Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

ΞΑΝΑΓΥΡΝΑΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

ΡΩΣΙΚΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ


Είχαμε πεί προ ημερών ότι O ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΠΙΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ....

κι οτι μετα το χαστούκι που έφαγε η ΠΤΕ στην Ουκρανία θα επανακάμψει στη Συρία,όπου χθές έβαλαν την τουρκία να προκαλέσει όμως...
...ομάδα ρωσικών πολεμικών πλοίων (οι πληροφορίες μιλάνε για ένα πλοίο υποστήριξης/ηλεκτρονικού πολέμου και δύο αποβατικά) πλεει αυτή την στιγμή από την ρωσική βάση της Ταρτούς προς την περιοχή της Λάττακεια κοντά στα τουρκοσυριακά σύνορα.

Την ίδια στιγμή τρία ρωσικά πολεμικά πλοία εισήλθαν στο Αιγαίο, προερχόμενα από τη Μαύρη Θάλασσα και με προορισμό, την Συρία

Ειδικότερα, πρόκειται για τα πλοία του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας «Μινσκ», «Ολενεγκόρσκι» και «Καλίνινγραντ», τα οποία εισήλθαν στη Θάλασσα του Μαρμαρά νωρίς το πρωί και εξήλθαν από τα Στενά των Δαρδανελίων στις 9:15 πμ, συνεχίζοντας την πορεία τους στο Αιγαίο.

Αυτή την στιγμή παρακολουθούνται από τα ναυτικά παρατηρητήρια του ΠΝ και κινούνται στο νότιο Αιγαίο

Σίγουρα η κίνηση δεν είναι άσχετη με την κλιμάκωση που επέλεξε χθες η Άγκυρα, με την κατάρριψη ενός συριακού MiG-23 και το τελεσίγραφο που απηυθηνε ο ίδιος ο πρόεδρος της Τουρκίας Α.Γκιουλ για τον ... τάφο ενεός Τουρκομογγόλου φύλαρχου του 13ου αιώνα!

Σύμφωνα με τον αραβικό ιστότοπο Alkhabar Press τα ρωσικά πολεμικά πλοία από την Ταρτούς απέπλευσαν από την Ταρτούς για την Λαττάκεια,"χωρίς να έχει αποσαφηνιστεί η ουσία της κίνησης αυτής" αναφέρει η ιστοσελίδα.

Η κίνηση της Ρωσίας είναι σαφής και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη επεξήγηση: Όπως από χθες είχαμε σημειώσει, η Ρωσία είναι πολύ μεγάλη για να θεωρήσει κάποιος ότι "Είναι απασχολημένη στην Κριμαία και θα ξεχάσει την Συρία".

'Αλλωστε το παιχνίδι γίνεται στο ίδιο γήπεδο. Μαύρη Θάλασσα και Α.Μεσόγειος είναι τμήματα του ίδιου γεωστρατηγικού παιγνίου.

Και η Ελλάδα στην μέση...

ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου