Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ! ΕΙΝΑΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΠΟΥ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ....


ALEXANDER DUGIN: "Η ΡΩΣIA ΘA AΠOΡΡΟΦΗΣΕΙ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΔΝΕΙΠΕΡΟ ΠΟΤΑΜΟ"Ο Alexander Dugin ο γεωπολιτικός σύμβουλος του Β.Πούτιν και δημιουργός της Ευρασιατικής Ένωσης, αυτός που καθορίζει την γεωπολιτική της Ρωσικής Ομοσπονδίας με άρθρο του που ανάρτησε στην ιστοσελιδα του ξεκαθαρίζει ότι, η Ρωσια δεν έχει άλλη επιλογή από το να επέμβει στην Αν.Ουκρανία αμέσως μετά το δημοψήφισμα στην Κριμαία, μέχρι τις όχθες του Δνείπερου ποταμού. Οτιδήποτε δεξιά του Δνείπερου θα περιέλθει στην ρωσική επικράτεια. Εάν ο Β. Πούτιν προχωρήσει και θεμελιώσει αυτό το σχεδιασμό, στο άμεσο μέλλον η Ευρώπη θα αποαμερικανοποιηθεί και θα στραφεί στην Ορθοδοξη Ρωσια.Τελικός στόχος για τον Α.Ντούγκιν είναι η πορρόφηση της Ευρώπης εντός της Ευρασιατικής Ένωσης, και κρίσιμο σημείο για αυ΄το αποτελούν οι εξελίξεις στην Ουκρανία.


Στις 9 Μαρτίου ο γεωπολιτικός μέντορας του Β.Πούτιν, ο Αλεξάντερ Ντούγκιν δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του στο facebook τις σκέψεις του για το τι μέλλει γενέσθαι από εδω και στο εξής στην Κριμαία, στην Ανατολικη Ουκρανία, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ο άνθρωπος αυτός δεν είναι τυχαίος αφου ο Πούτιν δρα με βάση τους γεωπολιτικούς του σχεδιασμούς, και αποτελεί το ρωσικό αντιβαρο του Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι, ο οποίος καθόρισε τις κινήσεις των Αμερικανών αντίστοιχα από την αλλη άκρη του Ατλαντικού.Και ο Μπρεζίνσκι ονόμαζε την Ουκρανία "κολόνα της Μόσχας" για αυτό και ήθελε να την αποσπάσει από αυτήν πάση θυσία.

Κατ'αυτόν υπάρχουν μόνο τρεις επιλογές. Οι δύο περιλαμβάνουν αποτυχία της Ρωσίας να αντέξει την δυτική πίεση και οδηγούν σε θερμοπυρηνικό πόλεμο ή χάος, και η μια επιφέρει την "Ρωσική Άνοιξη" και απελευθερώνει την Ευρώπη από τους αμερικανικού θεσμούς και και τον πολιτισμικό θάνατο που οι ΗΠΑ έχουν φέρει στην Ευρώπη.

Ο Α.Ντούγκιν είναι πασιγνωστος για την "4η θεωρία" ένα παράξενο μείγμα εθνικομπολσεβικισμού, που όμως σαν βάση  θα έχει την Ορθοδοξία. Φανατικός Ορθόδοξος και ίδιος πιστεύει στην δημουργια της Ευρασιατικής Ένωσης πάνω στις αρχές της, μια επιστροφή στη σοβιετική ισχύ αλλά με θρησκευτικό υπόβαθρο. Θεωρεί οτι η ανωτερότητα του Πνεύματος της Ορθοδοξίας στο τέλος θα απορροφήσει πολιτισμικά την παρηκμασμένη από την αμερικανική αλλοτρίωση Ευρώπη.

"Το Κίεβο συγκεντρώνει τον Ουκρανικό στρατό στα σύνορα με την Κριμαία και περιμενει , απειλώντας αλλά μη αναλαμβάνοντας δράση. Οι ΗΠΑ πιέζουν την Ρωσία, παγώνοντας λογαριασμούς Ρώσων εύπορων πολιτών,διεξαγεται πόλεμος ανακοινώσεων αλλά ΗΠΑ και ΝΑΤΟ αποφεύγουν την απευθείας αντιπαράθεση .Τα σύνορα με την Ρωσία είναι κλειστά Το Κίεβο λαμβάνει οικονομική βοήθεια από την Δύση αλλά 'εχει να λύσει εσωτερικά προβλήματα.

Το δημοψήφισμα στην Κριμαία -ναι ή όχι στην ένωση με την Ρωσία - διεξάγεται χωρίς προβλήματα και η πλειοψηφία ψηφίζει το ΝΑΙ στην ένωση με την Ρωσία όπως αναμενοταν. Καμία χώρα δεν αναγνωρίζει το δημοψήφισμα εκτός από την Ρωσία. Στην Ρωσική Δουμα αναλύουν τι θα κάνουν σε περίπτωση αντιποίνων από την διεθνή κοινότητα εάν προσαρτηθεί η Κριμαία αλλά τελικά η Δούμα την επικυρώνουν χωρίς καθυστερήσεις.Η Κριμαία είναι Ρωσική .Ο Ρωσικός στρατός εισέρχεται στην Κριμαία πλέο και επίσημα.


Η Δύση ασκεί τρομερές πιέσεις στην Ρωσία και ξενάει τον πόλεμο δια αντιπροσώπων.Ισλαμιστές στον Βόρειο Καύκασο και πεμπτοφαλαγγίτες στην Μόσχα ενεργοποιούνται Ο Πούτιν χαίρει της υποστήριξης όλων των Ρώσων.Η δημοτικότητα του αυξάνεται και του δίνει την δύναμη να συνεχίσει να ανθίσταται.


Στην ανατολική Ουκρανία το Κίεβο παίρνει σκληρά μέτρα εναντίον του ρωσόφωνου πληθυσμού και διολισθαίνει σε εθνικιστική δικτατορία.Γίνονται απόπειρες επιθέσεων και σαμποτάζ εναντίον της Κριμαίας από μεμονωμένες ομάδες Ουκρανών. Οι Ουκρανοί εκδικούνται τους Ρώσους και Ρωσόφωνους της ανατολικής Ουκρανίας οι οποίοι αναγκάζονται να οργανώσουν την δικιά τους αντίσταση.Η δεύτερη φάση του Ουκρανικού δράματος αρχίζει : η μάχη για την Νέα Ρωσία . Η Ουκρανία τίθεται σε κατάσταση έκτακτου ανάγκης ενάντια σε αυτό που περιγράφεται πλέον ως η ΄΄Μοσχοβίτικη επιθετικότητα'' και τα τελευταία ψήγματα δημοκρατίας στην Ουκρανία εξαφανίζονται με τις εκλογές του Μαΐου να διεξάγονται σε καθεστώς πολέμου.

Οι εθνικιστές Ουκρανοί διεξάγουν μια σειρά από τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ρωσία. Η Ρωσία αντιδρά και αρχίζει τις εκκαθαρίσεις της ''πέμπτης φάλαγγας''
Στην Νέα Ρωσία (η Ουκρανία κατά τον Ντόυγκιν- όρος που χρησιμοποιούσαν στην μεσαιωνική Ρωσια για την Ουκρανία) η αντίσταση των Ρώσων αυξάνεται και ενδυναμώνεται σε σημείο ανταρσίας εναντίον του Κιέβου.Εμφύλιος πόλεμος ξεσπά .Η Ρωσία στηρίζει μαζικά με μέσα τους Ρώσους της Ουκρανίας , το ίδιο κάνει και η Δύση με την Ουκρανική κυβέρνηση.

Σε δεδομένη στιγμή σε απάντηση των σαμποτάζ εναντίον της Ρωσίας και της αιματηρής καταστολής της εξέγερσης των Ρώσων από την Ουκρανική κυβέρνηση ο Ρωσικός στρατός εισβάλλει στην ανατολική Ουκρανία. Η Δύση απειλεί με πυρηνικό πολεμο 

Αυτή είναι μια καθοριστική στιγμή για τον Πούτιν που θα καθορίσει την ύπαρξη του.Ο Πούτιν δεν μπορεί να κάνει πίσω και συνεχίζει τις επιχειρήσεις -πιθανόν με μεγάλες απώλειες.Η Νεα Ρωσία (Ουκρανία ) απελευθερώνεται. Η δεξιά όχθη του Δνείπερου ποταμού έχει κατακτηθεί και τα νέα Ρωσικά σύνορα ορίζονται από τον ποταμό.
Εγκαθίσταται νέα κυβέρνηση στην εναπομείνασα Ουκρανία στην δυτική όχθη του Δνείπερου.

Η δυτική όχθη του Δνείπερου ποταμού δεν αναγνωρίζει την απόσχιση της ανατολικής -όπως η Γιουγκοσλαβία του Μιλόσεβιτς και αργότερα η Σερβία δεν αναγνώρισαν την απόσχιση του Κόσοβου- και σχηματίζει νέο Ουκρανικό κράτος, την Ουκρανία 2. 

Το ΝΑΤΟ εγκαθιστά Βάσεις στο έδαφος της Ουκρανίας 2 και διασφαλίζει το Κίεβο από την πιθανότητα Ρωσικής εισβολής.
Η νέα άτεγκτα εθνικιστική Ουκρανική κυβέρνηση σύντομα βρίσκεται σε κρίση.Συγκρούσεις ξεσπάνε τόσο μεταξύ διάφορων εθνοτικών ομάδων όπως Ρουθιοι,Ούγγροι, Πολωνοί, Ρουμάνοι κ.α. όσο και μεταξύ πολιτικών σχηματισμών με αλληλοκατηγορίες για την απώλεια της μισής χώρας. Το κράτος αποδυναμώνεται και αρχίζει η διαδικασία ενός νέου διαμελισμού.

Η Ρωσία δεν σταματάει εκεί αλλά συνεχίζει στην Ευρώπη δρώντας ως το κύριο συστατικό στοιχείο της Ευρωπαικής Συντηρητικής Επανάστασης (όρος που υπάγεται στην ''4η θεωρία'' του Ντούγκιν). Η Ευρώπη διασπάται .Κάποιες χώρες στοιχίζονται πίσω απο τις ΗΠΑ αλλά όλο και περισσότερες υποτάσσονται στην Ρωσία. 

Η Ρωσία αποτελεί μια πιο ελκυστική προοπτική στις δοκιμαζόμενες απο την οικονομική κρίση Ευρωπαικές χώρες 

Η Ρωσία εφαρμόζει πλέον την ''4η θεωρία'' που πρεσβεύει την Ευρασιατική ένωση

Στην Ουκρανία 2 , το δυτικό κομμάτι , μια νέα πολιτική δύναμη αναλαμβάνει την διακυβέρνηση με τις φιλοευρωπαϊκές και φιλογερμανικές θέσεις να κερδίζουν έδαφος έναντι των φιλοαμερικανικών και σταδιακά η Ουκρανία 2 απομακρύνεται απο τις ΗΠΑ

Σε όλη την Ευρώπη αρχίζει η διαδικασία της αποαμερικανοποίησης.Μια αυτόνομη Ευρωπαική στρατιωτική δύναμη δημιουργείται με βάση τον Γαλλικό και Γερμανικό στρατό , η οποία αυτονομείται εντελώς απο το ΝΑΤΟ

Σχηματίζεται η Ηπειρωτική Ένωση ως συνομοσπονδία Ευρώπης και Ευρασίας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρασιατικής Ένωσης. Οι Ρώσοι -Ουκρανοί -Ευρωπαίοι βρίσκονται απέναντι απο την Αμερική , η ηγεμονία των ΗΠΑ και η κυριαρχία του δολαρίου , του Ευρωαντλαντισμού, της οικονομικής ολιγαρχίας και φιλελευθερισμού , λαμβάνει τέλος. Μια νέα σελίδα στην παγκόσμια ιστορία ανοίγει. Οι Σλάβοι έχουν ενωθεί πλέον όχι εναντίον της Ευρώπης αλλά με την Ευρωπη στα πλαίσια ενός πολυπολικού κόσμου. Απο την Λισσαβόνα έως το Βλάδιβοστόκ. (Μερη της ανάλυσης αποδόθηκαν στα ελληνικά από το hellenicsunrise)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου