Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022

ΑΝΤΙ ΤHΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΠOY ΜΕ ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ ΣΕ ΕΝΕΡΓΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΟΥΚΡΑΝΙΑ...

Όσο γίνεται πιο περιληπτικά οι τελευταίες εξελίξεις εντός και εκτός μετώπου...

Ανταπόκριση Βασίλη Μακρίδη

* Η κυνική ομολογία-παραδοχή της υφυπουργού εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόριας Νιούλαντ για την ύπαρξη βιοχημικών εργαστηρίων στην Ουκρανία με τη χρηματοδότηση και την αγαστή συνεργασία των ΗΠΑ έρχεται να επιβεβαιώσει τις ρωσικές καταγγελίες για δημιουργία βιολογικών όπλων στραμμένων κατά της Ρωσίας και της Λευκορωσίας. 

Η «κυρία» Νιούλαντ ανέφερε επίσης επί λέξει ότι «εργαζόμαστε (στγ; οι ΗΠΑ) με τις ουκρανικές αρχές, ώστε τα εργαστήρια αυτά να μην πέσουν στα χέρια των Ρώσων»! Αυτή τη στιγμή, από τα 30, συνολικά, αντίστοιχα εργαστήρια που έχουν επισημανθεί στο έδαφος της Ουκρανίας, στον έλεγχο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων έχουν πέσει τα 11.

- Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανάρτησε στην ιστοσελίδα του επίσημα έγγραφα της ουκρανικής Εθνοφρουράς, όπου από τον Ιανουάριο του 2022 γινόταν λόγος για ευρείας κλίμακας επίθεση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στις ΛΔ του Ντονμπάς, ενώ γινόταν λόγος και για τον τρόπο επιλογής του στρατιωτικού προσωπικού που θα αποστελλόταν στην περιοχή για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης επιχείρησης. Μετά τις 11 το βράδυ θα αναρτήσω screenshots που πιστοποιούν του λόγου το αληθές.

- Στο στρατιωτικό μέτωπο, έχουμε τις δυνάμεις του τακτικού ουκρανικού στρατού, αλλά και των νεοναζιστικών ταγμάτων στο έδαφος των ΛΔ του Ντονμπάς να εξακολουθούν, με όση δύναμη πυρός διαθέτουν ακόμη, να χτυπούν αποκλειστικά κατοικημένες περιοχές και να δημιουργούν θύματα μεταξύ των αμάχων και σοβαρές υλικοτεχνικές ζημιές σε ειρηνικές υποδομές. 

- Από την άλλη πλευρά, ο κλοιός γύρω από τη Μαριούπολη σφίγγει ολοένα και περισσότερο, καθώς οι δυνάμεις της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της ΛΔ Ντονιέτσκ έχει εισχωρήσει και μπλοκάρει το βόρειο τμήμα της πόλης, πραγματοποιώντας ταυτόχρονα και έργο αποναρκοθέτησης (περίπου 2.000 νάρκες έχουν εξουδετερωθεί μέχρι τώρα, τοποθετημένες από τους Ουκροναζί ακόμη και σε παιδικές χαρές!!!). 

Την ίδια ώρα το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό έχει αποκλείσει τον δια της θαλάσσης δρόμο διαφυγής των νεοναζιστικών καθαρμάτων, τα οποία ωστόσο κρατούν ομήρους περίπου 500 χιλιάδες κατοίκους της πόλης και δεν τους επιτρέπουν να χρησιμοποιήσουν τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους προς το Ζαπορόζιε (δυτικά) και το Ντονιέτσκ (ανατολικά). 

Μισό εκατομμύριο ψυχές βρίσκονται σε ένα μεγάλο και ιδιότυπο «στρατόπεδο συγκέντρωσης», χωρίς τρόφιμα, ρεύμα και νερό και περιμένουν την ολοκλήρωση της στρατιωτικής επιχείρησης της Λαϊκής Πολιτοφυλακής και των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων για να απελευθερωθεί.

- Την ίδια ώρα σφίγγει σταδιακά, από ξηράς και από θαλάσσης, ο κλοιός γύρω από το Νικολάγεφ, σημαντικότατο λιμάνι στη Μαύρη Θάλασσα και διαθέτων ένα από τα μεγαλύτερα και πληρέστερα, μέχρι πρόσφατα, ναυπηγεία στον κόσμο. Εφόσον ολοκληρωθεί και η απελευθέρωσή του, ο δρόμος για την Οδησσό θα είναι πλέον ορθάνοιχτος...

- Οι πληροφορίες για την αποστολή μισθοφόρων από διάφορες χώρες (κυρίως της Δύσης, αλλά όχι μόνο) για να πολεμήσουν στο πλευρό των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, αλλά ακόμη και μέσα από τις τάξεις των νεοναζιστικών ταγμάτων όπως το «Αζόφ», επιβεβαιώνονται και από ρεπορτάζ δυτικών ΜΜΕ. 

Μισθοφόροι από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Βρετανία, τη Σουηδία, αλλά ακόμη και Λευκορώσοι νεοναζί και Αζερμπαϊτζανοί ισλαμιστές - όλοι αυτοί πήγαν και πηγαίνουν στην Ουκρανία για να πολεμήσουν... «για τη δημοκρατία»!!! (Δοξάστε τους, που θα 'λεγε και ο αείμνηστος Χάρυ Κλυν). 

Εάν κάποιος αναρωτιέται, δε, τι χρήματα παίρνουν οι μισθοφόροι που αποστέλλονται στην Ουκρανία, λόγος γίνεται για ποσά έως και 2.000 δολάρια την ημέρα (!!!), συν ειδικά μπόνους (!!!) για επίτευξη συγκεκριμένων στόχων!!! Λεφτά υπάρχουν, που θα ΄λεγε και μια άλλη «ψυχή», αν είναι να καταστραφούν ολόκληροι λαοί και οι χώρες τους για χάρη του πολεμικού (και όχι μόνο) κεφαλαίου...

- Αυτά επί του παρόντος. 


 Βασίλης Μακρίδης


ΜΑΣ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο Λ. ΑΠΟΣΚΙΤΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου