Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΚΤΥΠΩΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ...

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΣΠΙΤΙ ΕΚΤΥΠΩΘΗΚΕ ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 24 ΩΡΕΣ

ΒΙΝΤΕΟ




Η πρώτη πλήρως εκτυπωμένη κατοικία είναι πραγματικότητα και βρίσκεται στα περίχωρα της Μόσχας. Το σπίτι με εμβαδό 37 τετραγωνικών μέτρων, δημιούργημα της νεοσύστατης τεχνολογικής εταιρείας Apis Cor., εκτυπώθηκε σε μόλις 24 ώρες και κόστισε 10.134 δολάρια (9.525 ευρώ) ή 275 δολάρια ανά τετραγωνικό μέτρο.


Ο εκτυπωτής δημιούργησε τους τσιμεντένιους τοίχους και τα εσωτερικά χωρίσματα ως μια ενιαία δομή, αντί το σπίτι να εκτυπωθεί σε επιμέρους τμήματα σε μια άλλη εγκατάσταση και μετά αυτά να μεταφερθούν για συναρμολόγηση στο σημείο ανέγερσης.

Μετά την εκτύπωση ο εκτυπωτής απομακρύνθηκε από το σπίτι και στη συνέχεια μια ομάδα εργατών ολοκλήρωσε το σπίτι, προσθέτοντας τη στέγη, τα παράθυρα και ό,τι άλλο χρειαζόταν στο εσωτερικό του.



Το οίκημα δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από ένα παραδοσιακό σπίτι, ενώ η Samsung συνεργάσθηκε με την Apis Cor. για να παρέχει τον οικιακό εξοπλισμό του σπιτιού σε λευκές συσκευές και ηλεκτρονικά.

Η Apis Cor. έκανε λόγο για μια μέθοδο «γρήγορη, φιλική στο περιβάλλον, αποτελεσματική και αξιόπιστη». Όπως είπε, ανάλογα με το αρχιτεκτονικό σχέδιο, ο εκτυπωτής μπορεί να δώσει διάφορα σχήματα στα σπίτια που παράγει.

«Θέλουμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσής τους. Γι’ αυτό, η κατασκευαστική διαδικασία χρειάζεται να γίνει γρήγορη, αποδοτική και ταυτόχρονα άκρως ποιοτική. Προκειμένου αυτό να συμβεί, είναι ανάγκη να οι έξυπνες μηχανές να αναλάβουν τον κύριο όγκο της δουλειάς», δήλωσε ο ιδρυτής της εταιρείας και εφευρέτης του μεταφερόμενου εκτυπωτή Νικίτα Τσεν-γιουν-τάι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου