόνη όψη του νομίσματος, Υπάρχει και μια δεύτερη. Είναι η πνευματική όψη του νομίσματος. Η πνευματική όψη, όπως τα βλέπει ο Θεός. Αν νομίζουν όλοι αυτοί, ότι ο κόσμος διοικείται μονάχα από ανθρώπους και δεν υπάρχει το Πνεύμα του Θεού, δεν υπάρχει Θεός δημιουργός, τότε… καλά κάνουν και τα σκέφτονται. Τόσο ρηχοί είναι, τόσο ρηχά σκέφτονται.

Όμως, πίσω από όλα τα γεγονότα, εάν μελετήσουμε την Αγία Γραφή, θα δούμε ότι, όταν ο λαός του Θεού ξέφευγε από την αληθινή πίστη και άρχισε να λατρεύει είδωλα, και όταν άρχισε να συμπεριφέρεται με τρόπο σαν τα Σόδομα και τα Γόμορρα, δηλαδή σαρκικά, τότε επενέβαινε ο Θεός, για να τους φέρει ξανά πίσω στην αληθινή πίστη και στην αλήθεια.

Ας μη ξεχνάμε… θα αναφέρω μονάχα την περίοδο εκείνη του προφήτη Ιερεμία.

Ξέρεις τι είπε ο προφήτης Ιερεμίας μπροστά στο ίδιο τον βασιλιά;

«Βασιλιά μου και όλοι οι υπήκοοι σου, φύγανε από τον δρόμο του Θεού! Αγαπάνε πλέον το ψέμα, την κακία, τον δόλο και την απιστία! Γι’ αυτό σύντομα ο Θεός θα στείλει εχθρούς, να καταλάβουν την πόλη, την Ιερουσαλήμ και το κράτος μας».

Ξέρετε τι του έκαναν; Τον έκλεισαν στην φυλακή, τον έδιωξαν. Μαρτύρησε ο προφήτης. Όμως αυτά έλεγε το στόμα του από το Πνεύμα του Θεού.

Ξέρετε τι έγινε στο τέλος; Έστειλε τους Βαβυλώνιους, οι οποίοι ταλαιπώρησαν πολύ την Ιερουσαλήμ, την κατέλαβαν, την κυρίεψαν και έπιασαν αιχμαλώτους και τους επιφανείς άρχοντες της Ιερουσαλήμ, αλλά και πολύ απλό λαό. Τέτοιες ιστορίες είναι γεμάτη η Αγία Γραφή.

Λοιπόν, εάν έχω να απευθυνθώ σε κάποιους, δεν θα απευθυνθώ σε άπιστους, που δεν πιστεύουν καν στον Θεό. Θα απευθυνθώ, όμως, στους πιστούς, σε εκείνους που μπορούν να καταλάβουν και να τους πω: «Φύγαμε μακριά από τον Θεό!».

Και, πέστε μου, μεγαλύτερο λάθος αυτή τη στιγμή από το να μην πιστεύουμε βασικές αλήθειες της πίστης μας, όπως είναι, θα πω ένα από απλό παραδειγματάκι, το αρσενικό και θηλυκό. 

Αυτή τη στιγμή σχολίασες εσύ και επαίνεσες τις γυναίκες, γιατί είναι το θηλυκό μέρος της ζωής μας, όπως εμείς οι άντρες είμαστε το αρσενικό μέρος της ζωής μας. Αυτοί όλοι με νομοσχέδια αυτή τη στιγμή, ακόμα και στην Αγγλία, τι ζητούνε; Να καταργηθεί το αρσενικό και το θηλυκό.

-Το ζητούνε.

-Σωστά, ναι ή όχι;

-Όχι μόνο με νομοσχέδια αλλά και μέσα από το χαζοκούτι.

-Μπράβο! Να πω και άλλα; Μα ένα και μόνο φτάνει, για την έλλειψη του χρόνου, να αποδείξω ότι χτυπάμε την βάση της ζωής μας, της κοινωνικής μας ζωής. Δεν υπάρχει αρσενικό και θηλυκό. Μπορεί να κάνεις ό,τι θέλεις. Να κάνεις έρωτα, ό,τι θέλεις, να κάνεις ασέλγειες, ανηθικότητες.

Ξέρετε τι έπαθαν τα Σόδομα και τα Γόμορρα με τις ανηθικότητες;

-Καταστράφηκαν.

-Τότε, γιατί με ρωτάτε αν αυτά που λέω είναι αληθινά ή όχι; Και πριν από λίγο καιρό όταν τους έλεγα ότι θα έρθει μεγάλο κακό, το κοροϊδεύανε. Τώρα το βλέπουνε.

Έχετε αντιληφθεί, ότι σε λίγο δεν θα έχουμε πετρέλαιο να βάζουμε στα αυτοκίνητα μας; Γιατί μιλάτε για 2€ και 2,5€; Γιατί δεν σχολιάζετε ότι θα φτάσει και 5€ και 6€, για να μην πω και παραπάνω; Και θα είναι πλέον ασύλληπτο ποσό με τα δεδομένα εκείνης της εποχής;

Γιατί δεν αναφέρεστε στο γεγονός ότι, τότε που η Ελλάδα χρωστούσε πολύ λιγότερα, μπήκαμε σε μνημόνια. Τώρα που χρωστάμε τα τετραπλάσια, σε ποιο σχέδιο θα μπούμε;

Θα σας πω εγώ σε ποιο σχέδιο. Στην πτώχευση! Τώρα ξεκίνησε η πτώχευση μερικώς και θα εδραιωθεί από του χρόνου σταθερά, γενικά σε όλη την Ελλάδα.

Αλλά όλοι αυτοί οι ψυχοπαθείς, που κατέστρεψαν τον λαό, που κατέστρεψαν την πίστη, προσπαθώντας να επέμβουν ακόμα και στην πίστη των ανθρώπων, και τους αποδέχτηκαν οι εκκλησιαστικοί ηγέτες και τους ακολούθησαν, τώρα να ετοιμαστούμε όλοι εμείς που τους πιστέψαμε και τους ακολουθήσαμε, να δούμε όλοι μαζί αυτό που έρχεται. Δεν θα πω τι άλλο έρχεται. 

Μόνοι σας τα βλέπετε πλέον. Τώρα δεν υπάρχουν πλέον προφητείες, παιδί μου. Τώρα είναι πλέον γεγονότα, πράξεις. Σήμερα τα λέμε, αύριο γίνονται.

- Δεν μπορώ να μην ρωτήσω, γιατί ανησυχούμε πάρα πολύ, μήπως ο κίνδυνος εξ’ ανατολών μας χτυπήσει την πόρτα μέσα σε αυτό το έδαφος.

-Αν συνεχίσουμε με την τρέλα που τώρα πορευόμαστε, αυτό είναι σίγουρο. Το πρόβλημα ήταν άλλο, αν ο κίνδυνος εξ’ ανατολών θα ήταν υποβαθμισμένος για την Ελλάδα ή αν θα ήτανε έντονα…

-Αναβαθμισμένος από την Δύση.

-Ναι, όχι μόνο από την Δύση, αλλά από αυτό που ο Θεός θα επέτρεπε. Να το ξέρεις, τίποτα δεν γίνεται, παιδί μου, χωρίς την άδεια του Θεού. Τίποτα! Τίποτα! Τίποτα!

Εγώ φοβάμαι την αναβάθμιση. Αυτή την αναβάθμιση που οφείλεται στην μετάνοια ή στην αμετανοησία μας. Είναι δική μας επιλογή, παιδί μου, τώρα τι θα κάνουμε.

Θα προτιμήσουμε την μετάνοια, και να σωθούμε ή θα προτιμήσουμε την αμετανοησία, για να γίνουμε οι ίδιοι θεατές του δικού μας μαρτυρίου;

-Προσευχούλα! Προσευχούλα!

-Και βέβαια προσευχούλα. Απλή προσευχή, αυτήν που είπαμε ξανά.

Μακάρι από σήμερα όλοι οι άνθρωποι να κάνουν το σπίτι τους μια μικρή εκκλησία και κάθε μέρα να κάνουμε μια παράκληση στον Κύριο μας και στην Παναγία Μητέρα μας, που είναι πάντα δίπλα μας.

Εκείνη είπε ότι θα σώσει πλέον τους ευσεβείς. Δόθηκε εντολή στους Αγίους, στους Αγγέλους, να στηρίξουν μόνο τους ευσεβείς! Αλλά πιστεύω ότι η Ελλάδα έχει πολλούς αγίους. Πολλούς κρυφούς μεγάλους αγίους, που η ταπείνωση τους δεν τους έχει ακόμα αναδείξει.

Στέφανε μου, φαντάζεσαι αν όλοι οι Έλληνες αυτή τη στιγμή, σηκώναμε τα χέρια μας και λέγαμε:

«Κύριε μου, από σήμερα θέλουμε να ξέρεις ότι Εσύ είσαι ο Πατέρας μας και εμείς είμαστε τα παιδιά Σου. Σε παρακαλούμε βοήθησε και μας, να γίνουμε καλύτερα παιδιά, βοήθησε και ευλόγησε τα σπίτια μας και σώσε και την πατρίδα μας από κάθε κακό». Έχεις την αίσθηση, ότι δεν θα μας βοηθούσε;

-Θα μας βοηθούσε και είναι και πολύ εύκολο να το κάνουμε.

-Και βέβαια! Μα δεν θέλει τίποτα άλλο, παιδί μου, να σηκώσουμε τα χέρια μας ψηλά.

-Αλλά να το κάνουμε και να το εννοούμε. Όχι να το κάνουμε φαρισαϊκά, υποκριτικά.

-Δεν θέλει μόνο λόγια, θέλει πράξη εσωτερική.

Παιδί μου, ξέρεις τι αξία έχουν τα χέρια, όταν σηκώνονται ψηλά;

Μια μέρα είχα πάει να επισκεφτώ ένα νεαρό αντρόγυνο και μια μάνα που είχε γεννήσει πρόσφατα τα παιδιά της. Μου αρέσουν πολύ τα μωρά, γιατί έτσι ζητάει ο Θεός να γίνουμε όλοι μας, απλά μωρά, αθώα. Λοιπόν ήλθε να μου φιλήσει το χέρι, και πήρα το χέρι της και της το φίλησα εγώ. Και μου λέει:

«Πάτερ μου, γιατί μου φιλάτε το χέρι;»

«Πώς να μην φιλήσω τα χέρια εκείνα που, αν εσύ τα χρησιμοποιήσεις σωστά, θα βγάλεις άγιο και άγγελο; Ξέρεις τι ευλογία είναι τα χέρια εκείνα που σηκώνονται στον ουρανό και παρακαλούν τον Θεό; Ξέρεις τι είναι τα χέρια εκείνα που αγκαλιάζουν ένα παιδί και του μεταφέρουν την στοργή; 

Ξέρεις τι σημαίνουν τα χέρια αυτά που αγκαλιάζουν τον σύντροφό σου και του δίνουν δύναμη στη ζωή; Ξέρεις τι είναι αυτά τα χέρια, παιδί μου, που κάθε φορά που θα κάνεις τον σταυρό σου αγιασμένα, θα σκορπάνε τη χάρη και την ευλογία μέσα στο περιβάλλον σου;»

Αυτά τα χέρια έχουμε ανάγκη αυτή τη στιγμή, αγαπητέ μου Στέφανε. Χέρια μητρικά, χέρια απλά, που θα σηκωθούν ενώπιον του Θεού και θα πουν:

«Σε ικετεύω Πατέρα μου, σώσε μας από αυτή την δύσκολη στιγμή».

Και ξέρει Εκείνος σαν Πατέρας τι θα κάνει.

Δεν είσαι εσύ καλύτερος από τον Θεό, Στέφανε μου, που όταν σου ζητήσει κάτι το παιδί σου, τρέχεις να του το κάνεις. Δεν είσαι εσύ καλύτερος, όταν η γυναίκα σου, σου λέει:

«Στέφανε μου, κλείσε με εμένα στην αγκαλιά σου».

Και θα της πεις: «Τι θέλεις αγαπημένε μου άγγελε;»

Πρέπει να αλλάξουμε και την συμπεριφορά μας στον σύντροφο μας!

Μια και μιλάμε για τις γυναίκες σήμερα, πρέπει να καταλάβουμε όλοι οι άντρες, ότι οι γυναίκες μας είναι οι άγγελοι μας! Χωρίς αυτόν τον άγγελό σου, εσύ θα μπορούσες να σταθείς στη ζωή Στέφανε; Θα μπορούσες εσύ να είσαι ευτυχισμένος και χαρούμενος;

-Δεν θα είχα κατ’ αρχάς τα δικά μου τα αγγελούδια.

-Ε, λοιπόν, σου έδωσε ο Θεός έναν άγγελο, σεβάστου Τον! Να Τον σκέφτεσαι μέσα στην καρδιά σου. Όχι με το ένα σου μάτι να βλέπεις τον άγγελο σου και με το άλλο σου μάτι να βλέπεις άλλες.

-Σωστό! Σωστό!

-Σκεφτείτε τα όλα, γιατί έτσι δίνετε με την πίστη σας την αληθινή, δίνετε αγάπη και δύναμη στην γυναίκα σας, να γίνει ο άγγελος του σπιτιού σας.

-Αγάπη. Αυτή η αγάπη.

-Αυτή τη στιγμή, το έχω ξαναπεί, έχουμε ανάγκη από τις προσευχές των αθώων παιδιών για να σωθούμε, αλλά και από τις μητρικές προσευχές των γυναικών, που πάντα συγκινούσανε την καρδιά του Ιησού, γιατί μια μάνα Τον κράτησε! Μια μάνα Τον αγκάλιασε! Μια μάνα Τον φίλησε. Και θέλει όλες οι γυναίκες έτσι να Τον αγαπούν, όπως η μαμά Του. Το καταλαβαίνεις;

Να φανταστείς, Στέφανε μου, ότι μέσα στο πάθος Του, ο ένας μαθητής Του τον πρόδωσε. Ο άλλος, ο αγαπημένος Του μαθητής, Τον αρνήθηκε. Οι υπόλοιποι Τον εγκατέλειψαν. Η μόνη που έμεινε σταθερά δίπλα Του, ήταν η Μαμά Του. Είναι η δύναμη αυτή η γυναίκα, η μητρική δύναμη!

Έτσι θα βλέπεις και την γυναίκα σου, σαν δύναμη μητρική, απέραντης δύναμης, μέσα στο σπίτι σου και για σένα και για τα παιδιά σου. 

Αλλά από σήμερα θα της δώσεις και άλλη αξία. Την αξία που έχει μια μάνα ενώπιον του Θεού, όταν σηκώνει τα χέρια της στον ουρανό και λέει: «Αγαπημένε μου Ιησού, σώσε την οικογένεια μου και όλο τον κόσμο». Ξέρεις γιατί; Ο Θεός, παιδί μου, πίσω από την γυναίκα σου ή την άλλη και την παράλλη, θα δει στο πρόσωπο της, την ίδια Του την Μάνα, την Παναγία.

Γι’ αυτό, όλες οι γυναίκες σήμερα, μια και γιορτάζετε, γίνετε οι φίλες, οι αδελφούλες της Παναγίας, αυτού του μικρού υπέροχου κοριτσιού, που είναι μόνο να το αγαπάς και να το λατρεύεις. Το καταλαβαίνεις;

Τότε ο σατανάς δεν θα καταφέρει τίποτα και θα γίνει αυτό που είπε η Παναγίτσα.

Ξέρεις τι είπε η Παναγίτσα; Και εκεί να τελειώσουμε, αγαπητέ μου Στέφανε.

«Θα προστατέψω την πατρίδα αυτή, που λατρεύει τον Γιό μου και εμένα! Που λατρεύει τον Γιό μου και εμένα! Θα την προστατέψω! Και θα καταλάβουν όλοι, ότι αυτή η μικρή χώρα, έχει πολλή ισχυρή ουράνια προστασία! 

Θα την κάνω ένδοξη και μεγάλη. Θα απλώσει τα εδάφη της πιο μακριά από αυτά που τώρα υπάρχουν. Τώρα θα της τα κοντύνουν η πονηριά των μεγάλων, η προδοσία των ηγετών της και η εχθρότητα αυτών των επίβουλων.

Όμως, εγώ θα την κάνω μεγάλη ξανά και θα απλώσω το όνομα της σε όλο τον κόσμο. Θα βάλω ευσεβή βασιλιά να την διοικεί. Εγώ θα βάλω άξιους αρχιερείς, όχι αυτούς που πρόδωσαν τον Γιό μου. Αυτοί είναι πλέον ανάξιοι στα μάτια του Γιού Μου. Και αν δεν μετανοήσουν, να σκέπτονται στο μέλλον ποια θα είναι η θέση τους; Στον Παράδεισό ή στην Κόλαση; Αυτά να τα σκέπτονται από τώρα.

Εγώ, όμως, θα βάλω άξιους ανθρώπους και θα βγάλω καινούργια παιδιά που θα λατρεύουν τον Γιό μου! Νέα παλικάρια, νέα κορίτσια που, σαν την Κατερίνα, την Μαρίνα, την Ειρήνη, την Χριστινούλα και όλες τις μικρές αγίες, θα μιλούν για τον Θεό και θα ζει ο Θεός μέσα σε αυτά. Και θα είναι αυτοί πλέον που θα διοικούν πνευματικά την Εκκλησία μου.

Τότε το Ευαγγέλιο θα απλωθεί παντού και η μικρή Ελλάδα θα γίνει μεγάλη. Το όνομα της θα γίνει ξακουστό και το άγιο Ευαγγέλιο θα απλωθεί παντού. Και τότε, ακόμα και αυτή η δύστυχη Ρώμη θα μετανιώσει, θα γονατίσει. 

Πρώτα θα διχαστεί και μετά θα μετανιώσει και θα ακολουθήσει και θα αναζητήσει την Ορθοδοξία. Και τότε θα γίνουν μεγάλα πράγματα. Αλλά τώρα, μετανιώστε, λέει, παιδιά μου, γιατί το κακό είναι τόσο μεγάλο, που αν δεν το προλάβετε, θα σας προλάβει εκείνο».

-Πατέρα μου, την ευλογία σας. Δεν έχω να πω τίποτα άλλο. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ. Μας συγκλονίσατε!

-Ο Θεός να σας ευλογεί, παιδιά μου, όλους, όλους, όλους!

-Να είστε καλά!





11 σχόλια:

  1. Σας ευχαριστώ πολύ για το κείμενο! Μεταφράζουμε κείμενα με αυτόματη μετάφραση στα ρωσικά. Δεν μπορούμε να μεταφράσουμε βίντεο και ήχο! Παρακαλώ δημοσιεύστε τη συνέντευξη του Γέροντα Ελπίδιου σε μορφή κειμένου. Και άλλες σημαντικές συνεντεύξεις επίσης. Σας ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην λαμβάνετε ότι λέει ο κάθε ένας ως προφητείες ρε παιδιά,μετά ξεφτιλίζεται η ορθοδοξία. Δε σας έφτασε η μπαρούφα περί περιπάτου μιας εβδομάδας και υποδοχή των ρώσσων με λουλούδια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O Γέρων Ελπίδιος ο καθένας; Και λέει μπαρούφες; Είσαι στα όρια...
    Όσο για τα "περί περιπάτου μιας εβδομάδας και υποδοχή των Ρώσσων με λουλούδια" έγινες και νατοϊκός τώρα; Όλοι ξέρουν ότι αν οι Ρώσσοι ήθελαν απλά να πάρουν το Kίεβο τότε θα αρκούσαν 3 μέρες και πολύ λέω... Αλλά ότι οι νεοναζί μετατρέπουν τους αμάχους σε ασπίδα και τα νοσοκομεία σε οχυρά αυτό καθυστερεί εκείνους που δεν θέλουν λουτρό αίματος. Ο απλώς λαός πάντως καταφεύγει στα ρωσικά στρατεύματα για να προφυλαχτεί από τους νεοναζί που όποιον πάει να φύγει τον σκοτώνουν! Κάνεις πως δεν τα ξέρεις όλα αυτά για να δυσφημίσεις τον Γέροντα που στην συγκεκριμένη περίπτωση εξέφρασε την άποψή του; Θα βγάλεις ψεύτη και τον Άγιο Στάρετς Ιωνά του Κιέβου; Εκείνος είπε για τα λουλούδια! Και είπε ότι θα κατέβουν μέχρι το Κίεβο σε μια βδομάδα, το οποίο και έγινε! Δεν είπε θα το πάρουν...
    (https://oimos-athina.blogspot.com/2022/02/blog-post_44.html από 0.50-2.30)
    Για πρόσεχε λιγάκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νομίζω πραγματικά ότι αυτά που έχουν ειπωθεί για εσένα έχουν κάποια βάση. Καλά δεν ντρέπεσαι σαν πολιτικαντης να δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα; Ή προφητεία τι έλεγε ρε υποκριτής; αν ένας προφήτης πει ότι σε μια εβδομάδα μετά από εισβολή θα φτάσουν στην πρωτεύουσα τι σημαίνει στον κοινό νου; αυτό που λες εσύ; η προφητεία γιατί ειπώθηκε έτσι; ποιο το πνεύμα της αν όχι το εύκολο της κατάκτησης λόγο του φιλικού πληθυσμού; και αντε αυτό, τα λουλούδια που είναι;
    Για το άλλο θέμα δηλαδή τι; κάνατε τον πατήρ βαγιαννακη Άγιο ήδη; γύρω στα 10 χρόνια τον παρακολουθώ και 10 χρόνια πέφτει έξω σε αυτά που έχει πει. Έχει πει για Πάσχα μαύρα αραχνα, πείνας, για αρχή πολέμων κλπ από τότε. Αντε σοβαρεψου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι για μετά αυτές οι προφητείες. Τώρα είναι πόλεμος στυλ 2014. Λίγη υπομονή κάνε.

      Διαγραφή
    2. ΑΡΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΟ ΑΓΙΟ ΣΤΑΡΕΤΣ ΙΩΝΑ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ ΨΕΥΤΗ! ΣΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ!ΣΕ ΑΦΗΝΩ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ!

      Διαγραφή
    3. Τότε, περιέγραψε το ψέμα που είπα απέναντι στην αλήθεια της προφητείας του.

      Διαγραφή
  5. Εδώ ο κόσμος καίγεται και ο Μυλωνάς χτενίζεται.
    Και οι λοιποί και ο Ρωμανός μέσα, σχολιάζουν ακόμη προφητείες σαν να μην συμβαίνει τίποτε.
    Διυλίζουμε τον κώνωπα και καταπίνουμε την κάμηλο.
    Τόσο γκαβοί είμαστε όλοι ,δεν βλέπουμε τις μάσκες,τα μπόλια,τους περιορισμούς,τις απαγορεύσεις,τους μισθούς,την ανεργία ,τις απολυσεις ,τις διαθεσιμότητες,την ακρίβια,τις ΚΥΑ,τις βενζίνες,το αεριο,το ρεύμα και τόσα άλλα .
    Τόσο γίδια και βόδια γίναμε και ακόμη καθόμαστε και μιλάμε και αμφιβάλουμε;
    Καιρός να σφίξουμε τους πρωκτούς μας , γιατί μεθοδικά μας παίρνουν τα σώβρακα και σε λίγο θα μας τρέχουν ξεβράκωτους και ξυπόλυτους εύκολα θύματα των ανώμαλων υποτακτικών τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό λέω και εγώ πανέξυπνε, μας παίρνουν τα σώβρακα και εμείς μένουμε προσκολημενοι σε ευοίωνες προφητείες οι οποίες μάλιστα κατέπεσαν, περιμένοντας τις επόμενες. Μας δουλεύεις και συ;είσαι θαμώνας σε σαιτ ψεύτικης προφητοπαραγωγής και το παίζεις πραγματιστής;

      Διαγραφή
  6. Σκαρμουτσο σκαρμουτσο πιασε μου τον πουτσο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή