Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Ο ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ ALEXANDER DUGIN ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ...

ALEXANDER DUGIN: "Η ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΡΩΣΙΚΗ ΚΡΙΜΑΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ"Μια "προφητική" συνέντευξη του γεωπολιτικού μέντορα του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν Alexander Dugin, περιγράφει ήδη από τον περασμένο Ιανουάριο τις εξελίξεις στην Κριμαία τρόπο τέτοιο που πραγματικά σοκάρει σε ότι αφορά την ακρίβεια των προβλέψεών του. 

Η συνέντευξη δόθηκε στον Manuel Ochsenreiter και δημοσιεύτηκε στον ξένο τύπο απο την σελίδα του δημοσιογράφου και αρχισυντάκτη του ZUERSTΗ συνέντευξη παρατίθεται στο σύνολο της ,στην αγγλική γλώσσα για την διατήρηση των νοημάτων και των λέξεων που ειπώθηκαν από τον γεωπολιτικό αναλυτή στο μεταξύ ας δούμε τα κύρια σημεία.

Η Ρωσία θα λειτουργήσει αμυντικά χωρίς δράση όπλων ... εκτός αν απειληθεί το κομμάτι της Κριμαίας που το θεωρεί αυτούσιο ως έδαφος και λαό με τους Ρώσους, μάλλιστα όπως ο ίδιος λέει ο πληθυσμός ρωσικής προέλευσης αγγίζει σχεδόν το απόλυτο.Φυσικά τα περί αμυντική στάσης τα έλεγε πριν να έχουμε την σημερινή κατάληξη, με τα γνωστά αποτελέσματα τα οποία οι Δυτικοί προσπαθούν να περάσουν ως τετελεσμένα.

Θεωρεί ότι η Ουκρανία σαν χώρα ουσιαστικά δεν υπήρξε ποτέ, η ύπαρξή της θεσμοθετήθηκε το 1991 για πρώτη φορά, και αποτελείται από αμιγώς ρωσικά εδάφη, αλλά και εδάφη της Ανατολικής Ευρώπης που κατέκτησε το 1939 ο "κόκκινος στρατός". Αυτό το κομμάτι είναι που έχει πληθυσμούς που δεν τους αρέσουν οι Ρώσοι και θεωρούν τους εαυτούς τους ανατολικοευρωπαίους.

Δεν θεωρεί λύση την διάσπαση της ουκρανίας, πλην της αμιγώς Ρωσικής Κριμαίας, ακριβώς γιατί Ρώσοι ζουν και στην Δυτική Ουκρανία, αλλά και "Ουκρανοί" ζουν στην Ανατολική Ουκρανία, οπότε ο διαχωρισμός θα ήταν εξαιρετικά δύσκολος. Στο θέμα της κριμάιας όμως είναι κάθετος, καθότι πρόκειται για μια σοβιετική "προδοσία" όταν το Ανώτατο Σοβιέτ, υπό την αρχηγία του Ν.Χρουτσώφ παρέδωσε την ρωσική Κριμαία διοικητικά στην σοβιετική Ουκρανία το 1954.

Φυσικά ο ανεκδιήγητος Γιέλτσιν το αποδέχτηκε αυτό το 1991 στερώντας ουσιαστικά από την Ρωσία την κυριαρχία της στην Μαύρη Θάλασσα αλλά και παραδίδοντας ένα άκρως τουριστικό και κερδοφόρο φιλέτο στην ουκρανία.

Η Ουκρανία είναι περισσότερο πρόβλημα σαν χώρα για την Ε.Ε. καθώς ακόμα και αν γίνει απόσχιση , θα χρειαστεί πολύ δουλειά και ανοχή από την αρχή για να μπορέσει να σταθεί ως χώρα ικανή προς ένταξη. Πόσο μάλλον όταν θα έχει ένα ακροδεξιό κόμμα να στηρίζει μια δημοκρατική παράταξη.

 Στην Ελλάδα δόθηκε εντολή από τα ξένα κέντρα εξουσίας να κλειστεί η ΧΑ φυλακή, ενώ στην Ουκρανία, οι ναζιστές, χαίρουν άκρας εκτιμήσεως από τους Δυτικούς, επειδή έκαναν την βρώμικη δουλειά για αυτούς.

Μάλιστα θίγει το γεγονός ότι εάν οι νεοναζί υποστηριζαν Πούτιν ή Γιανούκοβιτς οι Δυτικοί θα ξεσήκωναν τον πλανήτη.Τώρα όμως τους αποδέχονται λέγοντα ςο μεγάλος αναλυτής "η Γεωπολιτική αποφασίζει τα πάντα και όχι η ιδεολογία", όλα κυβερνιούνται με γεωπολιτικούς ορους οι ιδεολογίες υπάρχουν για να διαιρούν τους λαούς και να τους κατευθύνουν.

Προσθέτει όμως και κάτι άλλο. Οι δυτικοί Ουκρανοί ασχέτως ιδεολογίας, είτε αναρχικοί, είτε νεοναζιστές, είτε φιλοευρωπαίοι, είτε γκέι, είτε οτιδήποτε αντικρουόμενο, ενώθηκαν για να διώξουν τον Β.Γιανούκοβιτς γιατί τον θεωρούσαν άνθρωπο των Ρώσων, μισούν οτιδήποτε ρωσικό συνεπώς δεν αγαπούν, τις Βρυξέλες, ή το ΔΝΤ και τη Δύση, αλλά η ιδεολογία τους είναι το τυφλό μίσος για τους Ρώσους, αγνοώντας ότι η σοβιετική Ρωσία δεν υπάρχει πια, και αυτοί που κυβερνούσαν την Σοβιετική Ένωση δεν ήταν καν Ρώσοι, και φυσικά ούτε ορθόδοξοι. 

Έχει ξεσπάσει μίσος εναντίον των ορθοδόξων, προφανώς στην Ουκρανία έχουν ξεχάσει ότι οι άλλοι μισοί κάτοικοι είναι Ορθόδοξοι και ότι είναι οι Ρώσοι, ή οι ρωσόφιλοι που πιστέυουν στον ορθόδοξο πανισλαβισμό. Πάνω σε αυτό το μίσος επένδυσαν οι Δυτικοι για να επιφέρουν γεωπολιτικό πλήγμα στην Ρωσία.

Ξεκινάει και πάλι μια διαμάχη που θα κρατήσει χρόνια μεταξύ Δύσης και Ανατολής (Ρωσίας). Οι δηλώσεις του Dugin αλλά και η στάση απέναντι σε Δύση και χώρες όπως ΗΠΑ και Γερμανία που θεωρούνται φανερά πλέον ο έτερος πόλος , δημιουργεί συνθήκες διπλωματικής διάστασης και θα δούμε πολλά επεισόδια αντιθέσεων και διαφωνιών στο πολύ άμεσο μέλλον (π.χ. Συρία όπως αναφέρει και ο ίδιος ο Dugin )

Το κορυφαίο όμως το άφησε για το τέλος. Μιλώντας κάποτε με έναν Τσετσένο αυτονομιστή, ο ίδιος του εκμηστυρέυτηκε πως δεν υπάρχει τρίτη λύση. Ή εναντίον της Ρωσίας και υπέρ της Δύσης ή το αντίθετο. "Γνώριζε δηλαδή ότι ήταν η μαριονέτα της Δύσης στον Κάυκασο εναντίον της Ρωσίας.Ήταν ένα γεωπολιτικό εργαλέιο της Δύσης εναντίον της Ρωσίας,το ίδιο συμβάινει με τον Ουκρανό εθνικιστή και τον σαλαφιστή μαχητή στην Συρία. Όλοι τους ξέρουν ότι είναι κορόιδα-μαριονέτες της Δύσης και δεν τους αρέσει να γνωρίζουν ότι έιναι οι χρήσιμοι ηλίθιοι της Ουάσιγκτον"

Ουσιαστική είναι και η κατάληξη της συνέντευξης όπου περιγράφει, τις FEMEN αλλά και όλες τις προοδευτικές αριστερές ομάδες ως "μαριονέτες των ΗΠΑ"Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου