Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

ΝΕΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΕ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΝΑΧΟ ΗΣΥΧΙΟ


ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ «ΨΕΥΤΟΡΩΜΑΙΪΚΟΥ»!



Θα αρχίσουν να τρέχουν τα γεγονότα

Είναι πέρα για πέρα εμφανές ότι θέλουν να τραβήξουν τη Ρωσία σε πόλεμο. Δεν σκοτώνουν τον ένα Ρώσο μετά τον άλλο, έτσι για το τίποτε. Έχουν σχέδιο και σκοπό. Θέλουν να τραβήξουν τη Ρωσία σε πόλεμο με τρόπο που να φαίνεται στην κοινή γνώμη ότι η Ρωσία είναι ο επιτιθέμενος, ακριβώς όπως έκαναν και στον Αυστριακό της Γερμανίας που τον εξώθησαν να εισβάλει στην Πολωνία, αρχίζοντας έτσι τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Δεν είναι κουβέντες της φαντασίας μου αυτές, αλλά αποτέλεσμα προσευχής και αυτονόητη πραγματικότητα για όποιον έχει γνώθι σ’ αυτόν. Ο πόλεμος κατά της Ρωσίας είναι απολύτως αναγκαίος για την διατήρηση του οικονομικού μοντέλου του αέναου χρέους και καθαρή απόρροια του μοντέλου αυτού. 

Όταν άφρονες και παράφρονες με γραβάτες βασίζουν το υπαρξιακό οικονομικό μοντέλο της ανθρωπότητας πάνω στην συνεχή και ατέρμονα ανάπτυξη η οποία βασίζεται σε ανύπαρκτα εικονικά λεφτά που αντιπροσωπεύουν, άκουσον-άκουσον, τα ποσά που δίνονται σαν χρέη (χωρίς να υπάρχουν τα ίδια τα λεφτά σε μετρητά), τότε ο  μόνος, απολύτως, τρόπος για να μην καταρρεύσει η πυραμίδα αυτή είναι ο πόλεμος που καταστρέφει τα πάντα και αφήνει το πεδίο λευκό για ανάπτυξη από την αρχή πάνω στα ερείπια. 

Γι’ αυτό και συντηρούνται όλοι αυτοί οι περιφερειακοί πόλεμοι.
Τώρα όμως το πράγμα έχει ξεφύγει. Οι τρύπες στις τράπεζες είναι απύθμενες και οι τράπεζες χρειάζονται ανακεφαλαίωση. «Ανακεφαλαίωση» τραπεζών σημαίνει «πόλεμος». Κι όλη αυτή η παράνοια δεν λαμβάνει χώρα ερήμην ημών, αλλά με τη σύμφωνο γνώμη μας (και τα χειροκροτήματά μας) μέσα από τα άτομα που ψηφίζουμε για να μας διοικούν. Κι αυτό λόγω της αδυναμίας μας να κατανοήσουμε την αληθινή ανθρώπινη οικονομία, ή/και της άρνησής μας να δούμε ποιοι πραγματικά είμαστε. 

Βασική αιτία είναι η αθεΐα μας, επειδή αθεΐα σημαίνει να μην έχει ο άνθρωπος Κεφάλι έτσι ώστε να μπορεί να διακρίνει το καλό από το κακό, το σωστό από το λάθος. Αθεΐα δεν είναι να μην πηγαίνει κάποιος Εκκλησία, να μην του αρέσουν οι παπάδες, κλπ., αλλά να μην διαθέτει υπερβαίνουσα ύπαρξη κοσμολογικής αναφοράς, δηλαδή να έχει σαν μέτρο σύγκρισης (και διάκρισης) τον ίδιο του τον εαυτό, πιστεύοντας ότι αυτός με το νου του ξέρουν πάντα καλύτερα. 

Αυτό ισοδυναμεί με κάποιον που πνίγεται και τραβά τα μαλλιά του για να σωθεί, ή κάποιον που τραβά τα κορδόνια των παπουτσιών του και περιμένει να απογειωθεί, ή πάλι κάποιον που βολοδέρνει μέσα σε κινούμενη άμμο και φυσικά, βουλιάζει όλο και περισσότερο.

Εν κατακλείδι, ό,τι παθαίνουμε από εμάς τους ίδιους το παθαίνουμε και πάντα υπάρχουν κάποιοι που μας αποδίδουν την τιμή της μωρίας μας (την τιμωρία μας) εν είδη μέτρων. Αλλά δεν είναι αυτοί που αποτελούν την αιτία των προβλημάτων μας για να ξεσηκωθούμε έστω εναντίον τους. Η αιτία είμαστε εμείς και η αθεΐα μας (η έλλειψη Κεφαλιού - διάκρισης), κάτι που προέρχεται από την υπερήφανη αλαζονεία, την κενοδοξία και τον μεγαλοϊδεατισμό μας, ότι δηλαδή ο καθένας μας ξέρει πάντοτε καλύτερα από μόνος του.

Δολοφονίες λοιπόν Ρώσων αξιωματούχων και δολιοφθορές με την Ουκρανία, το Ιράν και το τρίγωνο Κύπρος-Αιγαίο-Θράκη να είναι τα πιθανά σημεία ανάφλεξης που θα αναγκάσουν τη Ρωσία να μπει σε πόλεμο, αν μη τι άλλο για να συνεχίσει να έχει λόγο ύπαρξης και ρόλο που να προκύπτει απ’ αυτόν. 

Μετά την ήττα τους στη Συρία, αυτά είναι τα πιο πιθανά σημεία ανάφλεξης, χωρίς φυσικά να αποκλείεται οτιδήποτε άλλο. Στην Ουκρανία χάνουν. Κατευθείαν αδικαιολόγητη επίθεση στο Ιράν ισοδυναμεί με επίθεση κατά της Ρωσίας και δεν θέλουν να φανούν ως επιτιθέμενοι (ενώ είναι). Τι άλλο μένει παρά η δική μας περιοχή του Αιγαίου, από τη Θράκη μέχρι την Κύπρο;

 Εξοργίζουν τον Ερντογάν μέσω των «παράλογων» για τον ίδιο απαιτήσεων τους στο Κυπριακό, πολύ λογικά ζητώντας του να αποσύρει τον στρατό και τις εγγυήσεις του από την Κύπρο για να θέσουν ολόκληρη την Κύπρο κάτω από τον μαμμωνά των τοκογλυφικών ταμείων της βδελυγμίας της αθεΐας τους.

 Του μπήγουν και Κουρδικό κράτος από την πίσω μεριά του εξωθώντας τον βασικά να ενεργήσει στρατιωτικά κατά της περιοχής Κύπρου-Αιγαίου-Θράκης. Πού αλλού μπορεί να εκτονωθεί ο Ερντογάν; Ποιος είναι ο ζωτικός του χώρος (his lebensraum που έλεγε και ο Χίτλερ);

 Και τι μέλλον έχει όπως έκανε τα πράγματα στην Τουρκία αν δεν «αποδώσει», δηλαδή αν δεν δώσει στον ισλαμοφασιστικό όχλο του (κατ’ ακρίβεια «πολιτοφυλακή») την ικανοποίηση που γυρεύει, ακριβώς όπως ο Μωάμεθ ο πορθητής ικανοποίησε τις βάρβαρες ορδές του σαν μπήκαν στην Κωνσταντινούπολη και την λεηλατούσαν για μέρες. Αν δεν αποδώσει με βάση τις προσδοκίες του όχλου του, θα έχει την τύχη του Καντάφι και είναι απεγνωσμένος…

Δεν τον βάζουν πάνω να κάνει οτιδήποτε εναντίον του Ελληνισμού, αντίθετα του λένε ΟΧΙ, αλλά παράλληλα τον εξωθούν στα άκρα μέχρι που να κάνει την στρατιωτική του κίνηση εναντίον Ελλάδας και Κύπρου. Και τότε, όλοι θα εγκαταλείψουν τους Έλληνες στο έλεος του Ερντογάν με μόνες δυνάμεις τις πάντα ηρωικές Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. 

Με την κατάληψη του Καστελόριζου, της Λήμνου και της Ρόδου (to start with), ο Ερντογάν θα γίνει ο ενεργειακός κυρίαρχος (παίκτης, μεσάζων) της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, περικυκλώνοντας παράλληλα, όχι μόνο ενεργειακά τη Ρωσία αλλά και στρατιωτικά μέσω των Στενών του Βοσπόρου. 

Ναι μεν μια τέτοια τουρκική επιθετική ενέργεια επηρεάζει επίσης τα συμφέροντα του Ισραήλ, της ΕΕ και των μεγάλων πετρελαϊκών Εταιρειών που δραστηριοποιούνται στα Ελληνικά ύδατα, αλλά κανένας απ’ αυτούς δεν θα κινηθεί εναντίον της Τουρκίας, επειδή το κύριο ζητούμενο είναι να τραβηχτεί η Ρωσία σε πόλεμο. 

Βλέπετε, μπορεί μεν οι Εταιρείες να θέλουν τον ορυκτό πλούτο για τα δικά τους συμφέροντα των τρισεκατομμυρίων, πλην όμως οι αληθινοί παγκόσμιοι Επικυρίαρχοι ιδιοκτήτες του ιδιωτικού χρεωστικού χρήματος (οι Τραπεζίτες, τα Ταμεία, η Παγκόσμια Κυβέρνηση, αυτούς εννοώ όταν λέω «αυτοί») δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για το αέριο λόγω του ότι η τεχνολογία τους είναι πολύ πέραν του δικού μας κόσμου και όχι προς όφελός μας, άστε που ακόμα και Έλληνες αφελείς επιστήμονες πιστεύουν οι άμοιροι πως όλη αυτή η τεχνολογική πρόοδος είναι ποτέ δυνατόν να αποβεί τελικά προς όφελος της συλλογικής ανθρωπότητας χωρίς Θεό….

 Άλλωστε, χρήμα «παράγουν» ταχυδακτυλουργικά όσο θέλουν από μόνοι τους με το να δίνουν συνεχώς δάνεια, ακόμα κι εκεί που δεν υπάρχει λόγος (βλ. περίπτωση Ελλάδας). Κι αυτοί είναι που ελέγχουν (μέσω των παράνομων δανείων τους) και την Διοίκηση των ΗΠΑ και αυτή της ΕΕ. Κανένας λοιπόν δεν θα επέμβει κατά του Ερντογάν, πλην των Ρώσων που είναι και ο τελικός στόχος τους.

Όσο αφορά τις πολιτικές δυνάμεις στην Κύπρο, από τη μια μεριά είναι αυτοί που παραποιούν τα νοήματα (και μαθηματικές αξίες) των λέξεων αποκαλώντας «λύση» την υποταγή μας στον Ερντογάν. Αυτοί παρουσιάζουν διάφορες δήθεν πατριωτικές αιτιάσεις (έποικοι, διχοτόμηση, κλπ) για να εξοικειώσουν τους Έλληνες με τον κατακτητή και να τους παραδώσουν σ’ αυτόν με βάση το γνωστό σύνδρομο της Στοκχόλμης, όπου λόγω αδυναμίας και απόγνωσης, ο αιχμάλωτος ταυτίζεται με τον απαγωγέα του. 

Αυτοί είναι σαφείς στη κατανόησή τους (έστω κι αν δεν το αποκαλύπτουν) πως με την υποταγή γλυτώνουμε τα χειρότερα (και γλυτώνουν κι αυτοί και οι επενδύσεις τους). Από την άλλη μεριά είναι οι άλλοι που υπονομεύουν παντοιοτρόπως τις προσπάθειες «λύσης». 

Κι αυτοί είναι σαφείς στη κατανόησή τους ότι κάτι τέτοιο οδηγεί σε πόλεμο και ανείπωτες νέες συμφορές, όχι μόνο για εμάς εδώ στη Κύπρο, αλλά για ολόκληρο τον Ελληνισμό, αλλά ούτε αυτοί αποκαλύπτουν τη γνώση τους αυτή, επειδή ξέρουν πως θα χάσουν τους οπαδούς τους αν πουν τέτοιο πράγμα. 

Κι αυτοί κρύβονται πίσω από δήθεν πατριωτικές αιτιάσεις, όταν είναι πλήρως εξασφαλισμένοι οικονομικά στο εξωτερικό και παίζουν εκ του ασφαλούς. Φυσικά, υπάρχει και η πιθανότητα όντως να μην αντιλαμβάνεται καμιά από τις δύο πολιτικές πλευρές (της λύσης και της μη λύσης) το τι σημαίνουν οι επιλογές τους. 

Άλλωστε υπάρχουν τόνοι βιβλιογραφίας για τον «ρόλο των βλακών εν τω συγχρόνω βίω». Αλλά η μάζα των βλακών είναι στον κόσμο που ακολουθεί τέτοιες ηγεσίες και από τις δύο πλευρές. Ο περισσότερος κόσμος δεν αντιλαμβάνεται τι σημαίνει μη υποταγή στη «λύση». Το παίζει πατριώτης επειδή δεν αντιλαμβάνεται (ευτυχώς) ότι αν δεν υποταχθεί έρχεται πόλεμος. 

Οι περισσότεροι νομίζουν, όπως λέει και ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, ότι τα πράγματα μπορεί να συνεχίσουν για πάντα έτσι (μοιρασμένα), σαν να μην υπάρχει Παγκόσμιο Σχέδιο που οδηγεί στην των πάντων ένωση κάτω από τον τραπεζικό μαμμωνά. 

Και μάλιστα το νομίζουν αυτό στην Κύπρο, που αποτελεί ένα από τα στρατηγικότερα σημεία του πλανήτη. Έτσι όμως είναι που προχωρούν τα πράγματα στον κόσμο, χωρίς να αντιλαμβάνονται οι παίκτες τι παίζεται (ότι έρχεται πόλεμος). 

Επειδή αν αντιλαμβάνονταν, τότε ποτέ δεν θα προχωρούσαν τα πράγματα προς την κατεύθυνση του Σχεδίου του Θεού για τον άνθρωπο.




Ο καθένας λοιπόν οργανώνει τον μικρόκοσμο του μέσα στην αθεΐα του χωρίς να βλέπει πως ήδη «βρέχει» κι έρχεται κατακλυσμός, έτσι ώστε να προετοιμαστεί τουλάχιστον πνευματικά.

 Όλοι κάθονται, ο καθένας μπροστά από το παραθυράκι του (Windows XP, etc.) και κάνει πανηγύρια με τον νου του, χωρίς ποτέ να έχει αντίληψη ΟΛΗΣ της εικόνας και ως εκ τούτου χωρίς να έχει κάτι ζωντανό και χρήσιμο να κάνει στη ζωή του και να το κοινωνήσει (να το μοιραστεί, να το πει) με τον συνάνθρωπο του. 

Αρκεί να κοιτάξει κανείς τα θέματα που συζητούνται στις κοινωνικές συναναστροφές και το επίπεδο των συζητήσεων και θα καταλάβει, αν δεν απελπιστεί βέβαια από τη βαριεστιμάρα... Το τι δε ακούμε εμείς οι Μοναχοί στις εξομολογήσεις δεν λέγεται… 

Σαν αποτέλεσμα της αθεΐας μας ζούμε σ’ ένα οικονομικό σύστημα κλασματικών αποθεμάτων, δηλαδή δεν είμαστε ποτέ κάτοχοι της πληρότητας (ούτε βέβαια και πληροφορημένοι) γι’ αυτό και η επικυρίαρχη τραπεζική Ελίτ μας παίρνει και μας φέρνει άποτους στη βρύση. 

Η ίδια βλαμμένη οικονομία επικρατεί και στην ιατρική (και σε όλους τους υπαρξιακούς τομείς, ενέργειας, περιβάλλοντος, κλπ), όπου λόγω έλλειψης ολιστικής προσέγγισης, για να φτιάξουν το ένα όργανο χαλούν ένα σωρό άλλα με αποτέλεσμα στο τέλος να σκοτώνουν ολόκληρο τον οργανισμό (χημειοθεραπείες, κλπ).

 Δεν λέω, όλοι μας υπηρετούμε αναγκαστικά ένα πεθαμένο σύστημα (ένα σύστημα θανάτου), αλλά βρε παιδί μου, τουλάχιστον να έχουμε επίγνωση του γεγονότος αυτού και να ψάχνουμε ταυτόχρονα τη Ζωή για να σωθούμε από τον αιώνιο θάνατο.

Μερικοί καλοί άνθρωποι μιλούν π.χ., για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, αλλά την ίδια στιγμή δεν τους ενδιαφέρει να δουν ότι οι μεγάλες Εταιρείες του κορπορατισμού είναι από την ίδια την ανταγωνιστική τους φύση ανεύθυνες, μολύνοντας τα πάντα στην φρενίτιδα τους για ανάπτυξη. Πώς μπορεί να είναι ειλικρινής ευθύνη να μολύνεις τα πάντα και στη συνέχεια να φτιάχνεις ξανά ένα ποτάμι, μια λίμνη, ένα δάσος μετά που κατέστρεψες χίλια τέτοια δήθεν για να αναπτυχθείς και να κερδίσεις; 

Υποκρισία, άγνοια, φόβος απώλειας της βολής, ανοησία, ανικανότητα αντίληψης, δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι αυτό που κάνει σοβαρά άτομα να πιστεύουν ότι είναι ποτέ δυνατόν να έχει κοινωνική ευθύνη ο κορπορατισμός. 

Δυστυχώς όμως αυτή είναι η τραγικότητα της ύπαρξης μας στην πτώση, το να τρώμε από τις σάρκες μας προσπαθώντας να διαβούμε μέχρι το θάνατο, μπαίνοντας οι ίδιοι πεθαμένοι στην εντός του θανάτου ζωή και φορτώνοντας το χρέος της ανοησίας μας στις επόμενες γενιές.

Το ίδιο κάνει π.χ., και ο ωραίος του Καναδά, ο Justin Trudeau. Υποτάσσεται στο σύστημα του μαμμωνά θεωρώντας το σαν θέσφατο και το υπηρετεί πιστά φέρνοντας μέσα μουσουλμάνους «μετανάστες» κηρύσσοντας την ανοχή και την πολυπολιτισμικότητα. 

Όμως, αν ήταν ειλικρινής κι αν είχε Χριστό (αν δεν ήταν άθεος) τότε, παράλληλα με την περιποίηση των συμπτωμάτων του συστήματος του πολέμου (που είναι να περιθάλπει τους πρόσφυγες) θα φρόντιζε σαν πολιτικός ηγέτης, στρατιωτικά μάλιστα εμπλεκόμενης χώρας (του Καναδά), να συνασπιστεί με εκείνους που προσπαθούν να σταματήσουν τον παράλογο πόλεμο που αποτελεί την αιτία όλης αυτής της δυστυχίας που δημιουργεί τους πρόσφυγες. 

Δεν τον ενδιαφέρουν όμως οι αιτίες, αλλά μόνο τα συμπτώματα. Και δεν μπορεί να θεωρηθεί ούτε σοβαρός, ούτε ειλικρινής, αλλά ούτε και καλός ο άνθρωπος αφού δεν ενδιαφέρεται για τις αιτίες του προβλήματος.

Η Ελίτ των Επικυρίαρχων χρησιμοποιεί τον Trudeau (αν δεν τον έχει δημιουργήσει κιόλας) για να προωθήσει την ατζέντα της κάτω από τον μανδύα της «παγκόσμιας αγάπης» που δεν είναι τίποτε άλλο παρά δυστυχία, καταστροφή και τελικά θάνατος. 

Επειδή, τι είδους κοινωνία θέλει να δημιουργήσει οTrudeau στον Καναδά; Ποιο θα είναι το κέντρο της πολυπολιτισμικότητας αν όχι ο τραπεζικός μαμμωνάς; Βλέπετε τις πρακτικές συνέπειες τις αθεΐας; Όταν δεν είναι ο Χριστός το κέντρο τότε είναι ο μαμμωνάς. Το υπαρξιακό μας σύστημα είναι δυαδικό (binary, either-or, on-off) και δεν γίνεται, είναι φυσικώς αδύνατον αν δεν έχεις το ένα να μην έχεις το άλλο. 

Μόνο ΔΥΟ πράγματα υπάρχουν κι αν δεν είναι το ένα, τότε είναι αναγκαστικά το άλλο. Αν δεν είναι ο Χριστός στο κέντρο, τότε είναι αναγκαστικά ο Μαμμωνάς. Και είναι ουτοπία να πιστεύει κανείς ότι αγιάζεται ποτέ ο μαμμωνάς, ότι μετανοεί ποτέ ο διάβολος. Αλλοίμονο. 

Όλοι θα πιστέψουμε πως σαν εναρμονιστούμε και μεταρρυθμιστούμε στις επιταγές του μαμμωνά, τότε όλα θα γίνουν τέλεια. Αλλά θα είναι ζωντανή κόλαση. Αυτό μας υποχρεώνουν να κάνουμε μέσα από τα αναγκαστικά δάνεια, να εναρμονιστούμε και να μεταρρυθμιστούμε και πρέπει να αντισταθούμε μέσα από τη μετάνοια. Όχι μένοντας οι ίδιοι.

Όλοι λοιπόν είναι ερωτευμένοι με τον όμορφο Trudeau, παρασυρόμενοι ως συνήθως από την εικόνα και παραβλέποντας την αλήθεια, σκάβοντας βασικά τον τάφο τους με την πεποίθηση ότι περιποιούνται την αγάπη. Σίγουρα ο Trudeau κάνει πολύ καλό προς το παρών, αλλά μόνο αν είναι κανείς αληθινά Ελληνορθόδοξος ανεξαρτήτως εθνικότητας (βλ. Τάλεμπ) μπορεί να κάνει αληθινά το καλό. 

Μόνο ο ΕΛΛΗΝΑΣ μπορεί να είναι καλός και να κάνει το καλό. Και ΕΛΛΗΝΑΣ είναι ο φωτοδότης, ο κατέχων και δίδων το Φως (ανεξαρτήτως εθνικότητας – μπορεί να είναι και Ζουλού). 

Στην Ελλάδα σήμερα δεν κατοικούν μόνο Έλληνες αλλά και γραικύλοι, δηλαδή άνθρωποι του σκότους. 

Αυτοί οι ούτω καλούμενοι Έλληνες είναι όπως οι Τούρκοι και θα χαθούν μαζί μ’ αυτούς στο μεγάλο πόλεμο που έρχεται. ΜΟΝΟ οι Έλληνες θα μείνουν και από τις δύο μεριές του Αιγαίου, με δύο γλώσσες προσωρινά, την Ελληνική και την Τουρκική. Απομένει να αρχίσουν να τρέχουν τα γεγονότα που κατά την άποψή μου, δεν μπορεί ν’ αργήσουν….

Εύχομαι σε όλους καλό κουράγιο για τις δύσκολες μέρες που έρχονται και καλή νηστεία κατά τη Σαρακοστή (η νηστεία είναι άμεσα συνδεδεμένη με την μετάνοια). Ευλογημένο να είναι το όνομα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού συν τω ανάρχω αυτού Πατρί και τω Αγίω Πνεύματι, νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων, αμήν. Ευλογία και έλεος σε όλους. Ελεείτε αλλήλους για να έχουν λάδι τα λυχνάρια σας σαν έρθει η ώρα.



4 σχόλια:

  1. Ποιος ειναι αυτος ο μοναχος τον ξερει κανεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΠΕΡΑΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σαν να μιλάει κοινωνιολόγος, γεωπολιτικός αναλυτής, οικονομολόγος, αγανακτισμένος, πολιτικός, ιστορικός και ολίγον οικουμενιστής.....Σχεδόν μηδενική η πνευματική ωφέλεια(αλλά μεγάλη η πληροφοριακή) από τον ξύλινο λόγο του κειμένου που είναι σαν να έγινε από Ουνίτη....Δεν μου κάνει εντύπωση που δεν αποκαλύπτεται αλλά λέει ότι λέει παραμένοντας κρυφός...Εκτός από τον Μαμμωνά υπάρχει και ένας ακόμα πολύ χειρότερος εχθρός κάτω από τον οποίο ενώνονται όλοι και αυτός είναι ο πάπας, μέσω της πανθρησκείας και του νέου Ψευδοθεού που προβάλει, για τον οποίο δεν βρήκε δύο λέξεις να πει στο "κοσμικό" άρθρο του....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν είναι μοναχός.
    Είναι φανερό.
    Θα έγραφε το όνομά του και που μονάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή