Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΙΡΑΝ!

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΝΑΣΡΑΛΑ ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΑΛΛΑ ΟΛΗ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ! ΜΙΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ!


Η ομιλία του Νασράλα δεν αφορούσε μόνο την Κύπρο αλλά όλη τη Μεσόγειο και όλον τον κόσμο! Μια διπλωματική εκστρατεία πριν την μετωπική σύγκρουση!

Η ομιλία του Νασράλα εντάσσεται στην εκστρατεία για τη δημόσια διπλωματία του Γενικού Γραμματέα του κόμματος. 

Η προχθεσινή ομιλία είναι μια από τις μορφές αυτής της καμπάνιας για να επιστήσει την προσοχή όλου του κόσμου, και όχι μόνο του Ισραήλ, στο γεγονός ότι η απόφαση να πάει σε πόλεμο με τον Λίβανο σημαίνει μετάβαση σε μια κατάσταση που δεν θα είναι πανομοιότυπη με την αντίληψη που έχουν σχηματίσει ο εχθρός και οι προστάτες του.

Η ομιλία του Νασράλα δεν απευθυνόταν μόνο στους ηγέτες και τους εποίκους του εχθρού, ούτε μόνο στις βάσεις αντίστασης, αλλά και σε όλους τους περιφερειακούς και διεθνείς παράγοντες που υποστηρίζουν το Ισραήλ στρατιωτικά, υλικά και πολιτικά. 

Ο Νασράλα δήλωσε σε «αυτόν τον κόσμο» ότι θα τον έπληττε επίσης μια συνολική σύγκρουση, αφού τα εργαλεία μάχης της αντίστασης θα λειτουργούσαν σε όλα τα μέρη από τα οποία θα ωφεληθεί ο εχθρός.

Όταν έλεγε ότι η Μεσόγειος Θάλασσα θα απαγορευόταν στις δυνάμεις κατοχής και στους υποστηρικτές της, εννοούσε ότι όλες οι χώρες που συνορεύουν με τη Μεσόγειο Θάλασσα πρέπει να ενεργούν με βάση ότι ενδιαφέρονται για πόλεμο.

Ακόμη και στην αναφορά του στην Κύπρο, δεν είχε μόνο στόχο να αποθαρρύνει τους αξιωματούχους του νησιού από την επιδίωξη ειδικού προγράμματος συνεργασίας με τις δυνάμεις κατοχής, αλλά μάλλον να τους καταστήσει σαφές, ειλικρινά, ότι είναι υπεύθυνοι για όλα όσα συμβαίνουν στο έδαφός τους και ότι η αντίσταση δεν ασχολείται με ανόητες κουβέντες για το γεγονός ότι υπάρχουν. 

Βάσεις που θεωρούνται ξένα εδάφη, όπως ορισμένες βρετανικές βάσεις. Όλα τα επεξηγηματικά μηνύματα που έφτασαν χθες από την κυπριακή πλευρά στη Βηρυτό δεν απάντησαν στο κεντρικό ερώτημα:

Γνωρίζει η Κύπρος τη σοβαρότητα του τι σημαίνει να μετατραπούν τα εδάφη της σε βάσεις λειτουργίας των δυνάμεων κατοχής; Εάν οι Κύπριοι κατανοήσουν το θέμα και διεκδικήσουν την αδυναμία τους να αλλάξουν τις εξισώσεις, αυτό δεν τους απαλλάσσει από την ευθύνη.

Γνωρίζουν από την εμπειρία του ανθρωπιστικού θαλάσσιου διαδρόμου στη Γάζα ότι όλες οι ιδέες που παρουσίασαν ανατράπηκαν εντελώς όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να διαχειριστούν το έργο μόνες τους και μέσω του στρατού τους, και οι Κύπριοι δεν μπορούν να πουν ψέματα στον εαυτό τους, στους Λιβανέζους ή σε κανέναν άλλον, ότι οι Αμερικανοί (και οι Ισραηλινοί) θα χρησιμοποιήσουν το λιμάνι της Λάρνακας.

Ως βάση εκκίνησης για το πρόγραμμα βοήθειας, που πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το αμερικανο-ισραηλινό σχέδιο το μερίδιο του νησιού και των κατοίκων του περιορίστηκε στην απασχόληση ενός αριθμού οδηγών φορτηγών που επρόκειτο να μεταφέρουν βοήθεια μεταξύ των πλοίων προβλήτας, και παραλίας.

Το άλλο ζήτημα στο οποίο οι Κύπριοι δεν μπορούν να αποφύγουν την ευθύνη τους είναι γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι αντιπροσωπείες στρατιωτικών πληροφοριών της Αμερικής, της Βρετανίας, της Γαλλίας και του Ισραήλ πραγματοποίησαν και πραγματοποιούν μια μεγάλη σειρά συναντήσεων στην Κύπρο για να συντονίσουν τη μεταξύ τους συνεργασία. 

Αυτή η συνεργασία δεν σχετίζεται με την ασφάλεια της Ευρώπης, αλλά με την παροχή υποστήριξης ασφάλειας και πληροφοριών στον στρατό κατοχής στη μάχη του ενάντια στην αντίσταση στη Γάζα και τον Λίβανο, επιπλέον της παροχής ομπρέλας αεράμυνας που χρησιμοποιήθηκε προηγουμένως ενόψει της ιρανικής απάντησης στον βομβαρδισμό του ιρανικού προξενείου στη Δαμασκού.

Στην πράξη, η Κύπρος αντιπροσωπεύει την πύλη προς την Ευρώπη για την αντίσταση στον Λίβανο και στην Παλαιστίνη επίσης, και η ευθύνη του νησιού είναι ευθύνη των Ευρωπαίων πριν από οποιονδήποτε άλλον. 

Εάν η Γηραιά Ήπειρος γκρινιάζει για το κόστος του πολέμου της Ουκρανίας και τα αποτελέσματά του, ξέρει ότι θα στενάζει περισσότερο με τη συμμετοχή της στον πόλεμο στη Γάζα, αλλά η γκρίνια της θα είναι διαφορετική αν εμπλακεί περισσότερο στον πόλεμο του Ισραήλ στον Λίβανο.

H ομιλία του Nasrallah για τη Μεσόγειο και την Κύπρο είχε ιδιαίτερη απήχηση στους Ευρωπαίους και Αμερικανούς, που πήραν ένα πρώτο μάθημα από τη θαλάσσια αντιπαράθεση, μέσα από όσα συμβαίνουν στην Ερυθρά Θάλασσα δια Υεμένης, και γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα όπλα στα χέρια της αντίστασης στο Λίβανο είναι πολύ διαφορετικά οπότε πώς θα ήταν η εικόνα αν συμμετείχαν στον πόλεμο στο πλευρό του Ισραήλ;

Σημειώστε ότι ο ίδιος ο Νασράλα είχε προειδοποιήσει στο παρελθόν τους Αμερικανούς, από την πρώτη του ομιλία μετά τον «Πλημμύρα του Al-Aqsa», ότι η αντίσταση είχε προετοιμαστεί για τους αμερικανικούς στόλους, υπενθυμίζοντάς τους τι αντιμετώπισαν οι αμερικανικές ναυτικές δυνάμεις στον Λίβανο στις αρχές της δεκαετίας του 1980, όταν η ισλαμική αντίσταση ήταν ακόμη εκκολαπτόμενη. 

Τα τύμπανα του πολέμου ήδη χτυπούν και δεν χρειάζεται κανείς να προβλέψει τι μπορεί να συμβεί. Αλλά αυτό που ο εχθρός και οι χορηγοί του υποτίθεται ότι συνειδητοποιούν είναι ότι η μάχη, αν χρειαστεί αν γίνει, θα έχει διαφορετική σκηνή από αυτό που συμβαίνει στη Γάζα. 

Εάν ο εχθρός μας απειλήσει με καταστροφή και θάνατο, όπως συμβαίνει στη Γάζα, τότε πρέπει να γνωρίζει ότι θα ξεκινήσουμε τη μάχη μας μαζί του με σκηνές που ποτέ δεν είχε φανταστεί. Η υπόλοιπη εικόνα αφήνεται -σύμφωνα με όσα λέει ο Αλ-Σαγιέντ- στην πλατεία και τους ανθρώπους της.(al akhbar)




4 σχόλια:

  1. Έρχεται μια εικόνα, όπου τη φωτο του Νασράλα αλ Καμπούλ κουλουβάχατα αντικαθίσταται από τη φωτο του πάπα (αυτόν να καταράσθε, έλεγε ο Πατροκοσμάς) και εξηγούμαι δια μιαν εισέτι φοράν (διότι η επανάληψη είναι η μητέρα της γνώσης):

    "Αμερική δεν υπάρχει. Οι σιωνιστές είναι η Αμερική. Αυτοί λοιπόν αφού λάβουν τα μηνύματα τα σατανικά , τα προωθούν στο Βατικανό , αυτό τα μετατρέπει σε σχέδια και στην συνέχεια καλεί το Ισλάμ να τα εφαρμόσει. Αυτός είναι ο τρόπος που λειτουργούν σήμερα τα σατανικά σχέδια. Αυτοί κατόρθωσαν και αιχμαλώτισαν τους ηγέτες μας .

    Οι ελπίδες μας είναι μόνο στο Θεό . Κι εσείς να ζείτε χριστιανικά, γιατί σας λέω υπεύθυνα –και θα το δείτε- ότι δεν έχουμε μέρες . Αυτό που ανάβει τώρα στα Βαλκάνια θα συνεχιστεί. Αυτό θα είναι η αφετηρία μέσω της οποίας ο Θεός , με το δικό Του τρόπο , θα ελευθερώσει τους χριστιανούς και θα τους υψώσει πάλι στην γραμμή τους. Και θα επανέλθει το Βυζάντιο. Και ξέρετε γιατί ; Διότι οι Ευρωπαίοι λαοί θα ξαναενωθούν. Ποιος θα τους καθοδηγεί; Δεν κρατάει κανείς. Μόνο εμείς κρατάμε την Ορθόδοξη πίστη.

    ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τη σημειολογία επισημαίνω, ότι ο πάπας φοράει εβραϊκό κιπά. Πιάς το αβγό και κούρεφτο

      Διαγραφή
  2. Άραγε προτιμάμε οι Έλληνες τα παιδιά μας να παρελαύνουν υπερήφανα στα pride, τα αγόρια μας χεράκι με αγόρια και τα κορίτσια μας χεράκι με κορίτσια ή να μας σφάζουν λάθρο ισλαμιστές τζιχαντιστές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΡΟΤΙΜΑΜΕ ΟΙ ΛΑΘΡΟ ΧΕΡΑΚΙ ΧΕΡΑΚΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!

      Διαγραφή