Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΕΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ...

ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΞΕΝΟ DNA ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ – ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ;
3 ΒΙΝΤΕΟ


Από τον Δρ Mathew Maavak

Οι λήπτες μεταμοσχεύσεων οργάνων αναφέρουν ότι κληρονομούν τα χαρακτηριστικά του δότη τους, όπως συμπεριφορές και δίαιτες. Μερικοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι αυτό οφείλεται σε φυσιολογική και ψυχολογική αποτύπωση. Ωστόσο, η υπόθεση του μικροχιμαιρισμού φαίνεται να είναι πιο συναρπαστική.

Ο μικροχιμαιρισμός είναι η παρουσία κυττάρων (ή DNA) από ένα άτομο σε ένα άλλο γενετικά διακριτό άτομο. Μπορεί να συμβεί φυσικά, για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όταν τα εμβρυϊκά κύτταρα μεταφέρονται στην κυκλοφορία του αίματος της μητέρας και αντίστροφα. 

Και μπορεί να συμβεί τεχνητά από μεταμόσχευση οργάνων / ιστών ή μετάγγιση αίματος, όπου τα κύτταρα του δότη μπορούν να παραμείνουν στο σώμα του λήπτη για χρόνια.

Σύμφωνα με τον Δρ Mathew Maavak, οι πειραματικές ενέσεις γονιδιακής θεραπείας γνωστές ως «εμβόλια» φέρεται να προκαλούν μικροχιμαιρισμό.

Επειδή οι λήπτες μοσχευμάτων οργάνων αναφέρουν κληρονομικά χαρακτηριστικά από δότες, πιθανώς μέσω μικροχιμαιρισμού, ο Δρ Maavik θέτει το ερώτημα: Μπορεί το ξένο DNA να ελέγξει την ψυχή σας;


Μπορεί η βιοτεχνολογία να ελέγξει την ανθρώπινη συμπεριφορά; Αυτός ήταν ο τίτλος ενός άρθρου που προκάλεσε σκέψη και έγραψε πρόσφατα ο Guy Hatchard για το Ινστιτούτο Brownstone. 

Το άρθρο βασίστηκε εν μέρει σε ένα έγγραφο που δημοσιεύθηκε από το περιοδικό Transplantology, το οποίο τεκμηρίωσε «τις εμπειρίες των ατόμων που έλαβαν μια σειρά δωρεών οργάνων, συμπεριλαμβανομένων των καρδιών, των νεφρών, του ήπατος και των πνευμόνων». Σύμφωνα με το Hatchard:

Συνολικά, το 87% των ατόμων βίωσαν αξιοσημείωτες ασυνήθιστες αλλαγές που αμφισβήτησαν τη συμπεριφορά, την αίσθηση ταυτότητας και τις προσωπικές προτιμήσεις τους. 

Αναφορές σε πρώτο πρόσωπο και στοιχεία από οικογένειες δοτών επιβεβαιώνουν ότι ορισμένες από αυτές τις επιδράσεις περιλαμβάνουν τη μεταφορά χαρακτηριστικών προσωπικότητας, όπως η τροφή ή οι προτιμήσεις συμπεριφοράς, από τον δότη στον λήπτη οργάνων. 

Για παράδειγμα, ένας άπληστος κρεατοφάγος μπορεί να γίνει χορτοφάγος που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το κρέας στο πιάτο του.

Αυτό είναι ένα απροσδόκητο αποτέλεσμα που αμφισβητεί τις συμβατικές ιδέες. Αυτή η μελέτη δείχνει την κατανεμημένη θέση της μνήμης σε όλη τη φυσιολογία και τη στενή σχέση της με μια ποικιλία συστημάτων οργάνων.

 Δείχνει επαρκώς πόσο λίγα καταλαβαίνουν οι επιστήμες της ζωής σχετικά με τη διεπαφή μεταξύ συνείδησης και ύλης. [Η υπογράμμιση δική μου]

Αλλά έχει αποδειχθεί οριστικά αυτό το φαινόμενο, τουλάχιστον όσον αφορά τη συσχέτιση; Το έγγραφο Transplantology διεξήγαγε μια συγχρονική μελέτη μεταξύ 47 συμμετεχόντων (23 καρδιακοί και 24 άλλοι λήπτες οργάνων), το οποίο είναι ένα ομολογουμένως μικρό δείγμα, αλλά οι παρατηρήσεις του έχουν επαναληφθεί από άλλες μελέτες.

Αποθήκη της ψυχής;

Ο Δρ James Kneller, ένας καρδιακός ηλεκτροφυσιολόγος, έχει περιγράψει πώς ένα όργανο, ιδιαίτερα η καρδιά, μέσα στον λήπτη του μοσχεύματος, μπορεί να δανειστεί «ορισμένα χαρακτηριστικά προσωπικότητας, προτιμήσεις, ακόμη και χαρακτηριστικά χαρακτήρα από τον δότη. 

Είναι σαν η μεταμοσχευμένη καρδιά να περιέχει το μυαλό και την ψυχή του δότη που στη συνέχεια βρίσκει έκφραση στον λήπτη... Έτσι, ενώ η μεταμόσχευση καρδιάς παρατείνει τη ζωή του λήπτη, δίνει επίσης νέα ζωή στον δότη».



 
James Kneller MD: Μπορεί μια μεταμόσχευση καρδιάς να αλλάξει την προσωπικότητά σας; 14 Ιουλίου 2021 (9 λεπτά)

Η συνοπτική παρουσίαση του Kneller στο YouTube περιελάμβανε αρκετά εκπληκτικά παραδείγματα. Περιέγραψε πώς η καρδιά από έναν νεκρό ποδηλάτη είχε προκαλέσει ένα νέο πάθος για το χόμπι σε έναν παραλήπτη. 

Πώς η καρδιά ενός νεκρού κασκαντέρ πυροδότησε επίσης μια νέα αθλητική μανία σε ένα στέλεχος που δεν είχε προηγούμενο ενδιαφέρον για τον αθλητισμό, μαζί με μια παράξενη προδιάθεση προς έναν συγκεκριμένο τραγουδιστή τον οποίο ο νεκρός δωρητής είχε κάποτε λατρέψει. 

Με παρόμοιο τρόπο, μια 47χρονη γυναίκα, η οποία έλαβε την καρδιά ενός έφηβου αγοριού που σκοτώθηκε σε ατύχημα με μοτοσικλέτα, σύντομα ανέπτυξε μια λαχτάρα για μπύρα, πράσινες πιπεριές, μπάρες Snickers και KFC μετά τη μεταμόσχευσή της. 

Άρχισε να αισθάνεται πιο επιθετική, δυναμική, πιο σκληρή και πιο κατάλληλη. Ακόμα και το περπάτημά της έγινε πιο ανδροπρεπές και τελικά έχασε την επιθυμία να έχει αγόρι.

Ενώ τα περισσότερα παραδείγματα που αναφέρθηκαν μέχρι στιγμής θα μπορούσαν να περιγραφούν ως «συναρπαστικά», άλλα ήταν εντελώς ανησυχητικά. Σε μια συγκεκριμένη περίπτωση, ο νεκρός δότης άρχισε να εμφανίζεται στα όνειρα του λήπτη και υποσχέθηκε «να μην χωριστεί ποτέ» από αυτήν. 

Ο Kneller αφηγήθηκε πώς η καρδιά ενός θύματος αυτοκτονίας οδήγησε τον παραλήπτη να στραφεί και αργότερα να παντρευτεί τη χήρα του δότη. Ο λήπτης τελικά αυτοκτόνησε με τρόπο πανομοιότυπο με τον δότη.

Σε μια ακόμη περίπτωση, ένα οκτάχρονο κορίτσι που έλαβε την καρδιά μιας 10χρονης γυναίκας θύματος δολοφονίας άρχισε να βιώνει δραματικούς μετεγχειρητικούς εφιάλτες για τη δολοφονία του δότη, οι οποίοι, μετά από περαιτέρω έρευνα από ψυχίατρο, οδήγησαν στον εντοπισμό και τη σύλληψη του δολοφόνου.

Ο Kneller προειδοποίησε να μην υποτιμάται η κρυμμένη δυναμική της καρδιάς. Σημείωσε πώς οι αποδέκτες τεχνητών καρδιών - όπου η καρδιά αντικαθίσταται από ένα μηχανικό μαραφέτι - μπορεί να χάσουν εντελώς την αίσθηση του «συναισθήματος, της ζεστασιάς και της ενσυναίσθησης».

Εκτός από την ανθρώπινη καρδιά, ένα μεταμοσχευμένο ήπαρ μπορεί να προκαλέσει παρόμοια συμπεριφορική επίδραση. Μάλλον περιέργως, η μαλαισιανή λέξη για την εικονιστική καρδιά ή ψυχή είναι "hati"αλλά κυριολεκτικά, αναφέρεται στο ήπαρ. Ήταν αυτή η γνώση της κατανεμημένης φυσιολογικής μνήμης γνωστή στους αρχαίους;


The UnXplained: Επείγουσα μεταμόσχευση οργάνων μεταβάλλει τη λειτουργία του εγκεφάλου (Σεζόν 1), 20 Μαΐου 2023 (3 λεπτά)

Παράλληλα με μια βιβλική εξήγηση, ο Kneller προσέφερε μια επιστημονική θεωρία για αυτό το φαινόμενο. Τόσο ο εγκέφαλος όσο και η καρδιά είναι «ηλεκτρικά όργανα» που λειτουργούν σε συμβίωση μεταξύ τους. Η «ηλεκτρική πυκνότητα της καρδιάς φέρεται να είναι 5.000 φορές ισχυρότερη από τον εγκέφαλο» και παράγει μια ηλεκτρομαγνητική αύρα που εκτείνεται σε ακτίνα 10 μέτρων γύρω από το άτομο.

Φανταστείτε τι συμβαίνει όταν οι ηλεκτρομαγνητικές αύρες των ανθρώπων αλληλεπικαλύπτονται. Τα πολυσύχναστα κοινωνικά περιβάλλοντα μπορούν να επηρεάσουν τους ανθρώπους με περισσότερους από έναν τρόπους - ακόμη και όταν απουσιάζουν οι ενεργές αλληλεπιδράσεις, δηλαδή οι συνομιλίες. 

Η στενή σωματική επαφή μεταξύ των ανθρώπων, όπως το κράτημα των χεριών, μπορεί επίσης να συγχρονίσει τους καρδιακούς παλμούς. Σε τέτοιες περιπτώσεις, το εγκεφαλικό κύμα ενός ατόμου (μετρούμενο μέσω ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος) μπορεί να αρχίσει να αντικατοπτρίζει τον καρδιακό παλμό ενός άλλου (μετρούμενο μέσω ΗΚΓ). 

Το επίπεδο συντονισμού θα πρέπει να είναι ισχυρότερο όταν εμπλέκεται έντονη σωματική οικειότητα. Ο συγχρονισμός του καρδιακού παλμού μπορεί επίσης να συμβεί μεταξύ ενός πολύ αγαπημένου κατοικίδιου ζώου και του ιδιοκτήτη του.

Οι αλληλεπιδράσεις μεταξύ της καρδιάς, του εγκεφαλικού νωτιαίου υγρού και του εγκεφάλου είναι πολύπλοκες, καθώς ο καθένας προσπαθεί συνεχώς να επηρεάσει το σύνολο. 

Αυτό είναι μια ιατρική αναγκαιότητα, καθώς τα βιολογικά συστήματα πρέπει να προσαρμόζονται συνεχώς για να αντιμετωπίσουν νέες φυσιολογικές και ψυχολογικές συνθήκες, όπως άσκηση, οικειότητα, εργασία, ξαφνικούς τραυματισμούς ή εισαγωγή συγκεκριμένων τροφίμων, τοξινών ή μικροβίων. 

Αυτές οι προσαρμογές πραγματοποιούνται 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα/365. Όπως έχω γράψει πολλές φορές στο παρελθόν, το ανθρώπινο σώμα είναι το απόλυτο πολύπλοκο προσαρμοστικό σύστημα («CAS») – ένα σύστημα που είναι σχεδόν αδύνατο να αποδομηθεί με καρτεσιανά μέσα.

Υπάρχει ένα διάσημο ρητό που λέει ότι «είσαι ό,τι τρως», αλλά έχω ζήσει και με τη ρήση ότι «είσαι αυτός με τον οποίο συναναστρέφεσαι». Έχετε βρεθεί ποτέ με ανθρώπους που φαίνονται καλοί ή διακριτικοί επιφανειακά, αλλά των οποίων η παρουσία πυροδοτεί ορισμένα αρνητικά αντανακλαστικά, αναμνήσεις ή τρένα σκέψης; 

Παρακολουθήσατε ποτέ εκκλησιαστικές λειτουργίες που προκαλούσαν συνεχώς μια αίσθηση ανησυχίας ή ακόμα και άγχους; Μπορεί αυτό να εξηγηθεί από τις ανθρώπινες ηλεκτρομαγνητικές αύρες; Ή μήπως υπάρχει κάτι βαθύτερο εδώ, που περιλαμβάνει φυσιολογικά, μνημονικά (μνήμη) και πνευματικά στοιχεία;

Εδώ είναι ένα προσωπικό παράδειγμα. Πριν από μερικά χρόνια, με κάλεσαν να παρευρεθώ στο δείπνο επανένωσης του δημοτικού σχολείου μου. Είχα χάσει επαφή με τους παλιούς μου συμμαθητές και δεν μπορούσα να θυμηθώ τους περισσότερους από αυτούς. 

Αλλά με χτύπησε μια ξαφνική έκρηξη νοσταλγίας όταν έλαβα την πρόσκληση. Εκτός από την ανάκληση παλιών αξιοθέατων, μυρωδιών και αθώων εμπειριών, τα τραγούδια των Boney M άρχισαν να διαπερνούν το μυαλό μου, καθώς ήταν εξαιρετικά δημοφιλή κατά την παιδική μου ηλικία.

Με τη συνάντηση με αυτούς τους ανθρώπους, ωστόσο, η γλυκιά αίσθηση της νοσταλγίας αντικαταστάθηκε αμέσως από μια ωμή έκρηξη από το παρελθόν. Όλοι ήταν καλοί μαζί μου. Ωστόσο, το μυαλό μου (και ίσως και το σώμα μου) μπορούσε να διακρίνει ορατά την πανταχού παρούσα μονομέρεια του παρελθόντος.

 Ορισμένα αντανακλαστικά που ήταν για πολύ καιρό αδρανή άρχισαν να επανεμφανίζονται. Άρχισα να αισθάνομαι άρρωστος, ξεκινώντας από το έντερό μου.

Η εμπειρία μου ήταν παρόμοια με ένα σκυλί που επιστρέφει στον εμετό του, όπως το θέτει η Αγία Γραφή (Παροιμίες 26:11). Το ανθρώπινο μυαλό και σώμα κοσκινίζουν συνήθως τις μνήμες προκειμένου να βελτιστοποιήσουν τις δυνατότητες του ατόμου. Η νοσταλγία μπορεί να είναι ένα παραπλανητικό λάκκο για τους ανυποψίαστους.

Λοιπόν, τι με έκανε να δω το παρελθόν μέσα από έναν ροζ φακό, τουλάχιστον τις ημέρες που προηγήθηκαν της επανένωσης και μια σύντομη περίοδο μετά; Ίσως, είχε να κάνει με τους Boney M, των οποίων οι μελωδίες κάποτε κυριαρχούσαν στους αεραγωγούς και οι οποίες καθόρισαν το πνεύμα της παιδικής μου ηλικίας; 

Μήπως είχε να κάνει με την κοινή αντίληψη των «παλιών καλών ημερών» όταν «η ζωή ήταν απλούστερη»; Αυτές οι συλλογικές εμπειρίες αποτυπώθηκαν στο μυαλό και το σώμα μου; Ή μήπως είχα ξεχάσει ότι τα εξώφυλλα των άλμπουμ των Boney M ήταν κάποτε αδικαιολόγητα αηδιαστικά, σε πλήρη αντίθεση με τα τραγούδια τους;

Όταν οι δεσμοί σφυρηλατούνται στα καζάνια των αντιφάσεων, της ανεπάρκειας χαρακτήρα και της κακίας, οι ψευδείς αναμνήσεις μπορεί να είναι ένα πρωταρχικό αποτέλεσμα. Η συλλογική εμπειρία και ο χαρακτήρας ενός ατόμου μπορούν κυριολεκτικά να κατατεθούν στην καρδιά. Όπως το θέτει η Αγία Γραφή: «Η καρδιά είναι απατηλή πάνω απ' όλα, και απελπιστικά πονηρή: ποιος μπορεί να τη γνωρίζει;» (Ιερεμίας 17:9).

Οι κοινωνικοί σας κύκλοι πρέπει να έχουν τις σωστές αύρες. Επανορθώστε τους πριν να είναι πολύ αργά.

Μικροχιμαιρισμός

Μια μεταμοσχευμένη καρδιά μπορεί να δημιουργήσει νέα χόμπι, προτιμήσεις και ακόμη και μια νέα επιθυμία να σκοτώσει. Το φαινόμενο όπου οι λήπτες οργάνων κληρονομούν χαρακτηριστικά δότη είναι ένας συναρπαστικός και αμφιλεγόμενος τομέας μελέτης. 

Μερικοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η μεταμόσχευση μπορεί να προκαλέσει φυσιολογική και ψυχολογική αποτύπωση. Ως αποτέλεσμα, αρκετοί όροι έχουν επινοηθεί για να περιγράψουν αυτό το απόκρυφο φαινόμενο, όπως:

1. Κυτταρική μνήμη: Σύμφωνα με αυτή την υπόθεση, τα κύτταρα μέσα σε ένα όργανο μπορεί να διατηρούν «μνήμες» ή χαρακτηριστικά του δότη, τα οποία μπορούν να μεταφερθούν στον λήπτη. 

Αν και η κυτταρική μνήμη δεν είναι ευρέως αποδεκτή στην επιστημονική κοινότητα λόγω έλλειψης εμπειρικών στοιχείων, είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται συχνά σε συζητήσεις σχετικά με τις αλλαγές μετά τη μεταμόσχευση στους λήπτες.

2. Χαρακτηριστικά που προέρχονται από δότη: Πρόκειται για έναν γενικότερο όρο που αναφέρεται σε οποιαδήποτε χαρακτηριστικά ή συμπεριφορές που εμφανίζονται στον λήπτη μετά τη μεταμόσχευση και φαίνεται να αποδίδονται στον δότη. 

Αυτά τα χαρακτηριστικά μπορεί να κυμαίνονται από αλλαγές στις προτιμήσεις και τις συνήθειες έως αλλαγές στην προσωπικότητα.

3. Επίκτητα χαρακτηριστικά μοσχεύματος: Παρόμοια με τα χαρακτηριστικά που προέρχονται από δότη, ο όρος αυτός αναφέρεται σε νέα χαρακτηριστικά ή αλλαγές που αποκτά ένας λήπτης μετά τη λήψη μοσχεύματος, που ενδεχομένως συνδέονται με τα χαρακτηριστικά του δότη.

4. Ψυχοκοινωνικές αλλαγές: Ο όρος αυτός χρησιμοποιείται ευρύτερα για να περιγράψει αλλαγές στην ψυχολογική κατάσταση ή τις κοινωνικές συμπεριφορές ενός λήπτη μετά από μεταμόσχευση οργάνου. Αυτές οι αλλαγές μπορούν να επηρεαστούν από το άγχος και τις συναισθηματικές επιπτώσεις που συνοδεύουν μια σημαντική ιατρική διαδικασία.

Όλες οι συνθήκες που περιγράφονται παραπάνω φαίνεται να είναι λεπτές ορολογίες που περιγράφουν το ίδιο υποκείμενο φαινόμενο. 

Αποτελούν μέρος αυτού που ορισμένοι ερευνητές αποκαλούν «υπόθεση συστημικής μνήμης», η οποία υποδηλώνει ότι τα κύτταρα, οι ιστοί ή ολόκληροι οργανισμοί σε βιολογικά συστήματα έχουν μια μορφή «μνήμης» που επηρεάζει τις αντιδράσεις τους σε περιβαλλοντικά ερεθίσματα ή στρεσογόνους παράγοντες με βάση προηγούμενες εμπειρίες. (Η συστημική μνήμη μπορεί να εφαρμοστεί και σε περιβαλλοντικά και υπολογιστικά συστήματα).

Υπάρχει, ωστόσο, μια άλλη υπόθεση που εξηγεί τις αλλαγές χαρακτηριστικών μετά τη μεταμόσχευση με πιο εκτεταμένο τρόπο.

5. Μικροχιμαιρισμός: Αναφέρεται στην παρουσία ενός μικρού αριθμού κυττάρων σε ένα άτομο που προέρχεται από ένα γενετικά διαφορετικό άτομο. Αυτή η κατάσταση, η οποία μπορεί να συμβεί μετά τη μεταμόσχευση οργάνων, μπορεί να παρέχει μια βιολογική βάση για τη μεταφορά ορισμένων χαρακτηριστικών του δότη.

Η υπόθεση του μικροχιμαιρισμού φαίνεται να είναι η πιο συναρπαστική στο πλαίσιο της μεταφοράς χαρακτηριστικών δότη. Ο κοινός παρονομαστής σε όλα τα ανθρώπινα όργανα είναι το DNA που είναι μοναδικό για το άτομο. 

Ίσως εδώ είναι που συγκεκριμένα χαρακτηριστικά κωδικοποιούνται διακριτικά; Μήπως το DNA είναι η «αποθήκη της ψυχής» ή τουλάχιστον μια προέκτασή της; Αν ναι, μπορεί επίσης να είναι η απόλυτη πύλη για τη χειραγώγηση της ψυχής.

Είναι σημαντικό για τον μη ειδικό να κάνει διάκριση μεταξύ «γενετικής αποτύπωσης» και «μικροχιμαιρισμού». Και τα δύο συμβαίνουν φυσικά, αλλά η διάκριση μεταξύ των δύο έχει πλέον κάπως θολώσει από τις εξελίξεις στη βιοτεχνολογία, ιδιαίτερα τη μέθοδο CRISPR-Cas9. 

Σκεφτείτε πειραματικές γονιδιακές θεραπείες γνωστές και ως «εμβόλια» για αρχή! Φέρεται να προκαλεί τόσο γενετική αποτύπωση όσο και μικροχιμαιρισμό.

Η φυσική γενετική αποτύπωση περιλαμβάνει την αποσιώπηση ορισμένων γονιδίων που κληρονομούνται από οποιονδήποτε γονέα. Αυτή η αποτύπωση είναι ζωτικής σημασίας για την καταστολή των ελαττωματικών γονιδίων κατά τη σύλληψη. 

Ο φυσικός μικροχιμαιρισμός, από την άλλη πλευρά, περιλαμβάνει την παρουσία ενός μικρού αριθμού κυττάρων σε ένα άτομο που προέρχονται από ένα άλλο γενετικά ξεχωριστό άτομο. Αυτό μπορεί να συμβεί φυσικά, όπως κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όταν τα κύτταρα από το έμβρυο μεταναστεύουν στο σώμα της μητέρας και αντίστροφα. 

Τα εμβρυϊκά κύτταρα μπορούν να παραμείνουν στο σώμα της μητέρας για δεκαετίες μετά την εγκυμοσύνη και ο μικροχιμαιρισμός έχει εμπλακεί σε διάφορες αυτοάνοσες ασθένειες και άλλες καταστάσεις. Μπορεί επίσης να συμβεί κατά τη μεταμόσχευση οργάνων και τη μετάγγιση αίματος.

Τι γίνεται όμως με την τεχνητή γονιδιακή αποτύπωση και τον μικροχιμαιρισμό; Έχω αγγίξει μερικούς από τους κινδύνους που σχετίζονται με τον γονιδιακά επεξεργασμένο χιμαιρισμό στο ακόλουθο άρθρο. Διαβάζεται σαν ένα καταθλιπτικό σενάριο του Jurassic Park.

Διαβάστε περισσότερα: Coronavirus in a Time of Chimeras and Beyond, Dr. Mathew Maavak, 19 Μαρτίου 2024

Τώρα, εάν το όργανο ενός ανθρώπινου δότη μπορεί να προκαλέσει αλλαγές - προς το καλύτερο ή το χειρότερο - σε έναν λήπτη, φανταστείτε τι θα μπορούσε να συμβεί όταν έχετε μια καρδιά μεταμοσχευμένη από έναν γενετικά τροποποιημένο χοίρο. Δύο τέτοιοι λήπτες δεν επέζησαν πέραν των 60 ημερών, αλλά αυτό δεν αποτρέπει τους ιατρικούς ερευνητές από το να «τελειοποιήσουν» την τεχνική αιχμής.


WION: Ηνωμένες Πολιτείες: Πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς από χοίρο σε άνθρωπο, μια αλλαγή παιχνιδιού για μεταμοσχεύσεις οργάνων, 11 Ιανουαρίου 2022 (4 λεπτά)

Αφού παρακολούθησα το παραπάνω κλιπ, θυμήθηκα τη βιβλική αφήγηση του ανθρώπου που κατέχεται από λεγεώνες δαιμόνων στον Μάρκο 5:1-13. Συμπεριλήφθηκε αυτή η αφήγηση στην Αγία Γραφή για να μας προειδοποιήσει για τους περίεργους κινδύνους των έσχατων καιρών;

Τέλος, συνιστώ ανεπιφύλακτα μια συγκεκριμένη προσευχή – που εκφράζεται σύμφωνα με τη σοφία του πιστού – πριν ή μετά τη λήψη ενός νέου ανθρώπινου οργάνου ή μετάγγισης αίματος. Θα ήμουν επίσης υπόχρεος αν ο αναγνώστης μπορούσε να με διαφωτίσει σχετικά με το τι άλλο λέει η Αγία Γραφή σχετικά με αυτό το θέμα.

Θα διερευνήσουμε περαιτέρω αυτό το θέμα στο Μέρος 2.
Σχετικά με τον συγγραφέα

Ο Mathew Maavak είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στις Πολιτικές Σπουδές και συνδέεται με το Big Data Excellence Centre. Ειδικεύεται στην επιστήμη των συστημάτων, τους παγκόσμιους κινδύνους, τη στρατηγική πρόβλεψη, τη γεωπολιτική και τη διακυβέρνηση. Είναι μαλαισιανός εμπειρογνώμονας στην πρόβλεψη κινδύνων και τη διακυβέρνηση.

Ο Δρ Maavak έχει δημοσιεύσει πολυάριθμα Op-Eds για μια ποικιλία εκλεκτικών θεμάτων για πάνω από 20 χρόνια - «συνδέοντας τις τελείες» σε έναν ασύνδετο κόσμο. Έχει γράψει άρθρα για διάφορες εκδόσεις, συμπεριλαμβανομένων των Eurasia Review, Modern Diplomacy και Business Standard. 

Έχει επίσης εμφανιστεί στο CCTV (Κίνα), στο Sputnik (Ρωσία) και σε άλλα μέσα ενημέρωσης, μοιράζοντας την εμπειρία του σε παγκόσμια ζητήματα.

Είναι ο συγγραφέας μιας σελίδας Substack με τίτλο 'The Eye Opener' στην οποία μπορείτε να εγγραφείτε και να ακολουθήσετε ΕΔΩ. Μπορείτε επίσης να υποστηρίξετε το έργο του δίνοντάς του μια μοναδική κούπα με Ko-Fi.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου